Onderschatting (Woubrugge JO13-1 – FC Oudewater JO13-1 )

Al voor de haan gekraaid had, verzamelde de talenten zich op de parkeerplaats bij de club. Op de tweede voetbaldag in september stond de derde bekerwedstrijd op het programma . Een vroegertje dus en wel uit tegen Woubrugge. Als dit drie keer dit seizoen voorkomt, dan stop ik er mee , gromde één van de trainers. Een blik op het programma liet echter zien dat dit wel eerder zou zijn, als hij zich kon indenken. Om deze coach een plezier te doen, was de volgende bekerwedstrijd met twee uur vervroegd. Er was voorafgaand aan de wedstrijd, al veel geluid bij de drukke spelers. De tegenstander had immers al twee keer verloren en de talenten stonden al op twee winstpartijen. In de kleedkamer werd hier door de leiding nog even op benadrukt, dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. Nadat de banken van de staf buiten de dug-out waren geplaatst ( er schijnt een trainer arachnafobie te hebben) en de trainer die liever uitslaapt, heerlijk zijn tenen had bevochtigd had aan de ochtend douw, kon de wedstrijd beginnen. Al na twee minuten was het spits Daan die alleen op de op keeper af ging. Hij had geleerd van vorige week en schoot nu resoluut de eerste poging langs de keeper. Na deze vroege goal, werd er makkelijker over gedacht. De talenten gingen te veel met de bal lopen, waardoor Woubrugge kansen kon creëren, na fouten in de verdediging. Na een fout van Corné, verhinderde Lukas met een sliding, een goede doelpoging van de gastheren. Zegert schoot een rebound net naast en in de tiende minuut stiftje Daan naast. Vijf minuten voor rust was het weer slidingspecialist Lucas die een bal blokkeerde en een aanval van Woubrugge onderbrak. Dit leverde echter wel een slachtoffer op, want zijn directe tegenstander moest strompelend naar de kant. In de rust werd aan de spelers gevraagd hoe zij de eerste helft hadden beleefd. Allen waren van overtuigd dat het beter moest. In de tweede minuut van de 2de helft, was er een voorzet vanaf rechts en schoot Daan vanaf de 16 de bal beheerst in het doel. Vier minuten later schoot Zegert uit een rebound rakelings voorlangs. Extreem linker middenvelder Wessel(rechts is om op te staan)probeerde met een rabona(met rechts was makkelijker geweest)de keeper te verschalken. Deze redde en bokste de bal naast het doel. Uit de corner die volgde ontstond een scrimmage en scoorde Thomas de 3-0 Na een kwartier in de tweede helft was het de verdienstelijk spellende E1 speler Moos die zijn schot gekeerd zag door de keeper. Vlak hierna was er voor de FCOudewater keeper een ruzie om de bal, wie hem weg zou schieten. Uiteindelijk was het een Woubruggenaar die dan maar schoot en dit resulteerde in het eerste tegendoelpunt van dit bekertoernooi. Uit het veld geslagen waren de spelers niet, want direct werd er orde op zaken gesteld en schoot Thomas Oudewaters vierde binnen. Hierna volgde een ideale combinatie tussen Thomas en Jelmar: 1-5 De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Een lange bal van Matisse kwam bij gelegenheidsspits Mark , deze omspeelde drie tegenstanders, inclusief de keeper en zette toen wel de 5-1 op het verouderde scorebord van Woubrugge. In de laatste minuut lanceerde Sem M, Daan op links weg , deze kapte naar binnen,haalde uit maar zag zijn schot op de lat belanden. De uitslag bleef hierdoor 1–5

De hamstring(ARC JO13-3 – FC Oudewater JO13-1 )

Bij het verzamelen was wederom de zelfde haan als vorige week te horen. Dit betekende dus een vroege melding op de parkeerplaats aan de Waardsedijk. Het was even wachten op Zegert, maar daarna kon de reis naar ARC aangevangen worden. Spits Goes had deze week te horen gekregen van de fysiotherapeut, dat hij 3 weken rust moest houden, om zijn hamstringblessure te laten genezen. Ondanks deze beenblessure ging hij toch mee, om zijn team te supporten. Aangekomen in Alphen was het een drukte van belang. Deze vereniging met bijna 40 pupillen teams, ontving de talenten in kleedkamer 22. Op veld 5 konden ze hun kunsten vertonen, tegen een gemotiveerd ARC. Termen van “we vreten ze op” werden al uit het kamp van de tegenstander vernomen. De toptalenten van FCOudewater waren hier duidelijk van onder de indruk. Al na 5 minuten werd de bal na een kluts vanaf de 16 langs Sem geschoten. Na 8 minuten kwam pas het eerste gevaar van Oudewaterse zijde. Het was een uitstekende diepte pass van Mark op Zegert. Deze kapte zijn speler uit, maar kon zijn schot niet genoeg kracht bij zetten. Twee minuten later schoot hij ook nog voorlangs. De spelers putte hier zelfvertrouwen uit en na een kwartier spelen was het de balveroverende aanvoerder Matisse, die Thomas rechts door het midden wegstuurde. Deze passeerde zijn tegenstander, door naar het midden weg te kappen. De bal speelde hij iets te ver voor zich uit , maar daardoor kon Zegert resoluut binnen schieten. De druk werd verder opgevoerd en de doelpuntmaker maakte een solo van linksbuiten naar binnen en gaf een steekbal op Thomas. Deze teste de keeper en in de rebound was het een makkie voor Daan. De voorsprong was een feit. Dezelfde Daan kreeg 5 minuten voor de rust nog een kans maar stuitte op de keeper. Matisse zag de herkansing die volgde voorlangs gaan. Na een motiverende rustbespreking, gingen de talenten met goede moed de tweede helft beginnen. Na twee minuten was het de vervanger van Lucas , Berend Goosens die bij de tweede paal binnen kon tikken. Thomas was op links door Sem M weggestuurd en gaf deze mogelijkheid aan de meegereisde JO13-2 speler. In de zesde minuut was het een lange bal van Lukas waarop Zegert ging lopen, aannam en beheerst afrondde. Al na 8 minuten in de tweede helft kwam de 1-5 al op het bord. Het was een snelle ingooi van Matisse op de doorkoppende Jelmar. Hij bezorgde de bal bij Daan die op de keeper af ging en niet faalde. Halverwege de tweede helft was het wederom de aanvoerder die de bal via Zegert bij Jelmar zag belanden. Deze omspeelde de keeper en deed ook mee in de score. Het was een slecht uittrap van de ARC doelverdediger, die de 1-7 inluidde. Hij was het die een bal uit schoot, in de voeten van de aanvoerder. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal langs de te ver voor zijn doel staande keeper. Het slot akkoord van de talenten kwam via een ingooi. Het was Daan die de bal bij de op de zestien staande Wessel bezorgde. Zijn inzet werd echter gekeerd maar Thomas was er als de kippen bij en zette de 1-8 eindstand op het bord.