FC Oudewater JO17-2 is de competitie in meerdere opzichten fraai begonnen. De overwinning op Sportlust JO17-2 was op zich al fraai. Maar ook het team zag er in de nieuwe trainingspakken (met initialen op de borst), die voor de wedstrijd werden uitgereikt aan de spelers, goed uit. Deze trainingspakken zijn geschonken door de vader van Pascal Hoogenboom, waarvoor onze grote dank. Na een sterke eerste helft, afgesloten met een 2-0 voorsprong, werd er in de tweede helft verdedigender gespeeld, maar de voorsprong kon door goed en scherp counterend spel toch verdubbeld worden.

Onder een stralend najaarszonnetje en onder toeziend oog van lekker veel supporters mocht Sportlust aftrappen. Het was echter Oudewater dat al snel bijna het doel vond. Jur werd op rechts diep gestuurd en zijn voorzet belandde in de voeten van Mees, die er al vallend geen goed vervolg aan kon geven. In de 5e minuut was het weer bijna raak. Laatste man Carlo stoomde op en gaf een prachtige pass over de verdediging heen in de loop van Danny. Oog in oog met de keeper schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Danny het die de bal uit een ingooi ontving. Hij gaf de bal mee aan Mees, die omspeelde 2 tegenstanders in het zestienmetergebied, maar zijn krullende schot naar de verre hoek ging ook net naast. In de 9e minuut was Sportlust voor het eerst kansrijk. Uit een goede voorzet van de rechtsbuiten kreeg de spits zijn voet achter de bal, maar die verdween recht in de handen van onze invaller-doelman uit de JO15-1, Bart Meuleman. Hij verving Juran, die mocht zijn opwachting weer maken bij de JO19-1 in de uitwedstrijd tegen Esto JO19-1. Na 13 minuten spelen viel de eerste goal. Lars stuurde Jur aan de rechterkant de diepte in en zijn puntgave voorzet werd door Mees in de linkerbenedenhoek afgerond (1-2, 13.) Sportlust probeerde gelijk iets terug te doen, maar het afstandsschot ging een meter over Barts doel. Oudewater was even later dicht bij de tweede goal. De teruggezakte Mees zette Jur alleen voor de keeper, maar hij wist dit buitenkansje helaas niet te benutten, zijn inzet ging naast. De rechtsbuiten van Sportlust was in deze fase van de wedstrijd de enige die soms gevaarlijk was aan Woerdense kant, maar zijn voorzetten vonden geen vervolg en leverden niet meer op dan 2 hoekschoppen, die door de FCO-verdediging kundig werden geneutraliseerd. 10 minuten voor rust was FCO weer gevaarlijk. Haroune’s corner werd door Mees bij de eerste paal ingekopt, maar de lijnverdediger deed zijn werk naar behoren en wist de bal met het hoofd te keren. 4 Minuten voor rust wist Oudewater de score op te voeren. Uit een scrimmage in de zestien belandde de bal via Haroune bij Kel. Die kwam niet uit met zijn passen en produceerde een rollertje, dat via de paal bij Mees terecht kwam. Die aarzelde niet en schoot van dichtbij zijn tweede doelpunt langs de kansloze keeper (2-0, 36).

De 2e helft gaf een ander beeld te zien. Nu was het Sportlust dat, wilde het nog een kans op de overwinning hebben, alles op alles zette en het meest in balbezit was, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Tot aan de zestien liepen de aanvallen vaak goed, maar de Woerdenaren kwamen niet tot scoren door het goed verdedigen van de FCO-defensie. In de 52e minuut kreeg Oudewater een vrije trap halverwege de vijandelijke helft. De Woerdense verdediging wist de bal weg te werken en het was Pascal die uit de rebound recht in de handen van de doelman schoot. Sportlust bleef aandringen, maar meer dan een afstandsschot recht op Bart af wist het niet te produceren. Het was FCO dat in de tegenaanvallen de beste kansen kreeg. In de 57e minuut werd Oudewater weer gevaarlijk uit een vlijmscherpe counter. Koen ging er op rechts vandoor en zijn voorzet kon door de verdediging niet goed verwerkt worden. Mike probeerde het met een bicycle-kick, maar vond de keeper op zijn weg en ook in de rebound kon het laatste beslissende zetje niet worden gegeven. Een kwartier voor tijd kwam de 3-0 op het scorebord. Pascal ging goed door op links en speelde de vrijstaande Kel in de zestien aan. Die wist de keeper met zijn ‘mindere’ rechterbeen met een schot in de linkerhoek te verschalken (3-0, 65). Even later was Sportlust dicht bij een doelpunt. Een aanval over meerdere schijven werd afgerond met een schot van even buiten de zestien, maar Bart wist het schot, met een lastige stuit vlak voor hem, met een uiterste krachtinspanning nog net buiten de palen te houden. Vlak voor tijd nog een aantal kansen voor Oudewater. Uit een ingooi kreeg Haroune de bal, speelde zijn tegenstander uit, maar schoot een metertje over het doel. En even later kwam de bal via Kel bij Mike, maar zijn schot was een prooi voor de doelman. In de 1e minuut van de blessuretijd werd een vrije trap op eigen helft slim en snel door Carlo genomen op de geheel vrijstaande Koen. Die ging het zestienmetergebied en gaf een mooie voorzet op de meegelopen Pascal die bij de tweede paal makkelijk kon intikken (4-0, 81.) Na nog wat extra speeltijd door diverse blessurebehandelingen floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Gerard Miltenburg in de 86e minuut voor het einde.

De eerste winst in de 2e klasse is een feit. Maar de komende weken zullen ons meer vertellen over de kracht van dit team en van de tegenstanders. De volgende 3 zaterdagen staan er alleen uitwedstrijden op het programma. Volgende week tegen Floreant JO17-2, op 12 november tegen Alphia JO17-1 en een week later tegen RVC’33 JO17-1. Na deze reeks weten we meer…