Focus ’07 – FC Oudewater 4 – 2

Het werd uiteindelijk geen forse afstraffing voor FC Oudewater, maar vlak voor rust had het er alle schijn van dat het bezoek bij het Culemborgse Focus ‘07 zou aflopen met een gigantische kater. Na rond de veertig minuten speeltijd stond het al 4-0 voor de gastheren. Focus ’07 een vereniging die nog niet zo lang bestaat en uit een fusie van drie Culemborgse verenigingen is ontstaan haalde het afgelopen seizoen al een tweede plaats in de 3de klasse D. Inmiddels versterkt met maar liefst 7 spelers van de CVV Vriendenschaar welke club als zovelen van zondag- naar zaterdagvoetbal is overgeschakeld. Minimaal vijf spelers in de basis van Focus kwamen bij die voormalige 2de klasser vandaan.

Een minuut stilte

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden om het droevige overlijden van Oudewater’s Lid van Verdienste Hans van der Stok te gedenken.

Niet zo goed

Oudewater kwam fel uit de startblokken en presteerde het om binnen een aantal minuten tweemaal de staander te raken, Menno Venhof en Bart Griffioen waren de pechvogels. De eerste razendsnelle uitval van Focus was wel gelijk goed voor een doelpunt (6e min. 1-0) De dader was aanvoerder Joey Hoffmans, zijn kopbal sloeg simpel tegen het net van het Oudewaterse doel. Nog geen vijf minuten later was het alweer prijs, de Oudewaterse doelman De Ruyter liet een oprapertje los en verdediger Ridvan Trunc was er als de kippen bij om dit af te straffen (11e min. 2-0) Ondanks de meerdere aanvallen van de Oudewaternaren waren de vlijmscherpe uitvallen van Focus levensgevaarlijk, het veelvuldige balverlies in vooral de eerste helft van de Oudewaterse ploeg deed ook geen goed aan het beeld van de wedstrijd. Slechts een keer kon Bart Griffioen voor behoorlijke paniek zorgen binnen de Culemborgse gelederen, maar uiteindelijk was drie man ook voor hem te veel. Rond de twintigste minuut werd de Oudewaterse defensie weer verrast, zijn mannetje verbijsterd achterlatend scoorde Joris van Santen netjes de 3-0. De twee volgende scores waren gele kaarten, een voor Simon La Lau en een voor Abid Indrissi (ex- speler van o.a. Vriendenschaar en FC Den Bosch), laatstgenoemde combineerde goed voetbal met af en toe extreem irritant gedrag. De 4-0 kwam uit eenzelfde situatie als bij een eerder doelpunt, Hoffmans kwam simpel achter zijn mannetje vandaan en liet zijn tweede doelpunt aantekenen (38ste min.) In de blessuretijd van de eerste helft liet Bart Griffioen de eerste tegengoal noteren, na een prima pass van Björn Stalvord scoorde hij behendig de 4-1 ( 45+3 min.) al met al niet zo’n goede vertoning gedurende de eerste 45 minuten.

Stukken beter

De Oudewaternaren begonnen ook deel twee van de wedstrijd voortvarend, veel aanvallen en daaruit voortkomende corners konden er worden genoteerd. Een kopbal van Menno Venhof, niet echt in zijn goede doen vandaag, ging maar net naast het doel van Michel Sprong en ook Tim Goes en Bart Griffioen hadden het geluk niet mee, de doelman van Focus was voor beiden een te grote sta-in-de-weg. Overigens was Walter van der Neut bij het begin van de tweede helft ingevallen voor de licht aangeslagen Mike Rijsbergen. Het neerleggen van aanvoerder Venhof door een van de verdedigers van Focus werd door de goed leidende scheidsrechter Ferwerda terecht met een penalty bestraft. Maar Venhof had helaas zoals eerder vermeld niet zijn dag, hij miste dit buitenkansje tot zijn grote verdriet. Uit een van de vele hoekschoppen kopte Niek Sluijs de bal in het doel, maar tot zijn en ieders teleurstelling haalde aanvoerder Hoffmans de bal met veel moeite van de lijn en bleef de stand zoals hij was. In de 73ste minuut kwam na weer een hoekschop de afvallende bal voor de voeten van de inmiddels ook ingevallen Nick van den IJssel, de bal verdween hard in de benedenhoek, Sprong was kansloos ( 73ste min. 4-2). Een maal bleef een grotere nederlaag de Oudewaternaren bespaard, Thomas van Vark had de vijfde op zijn schoen na een strakke voorzet van Joris van Santen, hij faalde echter hopeloos. Nog diverse aanvallen teisterden het Culemborgs domein, maar telkens weer leverde dat of een hoekschop op of was er wel weer een been, lichaam of keeper Sprong die de inhaalrace te niet deden. Ja, je hebt weleens zo’n dag!

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Rijsbergen (Walter van der Neut), Niek Sluijs, Björn Stalvord, Djardo Boele, Simon la Lau, Menno Venhof, Sjoerd Wiltenburg (Wouter van Sprundel), Tim Goes (Nick van den IJssel), Ivo Anbergen, Bart Griffioen.