Of het een kwestie van onderschatting was van de JO17-2 (B2) werd achteraf niet duidelijk, maar de oefenwedstrijd tegen JO17-3 (B3) werd met 3-1 verloren. De aanvallen werden van achteruit goed opgezet, maar de eindpass bleef veelal uit of de bal werd voorin eenvoudig ingeleverd. Desondanks kreeg het team nog vele kansen, maar die werden allemaal gemist, soms door slecht inschieten, soms door pech. Met razendsnelle, messcherpe counters wist de B3 de defensie een aantal keren te verschalken met 3 tegengoals als gevolg. De late tegengoal van Mitchell was slechts een kleine pleister op de wonde.

Onder leiding van Erik Sangers werd afgetrapt en het was de B3 dat het eerst gevaarlijk werd. Een afstandsschot ging een paar meter naast het doel. Mees was de eerste van de B2-spelers die gevaarlijk werd. Zijn schot kon nog net door een verdediger worden geblokt, met een corner als gevolg. Die leverde niets op. Na 10 minuten spelen was Tim dicht bij een doelpunt. Uit een afgeslagen bal na en hoekschop schoot hij de bal net achter de lat op het dak van het doel. Een te korte terugspeelbal van Kasper leidde iets later tot de grootste kans voor de B3, maar Juran wist zijn doel door goed uitlopen schoon te houden. 3 minuten later werd Pascal op links diep gestuurd, hij legde terug op Kel, maar zijn schot verdween in de handen van Lars, de keeper van de B3. In de 16e minuut was de B3 weer dicht bij de openingsgoal. De rechtsbuiten werd goed diep gestuurd, maar zijn schot van dichtbij was een prooi voor Juran. Lars van de B2 waagde 10 minuten later een schot van de punt van de zestien, maar zijn naamgenoot aan de andere kant wist de bal in 2 instanties onder controle te krijgen, vlak voor de aanstormende Mees. In de 33e minuut was het Haroune die een voorzet van Tijs achter in het strafschopgebied op ving. Hij kapte zijn man uit, maar ook ditmaal was het schot geen probleem voor de keeper. Een minuut later wist de B3 te scoren. In eerste instantie wist Juran de ingeschoten bal van de rechtsbuiten nog te keren, maar het uitverdedigen daarna liep helemaal mis en er kon alsnog worden gescoord. (1-0, 33.) Even later was het Lars (B3) die de aandacht op zich vestigde. Hij wist een ver schot van de teruggezakte Mees nog net over de dwarsligger te tikken.

In de tweede helft ging de B2 vol op de aanval spelen. Dat leverde een handvol goede kansen op, maar hield ook een risico op counters in. In de 42e minuut was het Mees die zijn schot, op aangeven van Haroune, geblokt zag worden door een verdedigende voet. 4 minuten later bijna de gelijkmaker. Mike gaf de bal op de diepgaande Koen, zijn schot caramboleerde via de benen van de keeper tegen de paal en ook de rebound was niet aan de aanvallers besteed. Na 52 minuten was de gelijkmaker bijna een feit. Een vrije trap van Kel leek, via een aantal benen, in de rechterbenedenhoek binnen te rollen, maar doelman Lars wist dat met een fantastische redding te voorkomen. 1 Minuut later scoorde de B2 wel. Een mooie crosspass van Carlo over de verdediging werd door de doorgelopen Mitchell langs de doelman gewerkt, maar helaas voor hem vlagde de assistent (onterecht) voor buitenspel. De B3 beperkte zich in deze fase van de wedstrijd bijna puur tot verdedigen. Maar halverwege de tweede helft wist het zich iets onder de druk uit te spelen en werd vaker gevaarlijk uit snelle counters. Nadat schoten van Kel, Mees, Haroune, Koen en weer Mees het doel niet hadden gevonden, kwam de linksbuiten van de B3 vanuit een van die counters in een kansrijke positie, maar zijn schot was te slap om het Juran moeilijk te maken. In de 64e minuut wist de B3 wel te scoren. Door slecht uitverdedigen in het centrum van de verdediging van de B2 kwam de linksbuiten in een goede scoringspositie en dit keer was Juran kansloos (2-0, 64.) In de 68e minuut weer een mooie aanval van de B2. Uit een voorzet van Mitchell schoot Mike bij de tweede paal de bal in, maar weer stond een voetje een goal in de weg. Even later een levensgrote kans voor de B3. Bijna alle spelers van de B2 waren voor de bal toen die werd verspeeld en zo kon het gebeuren dat 1 verdediger het tegen 3 B3-spelers op moest nemen. De kans werd niet heel goed uitgespeeld, een schot op de lat was het resultaat. De B2 ging nu nog meer op de aanval spelen, maar kon geen potten breken. Sterker nog, het was de B3 dat profiteerde. Alweer slecht uitverdedigen bracht de rechtsbuiten in balbezit en zijn voorzet kon bij de tweede paal worden ingetikt (3-0, 75.) En even later had de score nog kunnen worden opgevoerd. De linker-aanvaller kwam in balbezit, zag Juran te ver voor zijn doel staan, maar zijn schot ging net langs de paal. In de laatste minuut was het Mitchel die het leed nog een beetje verzachtte. Haroune lepelde de bal over de verdediging heen en Mitchell wist van dichtbij nu wel reglementair te scoren (3-1, 89.)

Hopelijk was dit een wake-up-call voor ons team. We zijn na de goede prestaties in de beker in de 2e klasse ingedeeld. Daar zal duidelijk uit een ander vaatje moeten worden getapt dan vandaag. Volgende week spelen we onze eerste competitiewedstrijd, thuis om 14.30 uur tegen Sportlust JO17-2.

Ook niet onvermeld mag blijven dat de JO17-3 na de mooie resultaten in hub bekerpoule in de 4e klasse is ingedeeld.