Vrijdagmiddag om 16:00 vertrokken de talenten richting België voor hun 1e internationale toernooi. Verblijf bij een park van Peter Gillis waar na het eten nog even een plons in het meer werd genomen ging iedereen na een regenachtige dag richting bed waar sommige spelers weinig uurtjes zouden maken.

De jo13-1 moest al vroeg spelen en door een scherpe Ruud Vermeulen die ontdekte dat de wedstrijden een uur vervroegd waren op tijd aan de aftrap stonden voor de 1e wedstrijd. Op een waterig sportpark waar zelfs consult Dave Janmaat niet zou laten voetballen werd de 1e wedstrijd moeizaam en met behulp van het water met 1-0 gewonnen van het Engelse team. Wedstrijd 2 waren de tegenstanders uit Noord-Ierland letterlijk een maatje te groot en werd er ondanks een strijdbaar elftal met 2-0 verloren. Wedstrijd 3 was tegen de Schotten die met een vrij fanatieke achterban toch het lootje moesten leggen en werd er wederom met 1-0 gewonnen wat een 2e plaats de 1e dag werd afgesloten.

De jo12-1 kon ‘s middags aantraden na een lekkere duik in het zwembad ‘s ochtends. De 1e wedstrijd werd van de Noord Ieren met 2-1 verloren waar op de 1e 10 minuten na leuk voetbal werd laten zien. Wedstrijd 2 werd met 1-0 gewonnen van de Schotten en dit was een lekkere opsteker voor de laatste wedstrijd van de dag tegen de Fransen. Tegen de nog ongeslagen Fransen werd op strijd een knappe 1-0 overwinning uit het vuur gesleept wat betekende dat er de volgende dag aan een overwinning genoeg hadden om zicht te plaatsen voor de finales.

‘s avonds was er ruimte om lekker voet volley te spelen en werd er na een heerlijke bbq van Gert afgesloten met een quiz om hierna lekker naar bed te gaan.

Vroeg uit de veren voor de jo13 want de 1e wedstrijd stond weer op het programma tegen het andere Schotse team en waren de jongens nog niet wakker en werd er na een wat mindere wedstrijd helaas verloren op penalty’s. Wedstrijd 2 werd na een moeilijke opstart 10 minuten gewonnen via penalty’s. Tijdens wedstrijd 3 kon je zien dat de pijpjes leeg waren en deze werd met 3-2 verloren.

De 12-1 mocht in de middag weer aantreden voor de laatste poule wedstrijd. Deze werd met een knappe 7-0 gewonnen en gingen de mannen richting de finale rondes. De volgende halve finale werd zakelijk met een 3-0 overwinning afgesloten en hiermee plaatsten de mannen zich voor de finale waar er gespeeld werd tegen de Noord-Ieren waar de dag ervoor nog van was verloren. Na een spannende pot kwam het aan op pingels waarbij keeper Mels de Bruyn zijn doel schoon liet en 3 pingels gemist zag worden. Fc Oudewater wint de Dutch Trophy na een geweldig toernooi.

Alle spelers bedankt voor het geweldige toernooi en alle leiders voor de organisatie. Op naar nog meer fantastische toernooien.