Al vroeg in het seizoen werd het idee geopperd om een mooi internationaal toernooi te bezoeken met de talenten. Na wat gepuzzel en verscheidene data, werd er gekozen voor Maastricht. Samen met de JO15-1 werd er afgelopen vrijdag om klokslag vier uur verzameld op de parkeerplaats bij sportpark Markveld. Nadat de JO13 de tassen kwijt kon in de bagageauto van de familie Noordman, kon de reis beginnen. Dit zou op voorhand een lange reis zijn, want er gaat immers niemand weg in het Pinksterweekend. Na een reis van een krappe drie en half uur kwamen ze aan bij VV SCM. Nadat de aanmelding voltooid was, konden de hongerige talenten zich storten op de verschillende aangeboden pasta’s. Met een volle buik werd er ’s avonds nog geprobeerd om 5 keer de lat te raken en bij gatschieten werd ook hoopvol gestreden. Rond tienen werd de school opgezocht en de auto’s uitgeladen. Iedereen zocht een plekkie. Nadat er tot de ontdekking was gekomen dat, als je allemaal in één rondje gaat liggen de gymzaal zelfs te klein zou zijn, werd er toch maar naast elkaar gelegen. Nu kon de leider eerst even een powernappie doen, wat onder de talenten tot kattenkwaad leidde, maar hij werd er niet wakker van. Na wat snoepen en drinken werd er geprobeerd om de talenten rond half één te laten gaan slapen. Dit kon volgens hen niet, want eerst moest door middel van een competitie uitgewezen worden, wie de grootste bunzing was. Dit werd overigens met grote overmacht door de aanvoerder gewonnen. Hierna moesten de overgebleven snoepjes nog even van bezitter worden verwisseld. Dit ging echter wel door de lucht en in het donker. Omstreeks half twee werd het dan eindelijk een beetje stil.

Na een goede nachtrust werd iedereen rond de klok van zessen weer fris wakker en werd na een opfrisbeurt rond half acht de tocht naar het ontbijt bij VV SCM aangevangen. Hier stonden ook de poulewedstrijden gepland. Nadat het kamp was opgezet, kon om negen uur de eerste wedstrijd beginnen. De talenten waren ingedeeld bij twee goede hoofdklassers(1e en 3e wedstrijd) en een 2e/3e klasser . De talenten begonnen goed tegen Twello, maar ondanks de twee doelpunten van de aanvoerder, werd er toch met 2-1 verloren. De tweede wedstrijd tegen Baarn ging beter en resulteerde in een 4-0 overwinning. Wedstrijd drie tegen Forum Sport ging, dankzij 2 pingels tegen(volgens de leiding en aanwezige supporters één zeker onterecht) en een niet aan Oudewater toegekende strafschop, met 2-0 verloren. Met een beetje sip gezicht bij de jongens, werden deze door de leiding geprezen voor de goede inzet en verteld dat de uitslagen een beetje verkeerd beeld van de eerste en laatste wedstrijd gaven. Hierna werd na de lunch de partytent weer afgebroken en de rit naar RKVVL/Polaris ingezet, om bij de laatste wedstrijd van de JO15 aan te moedigen. Hierna werd er koers gezet naar Fun Valley om lekker te ontspannen. Nadat er door een kleine linksback bij de leiding was geïnformeerd of het water zout was en of er kwallen in het water zaten, werd er gezwommen, gevoetbald, trampoline gesprongen ,gewaterfietst en gerelaxt. Rond half zes werd er weer naar de schranstent gereden en genoten van aardappeltjes met kip of balletjes. Hier bleek dat de talenten door de goede prestatie als beste nummer drie morgen door ging naar de Champions league. Rond half acht werd voor de Champions league finale alles in de slaapzaal in gereedheid gebracht en buiten voetvolley gespeeld. Met een volle slaapzaal van twee teams zat de sfeer er goed in. De verhoudingen waren een beetje scheef met maar twee real supporters. Hierna werd er ondanks het brandgevaar volgens de Maastricht Trophy organisatie, de talenten voorzien van een broodje hamburger van de skottelbraai. Ook werd er nog even tikkertje gespeeld waarbij een aantal C spelers de tikker waren. Moe en tevreden ging bij de meeste om twaalf uur het lampje uit.

Om kwart over zeven ging de wekker en diende het klas lokaal schoon gemaakt te worden. Na de Champions avond was dit niet overdreven, om de borg terug te mogen krijgen. Rond negen uur werd er met een klein beetje overbevolkte auto’s voor de laatste keer de weg ingezet naar VV SCM. Net na sluitingstijd werd de vreettent nog even geplunderd en het kamp weer opgezet tussen veld één en twee. Ook werden er vijf voetvolley veldjes geprepareerd en teams gemaakt van een D en een C speler. De terug rijders/supporters stroomde ook langzaam binnen. Om één uur stond pas de eerste wedstrijd gepland en dus werd de skottel weer uit de auto gehaald. De hamburgers werden omgeruild voor knakworsten en de lunch werd genuttigd. De eerste twee wedstrijden waren een poule en de nummer één hiervan kwam in de halve finale. De jongens waren ingedeeld bij eerste klasser Teuge en divisionist Erstein uit Frankrijk. De eerste wedstrijd was tegen de fransen en mocht in ieder geval niet verloren worden, omdat zij al van Teuge gewonnen hadden. Vol inzet werd er gespeeld, met toch wel een opvallende opstelling. Voor het eerst werd er gespeeld met twee aanvallende middenvelders en de aanvoerder als contoleur er achter. Dit was ook een beetje noodzakelijk omdat Sem M ziekig was en Lukas G las had van zijn achillespees. Het pakte goed uit (mede door huurling Moos) en was misschien wel de beste wedstrijd van dit hele seizoen. De fransen werden verslagen en een volgend gelijkspel was genoeg voor de halve finale. Deze wedstrijd werd ook overtuigend gewonnen, al was de vermoeidheid al wel een beetje zichtbaar. In de halve finale was wederom Twello de tegenstander. Forum sport stond in de andere halve finale waaruit bleek dat de jongens zaterdag in een stevige poule hadden gezeten. Ondanks de goede inzet stonden de talenten al met de rust op een 2-0 achterstand. Vijf minuten voor tijd werd het uit een hoekschop nog 2-1 maar in de laatste minuut stopte de Twello goalie de laatste mogelijkheid en restte de troostfinale. Nadat de tranen waren opgedroogd, kon nog een mooie derde plek bereikt worden. Ondanks een 0-1 ruststand tegen het provinciaal spelende ksk uit het Belgische Retie, werd de stand toch omgedraaid en kon de beker worden opgehaald. Moe en voldaan werd om acht uur de terugreis met een tussenstop bij de MD ingezet.

Rond de klok van half elf werden de vermoeide talenten door hun ouders opgevangen op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Alle spullen werden uitgezocht en iedereen verlangde naar een goede nachtrust.

Namens de hele leiding wil ik iedereen bedanken voor dit leuke kamp en fantastische seizoen.

Team JO13-1