In de broekzak (FC Oudewater JO13-1- Ona JO13-1)

Op deze woensdagavond kwam een oude bekende terug in Oudewater.
Kevin de Jong is namelijk trainer van de Ona JO13-1 en vroeger actief bij de Yellow Bellies.
Verscheidene jongens hebben een aantal jaren geleden het een en ander van hem geleerd.
Nu was het de tijd voor de talenten om het hem te laten zien.
Ona, ook actief in de 1e klasse alleen in een andere groep, had er ook 4 gewonnen en 1 verloren.
Het beloofde dus een spannende pot te worden.
Na twee minuten was het Matisse die zijn lob gestopt zag worden en Sem M zag zijn schot naast gaan.
De talenten zette druk en Ona kwam er niet aan te pas.
Daan was het die na 6 minuten er op rechts vandoor ging.
Zijn voorzet werd echter gepakt door de keeper.
Niet veel later was het een onderschepping van Matisse die Thomas in het midden bediende.
Deze schoof de bal naar links op de vrijstaande Mike de Wit die onberispelijk raak schoot.
Het was dezelfde Thomas die soleerde langs 5 verdedigers en aflegde op Matisse.
Deze vuurde echter over het Ona doel.
In de 12e minuut was het een vrije trap op 30 meter van Corné die door de keeper tot corner moest worden gestompt.
Hieruit was het Corné zelf die de rebound over de keeper werkte en de 2-0 op het scorebord zette.
Na een kwartier was het een mooie steekpass van Jelmar die Daan aan het lopen zette.
Hij passeerde zijn directe tegenstander op snelheid en naderde de achterlijn.
De coaches schreeuwde ‘terug leggen’ want Matisse stond vrij in de zestien.
Daan schoot de bal echter strak in de kort hoek en scoorde zo de 3e treffer voor de talenten.
Een minuutje later spatte een schot van Thomas op de kruising.
Verdedigend hadden Sem M,Mark en Wessel hun tegenstanders in hun broekzak.
Het schijnt dat die van Sem M er nu nog niet uit is kunnen komen.
Er volgde nog een schot van Zegert en lanceerde Mike een bal richting de Waardsedijk.
De rust was nu heel anders dan afgelopen zaterdag.
Er waren complimenten aan de spelers voor het vertoonde spel.
Bij Ona was er duidelijk andere woorden gevallen want zij kwamen anders uit de startblokken.
In de eerste 6 minuten waren er al 2 schoten die Sem overigens goed kon vangen.
Pas na een kwartier was er een kans voor FCOudewater.
Het was na, een combinatie tussen Jelmar en Matisse, die de eerstgenoemde die de bal in de handen van de keeper schoot.
Vijf minuten later herhaalde hij dit nog een keer.
In de 5ste minuut was het Lucas met een C die Lukas met een K wakker schoot.
Althans zo leek het van de zijkant.
De geblesseerde Lukas met een K zat wat in te dommelen in de dug-out.
Een sliding van Lucas deed de bal de hierin belanden.
Zegert kreeg 2 minuten nog een mogelijkheid maar stuitte op de keeper.
Al met al een terechte oefenzege.

Runner-up (Woerden JO13-1 – FC Oudewater JO13-1)

Deze zaterdag tegen de runner up en wel uit.
Dat beloofde op voorhand al een pittig potje te worden.
Ze waren de talenten op de ranglijst voorbij gestreven maar dat konden ze vandaag ongedaan maken.
Lukas met een K mocht zich, na de adviserende rol bij Schoonhoven thuis vorige week,nu niet met de tactiek bemoeien.
Woerden kwam goed uit de startblokken en dat leidde al snel tot een redding van Sem B.
Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld wat aan beide zijde echter niet tot grote kansen leidde.
Halverwege was het Zegert die zich in de voorhoede langs verscheidene verdedigers slalomde en de bal paste de op de 16 staande Matisse.
Deze plaatste de bal met grote precisie over de keeper van Woerden, 0-1.
Een minuut of zeven voor de rust was het een voorzet van Woerden vanaf links waar Sem B onderdoorging.
Daar stond de directe tegenstander van Sem M vrij en kopte de bal tegen de touwen.
Er was echter gevlagd en de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
In de rust was er een goede stemming maar werd er ook door de coaches gewaarschuwd voor het middelveld van de tegenstander.
Het was alleen nu de voorstopper van Woerden die na tien minuten soleerde en bekeken de gastheren op gelijke hoogte bracht.
De motivatie werd hierdoor bij hen alleen maar groter en 4 minuten later werd het al 2-1.
In de 24ste minuut kwam de dreun helemaal aan toen Woerden de 3-1 scoorde.
Er was daarna nog een voorzet van Daan die Zegert net naast tikte.
Veel verder kwamen de talenten niet en moeten zich u maar op de laatste bekerwedstrijd richten.

