Na de eerste plaats te hebben gehaald in de bekerpoule stond vandaag een wedstrijd in de 2e bekerronde op het programma. Tegenstander was Olympia JO17-3, een vanuit de 5e klasse gepromoveerde Derde Klasser. In een leuke, maar redelijk eenzijdige wedstrijd bleken de Oudewaternaren te sterk voor de Goudse opponent, die, gezien het aantal kansen aan Oudewaterse kant, met een 4-1 nederlaag niet eens mochten klagen.

Met een bijna compleet team, er was slechts één afwezige – Jur bezocht vandaag met vader Gaston en broer Frank de wedstrijd Celtic- Dundee FC (uitslag 2-1) – werd afgetrapt. Olympia kwam goed uit de startblokken, een FCO aanval werd goed onderbroken en afgesloten met een schot van net buiten de zestien, dat goed werd gestopt door Juran. Nog geen minuut later was Oudewater gevaarlijk. Na een goede voorzet probeerde Mees in te schieten, maar zag zijn schot worden geblokt. In de rebound kopte Koen op de lat, waarna de bal werd weggewerkt door de Olympia-verdediging. De volgende kans was weer voor Oudewater, na een mooie aanval op rechts kreeg Mees de bal van Lars, maar zijn schot schampte slechts het zijnet. De tegenstander maakte gebruik van de ontstane ruimte en counterde. De diep gestuurde spits kon nog de punt van de schoen tegen de bal krijgen, maar de richting ontbrak, waardoor de bal ongevaarlijk naast hobbelde. In de 7e minuut verdiende FC Oudewater een corner die, genomen door Danny, door Koen net over de lat werd gekopt. 3 minuten later was het Mees die diep werd gestuurd en de bal op de achterlijn nog binnen kon houden, zijn voorzet werd in een mêlee van spelers ingeschoten, maar de keeper kon met zijn voeten nog redding brengen. Maar het gevaar was nog niet geweken, de aanval van Olympia werd in de kiem gesmoord en Danny bracht de bal weer scherp voor het doel, waar de bal bij de eerste paal perfect werd ingegleden door Mees (1-0, 11.) Niet veel later had de 2-0 een feit moeten zijn. Een voorzet vanaf links bereikte Mees, die tikte de bal door op Haroune, die alleen op de keeper af kon gaan. Helaas treuzelde hij iets te lang, waardoor de verdediger hem nog kon inhalen en de bal voor zijn voeten kon wegtikken. In de 20e minuut kwam de 2-0 toch op het scorebord. Lars veroverde de bal op links, verplaatste het spel helemaal naar rechts op Koen, die doorspeelde op Tim. Zijn voorzet vanaf de achterlijn was precies in de loop voor de inkomende Danny, die met een hard, droog schot afrondde (2-0, 20.) Olympia kwam er sporadisch uit, een veelbelovend lijkende aanval over de rechterkant werd besloten met een schot van de rechtsbuiten, die de bal helemaal verkeerd raakte en ver naast schoot. De hierna genomen achterbal belandde bij een Goudse middenvelder, maar zijn schot was van te ver om doelman Juran echt te verontrusten. De volgende kans was weer voor FC Oudewater. Kel veroverde de bal op het middenveld en speelde Danny aan. Die dreigde alleen op doel af te gaan, maar speelde op het juiste moment af op de diepgaande Koen. Zijn schot was ietwat te gehaast en ging over. Na ongeveer een half uur spelen vergrootte FC Oudewater de voorsprong tot 3 doelpunten. Een ingooi aan de linker kant bereikte Danny, die het strafschopgebied in ging. Op het moment dat hij een voorzet wilde afleveren werd hij op de hakken getrapt en kon scheidsrechter Henk Zuidam niet anders doen dan fluiten en naar de penaltystip wijzen. De strafschop werd genomen door Mees en hij stuurde de keeper vakkundig de verkeerde hoek in en scoorde zo zijn tweede doelpunt (3-0, 29.) Koen werd een paar minuten later maar weer eens diep gestuurd op rechts en met zijn enorme snelheid liet hij zijn tegenstander niet voor het eerst de hielen zien. Zijn voorzet werd door Pascal bij de tweede paal ingeschoten, maar helaas belandde zijn inzet op de paal. Een paar minuten voor rust had FCO op een grotere voorsprong kunnen komen. Na een mooie combinatie werd Lars aangespeeld en zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Mees ingeschoten. Helaas lag de doelman in de baan van het schot, waardoor een 4-0 voorsprong uitbleef. Sterker nog, het was Olympia, dat vlak voor rust wel wist te scoren. Een middenvelder veroverde de bal, ging op avontuur en schoot de bal van ruim 30 meter over de iets te ver voor zijn doel staande Juran heen (3-1, 38.)

De tweede helft was van een beduidend minder niveau dan de eerste. Beide teams leken tevreden met de stand. Olympia probeerde het nog even, een vrije trap van zo’n 20 meter werd recht in de handen van Juran geschoten. 30 seconden later konden de Olympiaanse aspiraties definitief in de kast. Een lange voorzet van Danny vanaf het middenveld bezorgde de bal bij Koen, die zijn tegenstander weer eens te snel af was. Zijn schot op doel werd onderweg nog even aangeraakt door een Goudse knie en belandde daardoor mooi in de linkerbovenhoek (4-1, 44.) Haroune was iets later kansrijk. Zijn lange solo werd afgerond met een schot, maar dat was geen probleem voor de goalie. Olympia werd nog eenmaal gevaarlijk in het restant van de wedstrijd. Een slippertje van laatste man Carlo zorgde ervoor dat de linksbuiten in balbezit kwam, maar zijn schot ging ongevaarlijk naast. Een kwartier voor tijd was er weer een grote kans voor FC Oudewater.  Na een ingooi van Tijs kreeg Mees de bal  in het zestienmetergebied, maar zijn voorzet werd door Kel van dichtbij over geschoten. Dezelfde Kel stond aan de basis van de een-na- laatste FCO –kans. Zijn scherpe voorzet werd door Mees ingetikt, maar kon nog door een verdediger tot corner worden verlengd. De allerlaatste kans van deze wedstrijd was voor Koen, aangespeeld door Haroune probeerde hij uit de draai te scoren, maar een verdediger lag in de weg.

Door dit resultaat is de JO17-3 door naar de volgende ronde in de beker. Die wordt gespeeld op 4 februari.  Maar voor die tijd staan er nog 3 thuiswedstrijden op het menu:

14 jan FC Oudewater JO17-2 – Moordrecht JO17-1

21 jan FC Oudewater JO17-2 – ARC JO17-3

28 jan FC Oudewater JO17-2 – RVC ’33 JO17-1

04 feb beker/inhaaldag

Na een zeer geslaagde eerste helft van het seizoen is het nu tijd voor een paar weken rust. Spelers en leiders Gert, Joop en Kees wensen iedereen fijne feestdagen toe, en we hopen onze supporters bij onze eerstvolgende wedstrijd op 14 januari om 14.30 uur tegen Moordrecht JO17-1 weer te zien!