In de 3e ronde van het bekertoernooi hadden we tegen het onbekende Meerburg JO17-2 geloot. De Zoeterwoudse ploeg speelt, net als wij, in de tweede klasse en dat was alles wat we wisten van deze tegenstander. Met een nagenoeg compleet team (alleen Tijs was er niet, hij deed met de JO19-1 mee) werd aan de wedstrijd begonnen.

Het eerste kleine kansje was voor Oudewater. In de 3e minuut kreeg Haroune de bal tegen zich aan geschoten door de keeper, maar voor hij doeltreffend kon uithalen tikte een tegenstander de bal tot corner. Uit de hoekschop die volgde schoot Kel in de rebound ruim naast. De wedstrijd ging gelijk op, Meerburg voetbalde goed mee, maar kon voorin geen vuist maken en werd amper gevaarlijk, mede door het goede verdedigen van de Oudewaterse defensie. Na 10 minuten spelen was het Danny, die het van ver probeerde. Zijn knal raakte helaas slechts de bovenkant van het net. Een minuut later zette Kel Mees vrij voor de keeper, maar die redde bekwaam en wist zo een goal te voorkomen. De kansen bleven komen, na een aanval over links van Haroune belandde de bal bij Koen, die teruglegde op Mees. Zijn uithaal kon met de grootste moeite door de doelman met de voet gestopt worden en in de rebound kopte diezelfde Mees net over het doel. In de 25e minuut kwamen de Zoeterwouders op een nauwelijks verdiend te noemen voorsprong. Kel zag op het middenveld geen afspeelmogelijkheden en besloot tot een terugspeelbal op Juran. Hij zag daarbij helaas de spits over het hoofd, die geen moeite had onze keeper met een droog schot te passeren (1-0, 25.) Oudewater leek even de kluts kwijt, een paar minuten later werd er in de zestien over de bal heen gemaaid en kreeg de rechtsbuiten een levensgrote kans, die hij verknoeide door alleen voor de keeper ver naast te schieten. Hierna herpakte Oudewater zich en nam het initiatief weer over. De ploeg had veel balbezit maar tot goals leidde dat niet. Tot 1 minuut voor rust. Mees profiteerde van geklungel in de Meerburg-verdediging, ontfutselde zijn tegenstander de bal en knalde de bal langs de kansloze doelman (1-1, 39.) FCO wist voor rust bijna nog een keer te scoren, Danny stuurde Koen diep, die speelde zijn man uit en schoot hard in, helaas recht in de handen van de keeper.

Gelijk na rust werd Oudewater gevaarlijk, Mees speelde zich vrij op de achterlijn, maar zijn voorzet kon nog uit de lucht worden geplukt, voordat Mitchell kon inkoppen. FC Oudewater bleef gevaarlijk, maar de beslissende voorzetten bleven uit. Telkens zat er wel een Zoeterwouds voetje tussen. Meerburg beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, loerend op een counter. Zoals in de 61e minuut. Een uitbraak over rechts leidde tot balbezit voor de spits, maar diens schot was een makkie voor Juran. 3 minuten later werd linksachter Pascal op links de diepte ingestuurd, zijn voorzet bereikte Mitchell, maar zijn schot uit de draai met rechts ging een paar meter naast het doel. 6 minuten voor tijd weer een grote mogelijkheid voor Oudewater. Kel wipte de bal over een verdediger heen in de loop van Danny, maar zijn schot was te gehaast en ging een meter naast het doel. Vlak voor tijd was er weer een grote kans voor de Rood-Witten. Een vrije trap van Danny leidde tot gekluts in de verdediging en uiteindelijk wat het Mitchell die met rechts ruim over schoot. In de resterende paar minuten wist ons team niet meer te scoren, dus kwam het aan op strafschoppen nemen. En daarin ging het lang gelijk op, tot de laatste penalty.