Na de 1-2 verliespartij van 2 weken geleden tegen Moordrecht JO17-1 werd er vandaag met dezelfde cijfers verloren van het bezoekende RVC ’33 JO17-1. Waar de uitwedstrijd nog in een ietwat gelukkige 1-0 voor Oudewater eindigde konden de Rood-Witten deze zaterdag geen vuist maken tegen de sterke Reeuwijk-Dorpers. De in de eerste helft ontstane 0-2 achterstand kon in het 2e bedrijf worden gehalveerd, maar verder kwam het team niet.

Voor de wedstrijd deden geruchten de ronde dat de tegenstander van 2 weken geleden uit de competitie zou zijn genomen. Er stonden geen wedstrijden van dit team meer vermeld in het programma. Een blik op de website van Moordrecht bevestigde dit gerucht. Na ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Sportlust op 26 november (Woerdense ouders en spelers werden op de parkeerplaats geslagen en geschopt) heeft de KNVB besloten dit team per direct uit de competitie te halen.

Vanaf het begin liet RVC zien dat het was gekomen om revanche te halen op de verloren thuiswedstrijd. Met goed combinatiespel werd de verdediging van Oudewater uiteen gespeeld. Al in de 3e minuut leverde dat een kansje op. Een vrije trap, na een overtreding van Carlo, werd in de handen van Juran geschoten. Even later een Reeuwijkse aanval over rechts, gevolgd door een goede strakke voorzet. De linksbuiten kopte hard in, maar de bal was geen probleem voor onze keeper. In de 11e minuut liet Oudewater voor het  eerst iets aanvallends zien. Een solo van Haroune leidde tot een gekraakt schot van Jur, wat een makkelijke prooi voor de doelman was. Haroun kreeg een paar minuten daarna zelf een schietkans. Een weggekopte voorzet van Danny belandde in zijn voeten, maar het schot dat volgde miste de juiste richting en ging ongevaarlijk naast en over. Na 20 minuten spelen leek Reeuwijk te scoren. Na een mooie vloeiende aanval door het midden besloot de spits tot een schot, dat tot zijn ongenoegen langs de verkeerde kant van de paal ging. Een minuut later de grootste kans voor FCO tot dan toe. Een verre voorzet werd door een verdediger verkeerd beoordeelt en kwam uit bij Mike. Tussen drie verdedigers zag hij zijn puntertje net voorlangs gaan. Een vrije trap op de achterlijn aan de andere kant leidde tot de openingstreffer. Totaal ongedekt kon de mee opgekomen laatste man de bal bij de tweede paal inknikken (0-1, 24.) En RVC ging door, na een mooie aanval door het midden kreeg de spits in de zestien een uitgelezen kans om de score te verhogen, maar Juran kon het schot nog keren, ten koste van een hoekschop. In de 32e minuut dachten de toeschouwers dat de 0-2 een feit was. De rechtsbuiten van RVC zette zijn spits alleen voor de keeper, het net leek te bollen, maar dat kwam doordat de bal de buitenkant van het zijnet in vloog. Hier kroop Oudewater weer door het oog van de naald. In de tegenaanval werd FCO eindelijk weer een keer gevaarlijk. Na een geblokt schot van Lars kreeg Danny da bal, maar ook zijn schot werd nog aangeraakt door een verdediger en leverde geen problemen op voor de keeper. 2 minuten voor rust werd de Reeuwijkse voorsprong verdubbeld. Een mooie actie van de linksbuiten van RVC bracht de lange spits in het zestienmetergebied in balbezit. Hij omspeelde prachtig 2 tegenstanders en deed daarna hetzelfde bij Juran en kon de bal makkelijk intikken (0-2, 38.) De laatste kans voor rust was weer voor RVC, een voorzet van rechts werd ingekopt, maar er zat te weinig richting achter de kopbal, die ongevaarlijk over ging.

De tweede helft begon hoopvol voor Oudewater. Jur veroverde de bal, ging een 1-2 aan met Haroune, maar kwam een teen tekort om de bal goed in te kunnen schieten. 8 minuten later kon Juran nog net ingrijpen voordat de Reeuwijkse spits bij de bal kon komen, na een gevaarlijke voorzet van de linksbuiten. Het kwartier dat volgde kenmerkte zich door veel balverlies van beide kanten en een strijd die zich veelal op het middenveld afspeelde, zonder kansen voor beide teams. In de 63e minuut had Oudewater op 1-2 kunnen komen. Een vrije trap bracht Lars in een kansrijke positie, hij kapte zijn man uit, maar het schot met links was krachteloos recht op de keeper. 60 seconden later een enorme kans voor FCO. Na veel gekluts in de zestien kreeg Kel de bal in bezit, zijn inzet werd van de doellijn gehaald en Haroune schoot in de rebound veel te hard en gehaast ver naast. 10 minuten voor het eindsignaal viel dan eindelijk een Oudewaterse goals. Een te zachte terugspeelbal van een RVC-verdediger vanaf de middenlijn was een prooi voor Mees. Zijn schot werd nog aangeraakt door de keeper maar dat kon niet verhinderen dat de bal over de doellijn stuiterde (1-2, 70.) In de resterende minuten deden beide teams er alles aan om te scoren, Reeuwijk kreeg nog de beste kans, maar Juran redde mooi op een schot van dichtbij, maar aan de stand veranderde niets meer.

Ondanks deze nederlaag staat ons team nog altijd op de vierde plek. Het kampioenschap lijkt te gaan tussen Jodan Boys (dat vandaag een verrassende nederlaag tegen Stolwijk leed), Floreant en Alphia. Daarachter is het dringen, het verschil tussen nummer 4 en nummer voorlaatst is slechts 6 punten. En als alle resultaten van Moordrecht worden geschrapt (scheelt ons 3 verliespunten) kan de stand er weer helemaal anders uitzien……………

Volgende week is er geen competitievoetbal, maar speelt ons team om 14.15 uur een bekerwedstrijd uit tegen een totale onbekende, 2e-klasser Meerburg JO17-2 uit Zoeterwoude. De week erop moeten we het voor de competitie opnemen tegen de koploper, Jodan Boys JO17-2. Plaats van handeling: Sportpark Oosterwei in Gouda om 12.45 uur.