Voor onze FC-boys stond niets meer op het spel, maar wel de eer en die telde duidelijk mee.
Nog maar net aan de startstreep verraste Dyron met geweldige snelheid de hele verdediging van de bonbons-makers. Alle hens bij de FC was aan dek, er werd keihard gewerkt, want de eventuele kampioen van de poule was niet voor de poes en wist ook wat combineren was. Maar met name onze verdediging onder leiding van Mark, die een extra doos bonbons verdient, hield goed stand.
Dax en Floris vonden elkaar goed in de opbouw. Het werd nog gekker: onze Nick W., die uitstekend speelde, zette goed door en werkte de 2-0 in de touwen precies op het moment dat de strijd aan het kantelen was.

Vervolgens werd de manlijke strijd op een afgrijselijke manier ontsierd door een grof incident, dat werd veroorzaakt door een Leonidasspeler. Deze had de grove moed om de prima spelende Jasper, die op de grond lag, fors in zijn gezicht te schoppen. Gelukkig reageerden alle betrokkenen op een verstandige wijze. De scheids was gedecideerd met een rode kaart, de leiding van de tegenstander sprak hierover schande en hun aanvoerder bood de ouders van Jasper excuus aan. En  gelukkig was het al snel daarna rust, zodat bij de alle gelederen dit schandalig gebeuren wat in rustig vaarwater kon worden gebracht. Onze mannen reageerden onthutst maar deden gelukkig geen pogingen om hun frustraties bot te vieren. Discipline dus, chapeau!

Na de rust: wat wisselingen uiteraard binnen ons team. Er was sprake van wat adhd-voetbal. Leonidas kreeg wat meer kansen en de winst was zeker nog niet binnen. De tegenstanders kregen nog terecht 3 gele kaarten  en een penalty werd hen -onterecht in de ogen van de objectieve (?) supporter- onthouden. Ons team bleef goed verdedigen en Leonidas kon -ondanks dikke kansen- het net van Tim  niet vinden. Eigenlijk had Tim niet zoveel te doen, want vele ballen sneuvelden bij de onverzettelijke Mark en Diederik…… en naast het doel.

Eerlijk gezegd was Leonidas sneller in de combinaties maar dankzij onze hechte samenwerking kwam deze niet uit de verf. Alleen Dyron kon het tempo van Leonidas bijbenen en dat heeft hij heel goed vooral in de eerste heft uitgebuit.

Gelukkig werd later vastgesteld dat er waarschijnlijk niets ernstigs met Jasper aan de hand was, het had veel erger kunnen zijn. De voetbalsport was verliezer, maar niet het gedrag van FC Oudewater, die zijn laatste thuis-competitiewedstrijd van het seizoen met elan en discipline speelde en terecht won.