De laatste wedstrijd van de competitie, tegen Alphia JO17-1, stond vandaag op het programma. Tot nu toe had ons team 7 keer gewonnen, 1 maal gelijk gespeeld en 7 keer verloren. Om het seizoen met een positief saldo af te sluiten moest er dus vandaag gewonnen worden van Alphia JO17-1. Op Jur na, die net uit het gips is, was het team compleet, al moest de wedstrijd een paar minuten worden uitgesteld totdat de maar liefst 5 spelers, die met de JO17-1 hadden meegedaan (0-5 winst), ook waren gearriveerd.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Oostrom kon er onder een stralend zonnetje en het toeziend oog van vele ouders en grootouders en andere belangstellenden worden afgetrapt. De eerste 10 minuten lieten aftastend spel van beide kanten zien, zonder grote kansen. Aan Oudewaterse kant was er een klein foutje van Tim in de achterste linie, maar hij kon gelukkig zijn eigen fout herstellen. Aan de andere kant kwam Mees na een diepe bal iets tekort om de bal langs de keeper te spelen, waardoor die de bal nog kon redden. Na deze periode van aftasten voerde Alphia de druk iets op, zonder tot grote kansen te komen. Tot de 15e minuut, toen kreeg Alphia een penalty te nemen. De linker aanvaller sneed de zestien binnen en werd daarbij onreglementair ten val gebracht, zodat de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Juran redde echter prachtig op de toch zeker niet slecht ingeschoten strafschop. 5 minuten later moest onze keeper weer al zijn talenten aanspreken. Een afstandsschot van een Alphense middenvelder wist hij met de vingertoppen tegen de paal te tikken en in 2e instantie had hij de bal klemvast. De uittrap die volgde werd door een verdediger van Alphia verkeerd doorgekopt, recht in de voeten van de op snelheid liggende Danny. Die kon de zestien in en wist de keeper van dichtbij te passeren (1-0, 20.) Iets later kreeg Mees een flinke kans. Hij snoepte een verdediger de bal af, maar speelde op weg naar het doel de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman nog kon redden. In de 24e minuut was het Koen die op rechts diep werd gestuurd, Mees liet zijn voorzet slim lopen en Kel kwam een teen tekort om de bal in te schieten. 2 minuten later stond de 2-0 wel op het scorebord. Na een lange aanval kreeg Danny de bal links in het strafschopgebied, waar hij 2 tegenstanders te slim af was en de bal voor kon trekken. Bij de tweede paal was het toen een koud kunstje voor de totaal vrijgelaten Kel om de bal in het bijna lege doel te deponeren (2-0, 26.) En even later was Kel dicht bij zijn tweede doelpunt. Een vrije trap van Danny belandde in zijn voeten, hij lobde de bal mooi over de keeper, maar zijn inzet kon nog net van de lijn gehaald worden. Alphia werd nu sterker en kreeg een aantal kansjes. Een afstandsschot van de snelle spits ging maar net langs de voor Oudewater goede kant van de paal en een misverstand tussen Casper en Juran zorgde voor een volgend hachelijk moment, maar de spits eist niet te profiteren en schoot naast. 3 minuten voor rust leidde een foutje in de Oudewaterse verdediging tot een vrije trap voor de Alphenaren, op de rand van de zestien. De hard ingeschoten bal kon in eerste instantie nog door Juran met de knieën worden gestopt, maar een ingelopen Alphia-speler kon de bal van dichtbij intikken (2-1, 37.) Voor rust viel er nog één kansje voor Oudewater te noteren, Mees kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied aangespeeld, kapte zijn man uit, maar zag zijn schot een paar meter naast en over het doel verdwijnen.

Gelijk na rust kreeg FCO een goede kans om de score op te voeren. Kel stond aan het einde van een mooie aanval over rechts, maar zijn schot was te zacht om de doelman te verontrusten. De aanvallen van Oudewater bleven elkaar opvolgen. De diep gestuurde Koen gaf een mooie strakke voorzet, die door Kel werd gemist en bij Haroune belandde. Die raakte het leder helaas helemaal verkeerd, zodat de verdediging kon wegwerken. In de 51e minuut was Alphia weer gevaarlijk. Een aanval werd gestuit en een vrije trap was het gevolg. Juran kon het vlammende schot gelukkig keren. De aanval liep door en weer was het onze keeper die de voorzet op de grond liggend nog kon weg werken en ook de rebound was zijn prooi. De Alphenaren zochten nu steeds wanhopiger de aanval, met in de 58e minuut een afstandsschot van zo’n 35 meter (ver naast) als beste voorbeeld daarvan. 4 minuten later scoorde Oudewater dan de toch wel bevrijdende 3-1. Nadat de Alphense keeper een vrije trap had weg gebokst kwam Kel in balbezit. De keeper zag het schot met links steeds verder van zich weg draaien en het bleek hem uiteindelijk te machtig (3-1, 62.) Een mooie aanvallende combinatie in de 68e minuut tussen Mitchell en Mees zette de laatstgenoemde vrij voor de keeper, maar het schot was recht in zijn handen. 10 minuten voor het einde kreeg Mike nog een mooie kans. Een voorzet van rechts werd door een aantal spelers gemist, maar Mike’s inzet bij de tweede pal was te slap.  In de 75e minuut nog een laatste Alphense stuiptrekking, een ver schot was geen probleem voor Juran. 2 minuten later kreeg Mike weer een goede kans. Vrijgespeeld door Mees speelde hij de bal net iets te ver voor zich uit, hij kon de bal nog wel langs de keeper tikken maar die hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. Na nog een laatste aanval van Alphia (schot voorlangs) vond de scheids het welletjes en floot in de 83e minuut voor het laatst.

Door deze overwinning is FC Oudewater gestegen naar de 4e plek op de ranglijst, 1 punt boven RVC, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Normaal gesproken is een vijfde plek het eindresultaat.

Ons team heeft dit seizoen alles bij elkaar 29 wedstrijden (beker-, oefen-, en competitiewedstrijden) gespeeld.  Eentje minder dan gepland, doordat Moordrecht uit de competitie is genomen. Geen van de spelers heeft alle 29 wedstrijden kunnen spelen, door blessures, vakanties of het meespelen met een ander team. Mees, Pascal en Carlo hebben de meeste duels gespeeld, namelijk 27. In deze 29 wedstrijden heeft ons team in totaal  72 keer het doel weten te vinden (waaronder 4 eigen goals van tegenstanders) en 39 tegentreffers (2 eigen doelpunten) moeten incasseren. Maar liefst 12 spelers hebben dit seizoen weten te scoren, Mees was topscorer met 23 doelpunten.

De competitie zit er nu op. Op 27 mei staat er nog een toernooi in Ameide op het programma en dan kunnen de spelers lekker vakantie gaan vieren.

De leiders Gert, Joop en Kees willen de spelers, de ouders en de vaak in groten getale opgekomen toeschouwers bedanken voor een mooi seizoen!