Stageplekken (FC Oudewater JO13-1 – Cabauw JO13-1)

Een oefenwedstrijd op een dinsdagavond.
Dit vergde nog al wat organisatievermogen bij de trainers.
Nadat al bekend was dat Lukas door blessures afwezig zou zijn, waren Jelmar,Zegert Lucas en Matisse ook niet aanwezig.
Van de volgende tien aanvragers waren Berend Goosens,Max Bijleveld en Vincent Vonk van de D2 bereid gevonden de kicksen aan te trekken.
Verder waren er stageplekken voor de JO11-1 spelers Gio Puijk, Max van de Meer en Finn van Dam
Niet alleen de spelers maar ook de opstelling gaf wat stof tot nadenken.
Het was een oefenwedstrijd tegen een 3e klasser dus was de druk niet zo hoog gelegd deze avond.
In de 5de minuut kwam het eerste gevaar via Gio op rechts voor.
Hij gaf de bal aan Wessel, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper.
Twee minuten later draaide Daan weg en schoot voorlangs.
Vincent had goed naar Daan gekeken en deed 60 seconde later precies het zelfde.
Diezelfde Vincent legde de bal, van en voorzet van Gio, terug op Wessel.
Hij nam aan, net buiten de zestien en boog de bal heerlijk over de keeper in de verste hoek.
Halverwege de eerste helft was het Thomas die een corner overhield uit een goede actie.
Hieruit kwam de bal voor de voeten van Corné en deze twijfelde niet.
Hij raakte de bal goed en had gelijk een homerun te pakken, maar geen doelpunt.
Vijf minuten voor de rust, was het doorzetten van Finn, die thomas bal bezit gaf.
Deze omspeelde een aantal verdedigers en zag zijn inzet op de lijn gestopt worden.
De laatste verdediger schoot de bal echter via een speler van Cabauw in eigen doel.
Op slag van rust was het Daan die door Sen M bediend werd op links, hij kapte bij de achterlijn zijn tegenstander uit en gaf voor.
Berend kwam voor zijn tegenstander, maar de keeper redde uitstekend.
In de 5de minuut van de tweede helft, was de eerste kans voor Thomas.
Hij ging alleen op de keeper af, zag de vrijstaande Daan over het hoofd, en strandde op de doelman.
Na tien minuten kreeg Sem B het eerste schotje op doel deze helft.
Het was al zijn tweede ‘redding’ deze wedstrijd.
Niet veel later was het een onderschepping achterin van Mark, die de bal via Gio, bij Berend bezorgde.
Deze had duidelijk de vorm van afgelopen zaterdag nog en scoorde zijn tweede D1 goal.
Tien minuten voor tijd was het Thomas die Gio alleen op de keeper afstuurde.
Deze stond nu niet buitenspel en bracht de 4-0 op het bord.
In de laatste minuten waren er nog schoten van Max van de Meer en Daan die door de Cabauwse keeper gekeerd werden.
Hierdoor bleef de uitslag staan op 4 -0

Scout (FC Oudewater JO13-1 – Schoonhoven JO13-1)

Vandaag de tweede thuiswedstrijd in de bekerreeks.
Wel gelijk een topper want Schoonhoven kwam op bezoek.
Eerder dit seizoen had de JO13-1 van de FC al geoefend tegen Schoonhoven.
Toen was na een 0-2 achterstand, nog een 3-2 uit het vuur gesleept.
Nu waren de gezichten vooraf gespannen en wist iedereen dat de koppositie op het spel stond.
De voor afgaande wedstrijd liep tien minuten uit, maar vijf voor tien konden ze dan toch beginnen.
De spelers uit de zilverstad zetten gelijk druk, want ze hadden nog wat recht te zetten.
De eerste kans was na 5 minuten echter voor de gastheren.
Het was goed doorzetten van Thomas op het middenveld.
Hij werd echter gevloerd, maar Daan kon alleen op de keeper af.
De scheidsrechter had helaas te vroeg gefloten, waardoor er van voordeel geen sprake was.
De vrije trap die volgde werd door Corné van zo’n 30 meter op doel gepegeld.
Hij passeerde de keeper maar trof de paal.
Geluk voor Corné was dat hij via de rug van de schoonhovense sluitpost, toch nog in het doel verdween.
De tegenstander liet het er niet bij zitten en kapte de op rechts back debuterende E pupil Diedrick Goosens uit en schoot knap in de rechter bovenhoek.
Sem B had hier geen antwoord op en de stand was weer in evenwicht.
Oudewater gaf niet op en vier minutenlater was het Daan op links die de achterlijn opzocht en voorgaf op Thomas.
De spits had echter zijn vizier nog niet op scherp en schoot naast.
Het tweede gedeelte van de eerste helft was Schoonhoven de bovenliggende partij.
Na een minuut of 17 lag de bal wederom achter Sem.
De tegenstander was iets feller en al voor de rust lag de 1-3 in het bakkie.
Na een donderspeech, gingen de talenten met goede moed de tweede helft in.
In de rust was ook nog verteld, dat er een scout van de KNVB op sportpark Markveld was neergestreken.
Jawel, ook in Zeist waren de kunsten van de talenten al doorgedrongen.
De leiding had dit echter voor de wedstrijd stil gehouden, omdat er toch al genoeg spanning in de kleedkamer aanwezig was.
Al na twee minuten was het Matisse die, na voorbereiding van Jelmar, de bal door de keeper uit het doel gered zag worden.
Niet lang daarna was het een 1-2 van Zegert en Thomas en schoot de eerste, via de keeper, voorlangs.
Hierna volgde een counter.
Corné en Lucas hadden samen een misverstand, waarna Schoonhoven de 1-4 kon binnentikken.
Hierna waren er nog schoten van Thomas en Matisse die naast gingen.
15 minuten voor tijd werd er meer risico genomen.
Achterin werd er 1 op 1 gespeeld en Mark ging er in de spits bij lopen.
Thomas schoot na de bal, van Zegert gekregen te hebben, voorlangs.
Mark deed ditzelfde, na voorbereiding van Daan op rechts.
In de laatste minuut was en nog een vrije trap van Matisse maar ook deze mocht er niet in gaan.
Qua inzet was er de tweede helft wel meer te halen, maar het zat de talenten niet mee.