Kleine oogjes (FC Oudewater JO13-1- Esto JO13-1)

In de laatste bekerwedstrijd dit seizoen stond nog wel degelijk iets op het spel.
Bij verlies had de tegenstander van vandaag nog de mogelijkheid op qua punten op gelijke hoogte te komen.
Dit werd door de trainers van te voren ook goed ingeprent.
Ook kwam van hun de vraag of er nog iets recht te zetten was na de 2 laatste verliespartijen in de beker.
Hierover waren de talenten het wel met elkaar eens en werd er met goede zin aan de wedstrijd begonnen.
Een drietal talenten waren echter de week voorafgaand op kamp geweest en hadden kleine oogjes.
De afgelopen week maar één etmaal bij elkaar geslapen maar de zin was er wel.
Wegens het niet aanwezig zijn van reserves de eerste helft mochten ze toch beginnen(niet trainen is reserve).
Al na een paar minuten was het Daan die van rechts voor gaf en Zegert die de keeper zijn inzet zag redden.
Diezelfde Zegert gaf niet veel later een voorzet en via de klus kwam hij bij de rechtsbuiten Daan.
Die mocht tot 2 keer toe ook weer voorgeven maar ondanks de klutsen ging de bal uiteindelijk toch naast.
Na tien minuten was het Jelmar die op de keeper van Esto afging naar deze redde beheerst.
Acht minuten voor de rust was het een goede onderschepping van Sem M die de bal op Matisse inspeelde,deze draaide weg en zette Zegert alleen voor de keeper.
Deze faalde niet en zette de talenten op een verdiende voorsprong.
De trainers waren er halverwege nog niet gerust op en vertelde de groep dat er geconcentreerd gevoetbald moest blijven worden.
De tegenstanders waren na de rust duidelijk met een ander doen het veld opgekomen en schoten na één minuut al in het zijnet.
Vier minuten later was er een schot die net over het doel van Sem B heel ging.
Esto was duidelijk op zoek naar een doelpunt en voerde de druk verder op.
De talenten moesten alle zeilen bijzetten en inleen buffetje Jesse Maaijen liet zien hoe dat moest.
Lucas,Sem M en Corné droegen ook keurig hun steentje bij en hielden de tegenstander goed tegen.
De trainers ,die ondertussen ruzie maakte ruzie met de uitstekend leidende scheidsrechter,de heer Kats, gooide de taktiek om en gingen 4-4-2 spelen.
In de 51ste minuut was het een lange achterbal van Sem B waarop Mark ging lopen.
De gelegenheidsspits omspeelde de keeper en zag zijn bal in de voeten komen van de kleinste speler van het veld.
Jammer voor FCOudewater was deze speler van Esto en deze ramde de bal weg.
Drie minuten voor tijd werd een bekeken lob van aanvoerder Matisse nog van de lijn gehaald en bleef er hoop voor de tegenstander.
Deze waren intussen massaal naar voren getrokken in de hoop de gelijkmaker te produceren.
De verdediging deed uitstekend zijn best en hield stand.
In de laatste minuut was het de diepgaande Mark die terug legde op de aanvoerder.
Matisse schoot de bal gedecideerd in het doel en sleepte zo de overwinning binnen.

Nu de talenten de derde plaats hebben behaald in deze bekercompetitie kunnen ze zich gaan opmaken voor de competitie.
Dit zal een zware strijd worden in de promotie eerste klasse.