Donderspeech (FC Oudewater JO13-1- Bergambacht JO13-1)

Deze laatste wedstrijd voor de competitie konden de puntjes op de i gezet worden. Lukas was terug van zijn blessure dus konden alle opstellingsvarianten gekozen worden. Bergambacht was een serieuze tegenstander welke uitkomt in de eerste klasse. Een scheidsrechter was niet geregeld, dus was dit een cadeautje voor de jarige leider . Hierdoor werd Louis bereid gevonden tot het hanteren van de vlag. Bij afwezigheid van Jeffrey kwam er meer druk op de coaches Danny en Kay. De bezoekers kwamen goed uit de bus en zette Oudewater flink onder druk. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in een 0-1 achterstand. Er werd door de talenten zeer slordig gespeeld ,wat leidde tot vele foute passes en evenzoveel onnodig balverlies. Het was te danken aan de goed keepende Sen B dat de straatwroeters niet met meer doelpunten maakten. Zeven minuten voor rust was het goed aannemen van Lukas , deze paste de bal op thomas. In de kluts die volgde was het Zegert die de bal achter de keeper van Bergambacht kreeg. Zo gingen de talenten de rust in om er na een donderspeech gedrevener uit te komen. Na 5 minuten was het succes van de preek al daar. Door een slappe bal van de goalie en goed opletten van Daan ,ging hij op de keeper af. Hij zag de vrijstaande Lukas niet staan maar schoof gedecideerd zijn 250ste goal in wedstrijdverband tussen de paal en doelman binnen. Bergambacht werd verder onder druk gezet. Maar echte grote kansen leverde het niet meer op. Op naar de competitie dan maar. Een grote uitdaging in de promotie 1e Klasse.

Blote voeten (FC Oudewater JO13-1- Olympia JO13-1)

De eerste wedstrijd in de eerste klasse promotie stond vandaag op het programma. Het was niet de minste tegenstander in de eerste wedstrijd. Olympia JO13-1 kwam op bezoek. Deze waren eerste geworden in hun bekerpoule en hadden zelfs gewonnen van Nieuwerkerk JO13-1 gewonnen. Onze talenten waren door Nieuwerkerk getrakteerd op een 0-4 nederlaag een maand geleden in een oefenpot. De talenten zaten al vroeg in de kleedkamer en hadden er zin in. Iets later verschenen de trainers ook en gaf ene Sem M de opmerking:hier heb je mijn sleutel ,mijn scheenbeschermers liggen beneden bij de deur. Nu is de leider van de boys voor een hoop te porren ,maar dit ging hem te ver. Na de opmerking van ‘ga ze zelf maar halen’ vertrok Sem met blote voeten op de fiets voor een retourtje huis. Dit leverde hem echter we een wisselbeurt op. Voor de wedstrijd kon beginnen moest er eerst nog een scheidsrechter gevonden worden. Bij het eerste van de FC Oudewater was er nog niemand bereid gevonden om de fluit in de mond te nemen. De leider van de talenten nam deze taak op zich ,maar nu was er nog een grensrechter nodig. Louis Noordman werd na zijn goede optreden vorige week gepolst. Zijn talenten waren echter bij meerdere opgevallen want hij was al ingepikt door de C1 van Djardo. Dus nam Kay de vlag ten hand en kon de wedstrijd beginnen. Na drie minuten was het al Daan die op rechts er vandoor ging richting de achterlijn,echter bereikte zijn voorzet geen medespeler. Vijf minuten later werd hij wederom weggestuurd na een splijtende pas van Matisse. Zijn schot werd nu door de keeper uit Gouda gepakt. Niet veel later was het Thomas na een combinatie met de rechterspits van Oudewater die door de keeper werd gestuit. Na een kwartier was het Olympia die voor het eerst gevaarlijk werd. Sem B redde zeer koel en kon zo een achterstand voorkomen. Verder vond de strijd voor de rust voornamelijk op het middenveld plaats. In de rust werden de geelbuiken door de trainers geprezen voor hun inzet en spel. Ook werd er gewezen op de gevaarlijke corners van Olympia en de zwakke plek bij hun op de links back. Het was de tweede helft de bedoeling om Daan veel aan het werk te zetten en daar de kansen te creëren. Na twee minuten was het deze voorhoede speler die Thomas bediende. Deze ging op de doelman af en via hem kwam de bal bij Zegert. Het doel voor hem was leeg en hij schoof de bal beheerst binnen. Na tien minuten was het Thomas met een steekpas op Jelmar. Hij kwam echter een meter te kort want de keeper was er net eerder. Halverwege was er wederom een corner van de Kaaskoppen. Deze bleken in de eerste helft a gevaarlijk en nu weer. Een rake kopbal van de bezoekers zorgde voor de 1-1. Matisse vocht in hele wedstrijd pittige duels uit met zijn directe tegenstander. Ze hielde alle bij van fysiek voetbal en waren aardig aan elkaar gewaagt Na de gelijkmaker werd er meer druk gegeven door de Gouwenezen. Corné en zijn kornuiten hielden echter goed stand. In de negenenvijftigste minuut ging een schot van de tegenstander net over en een minuut later zelfs op de paal. De bal ging er niet in waardoor onze talenten het eerste punt in de promotie eerste klasse binnen hebben.