Koud en kil begon de wedstrijd tegen Rijnstreek. Boudewijn liet zien dat hij er zin in had; de rest van het team volgde schoorvoetend. Geheel onverwacht, want FCO had nog weinig laten zien, stonden onze mannen voor het doel. Een kopbal-assist van Tom keurig voor de voeten van Thijs zorgde voor 1-0. De combinatie lukte steeds beter, Wouter, wat meer aanwezig in de middenrif,  strooide met passes. Zep zette vaak goed door. Tycho stond weer zijn mannetje; de beide doelmannen hadden niet zoveel te doen en waren blij dat zij en hun maten naar de kleedkamer werden gedirigeerd om van de rustpauze te genieten.

Na de pauze werd het laatste deel voor de rust aanvankelijk voortgezet. Doch de peptalk van Quint moest nog even verwerkt worden. Toen brak het vuur los. Boet bereikte Tom, die niet aarzelde om een fel schot te lossen, dat doel trof (2-0). Rijnstreek kroop in zijn denkbeeldige  schulp (waar zit-ie
eigenlijk?) liet duidelijk het hoofd hangen, plaatste nog enkele speldenprikjes en vervolgens waren de rapen gaar. Thijs, even uitgevallen, had zijn hoofdpijn snel verwerkt en bepaalde samen met Redouan de eindstand. Redouan scoorde nummer 3 en 4, Thijs nam nummer 5 voor zijn rekening uit een scrimmage. Vervolgens een fraaie kopbal van Thijs uit een corner, nr 6 en de tegenstander kreeg er hoofdpijn van. Dat was nog niet genoeg, want Redouan maakte zijn hattrick en tot slot mocht Thijs zijn 4e doelpunt maken, waarmee de eindstand werd bepaald op 8-0 en dat had niemand durven hopen tijdens de eerste helft…..een wedstrijd met twee gezichten.

Het was niet meer koud en kil, maar warm  en gezellig, de kou werd niet meer gevoeld, er werd door
ongeveer het hele team gewisseld en soms verschenen er 9 man bij het doel van Rijnstreek, want niets ging meer verkeerd.

Niet alleen hulde voor de goalgetters en de coach, maar voor het hele team, dat goed combineerde, waarbij de middenrif zich uitstekend weerde en onze achterhoede stond als een huis, FCO waardig.
Ons team heeft nu winterpauze, maar heeft zich steeds beter gewapend, ze staan nu ex aequo op de 5e plaats en het zou me verbazen als ze niet bij de eerste drie eindigen. Het zit er echt in!

Opa Leo