Heden 26 november 2016 verscheen ruim een dozijn –tot de tanden gewapende- FC’ers op de kunstgrasmat. De mannen hadden er zin in bij een temperatuurtje rond het vriespunt. Onze doelman Jari keek in de volle zon, zijn collega aan de andere kant stond te bevriezen.

Partijen waren aan elkaar gewaagd. Het spel golfde heen-en-weer. Na 6 minuten verplaatsten onze boys zich naar voren om een corner, goed genomen door Dante, naar de rechthoek te leiden. Captain Wouter wist er raad mee aan de koude kant van het veld, dus 1-0. Enkele minuten later: een vrije schop om in te lijsten aan de warme kant van het veld. Werd onze doelman gehinderd door het zonlicht? Hoe dan ook: het was dus 1-1.

Niels toonder zijn balvaardigheid. Otman speelde bijna letterlijk bovenop de man, maar liet ook zien dat hij meer beheerste: met een schitterende omhaal kogelde hij de bal in het net: 2-1, het mooiste doelpunt van de dag. Vlak daarna kreeg goaltjesdief Tom kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn vlammend schot ging maar net over.

Jeroen en Wouter heersten in de defensie; dat was maar goed ook, want VEP kwam steeds gevaarlijker door. Oudewater reageerde af en toe wat paniekerig met weinig overleg, terwijl het samenspel van VEP beter verzorgd was. De strijdlust van onze rood-witte brigade was echter hartverwarmend en gelukkig deden de lange halen van captain Wouter goed werk. De beide coaches hadden halverwege de felle strijd andere sportieve verplichtingen maar ze werden goed vervangen.
Goed doorzetten van de razendsnelle Otman zorgde verrassend voor een mooie ruststand van 3-1.

Niemand durfde na de pauze te voorspellen, dat Oudewater zo’n mooie stand kon vasthouden… En toch… er kwamen voor ons zelfs doelrijpe kansen, mede door snelle Thijs, die na de pauze duidelijk zijn partijtje ging meespelen. Doch er waren ook dikke kansen voor VEP; gelukkig wist Jari ieder schot goed te pareren. Uiteindelijk hield de FC goed stand, het bleef 3-1; een goede prestatie met 110,5 % strijdlust van onze kant. Leuk om te zien, voor elke meter werd sportief gevochten. Alle lof.

Opa Leo

p.s.: jammer geen namen op de shirts van de boys, ik gooi ze nog wel eens door elkaar.