Een spannende pot bij een druilerig weertje OPDE 11e van de 11e. Op veld 2 gingen onze mannen van start. Ze hadden boomlange kerels tegenover zich. Quin liet verstek gaan vanwege andere hogere verplichtingen. In zijn plaats debuteerde Gertie van Ooijen als coach op kalme wijze met overwicht. Het deed hem denken aan zijn fraaie Unio-verleden van ongeveer drie decennia geleden. De nadruk werd door hem gelegd om als team steeds weer goed te organiseren of  opnieuw te organiseren.
De teams waren aan elkaar gewaagd. Na een kwartier kon Matthijs de Lekkerkerker-keeper net niet verslaan en werd uit een corner voor ons net geen goal gehaald. Vervolgens miste Thijs een uitgelezen kans. Gelukkig stond onze verdediging als een rots in de branding met Thymo, Jeroen en Wouter en niet te vergeten Jari.
(Ondertussen konden we ook met een schuin oog naar 19.1 kijken op het hoofdveld. Er werd knap naar een uitslag van een half dozijn toegewerkt.)
Terug naar B.2…..het spel ging behoorlijk heen en weer; er was regelmatig sprake van een overwicht van onze tegenstanders, die –net als de FCO-  hun deel niet konden uitdrukken in doelpunten.
Op de ranglijst staan ze op de 4e plaats en wij op de 5e. Waar schortte het aan? De voorhoede van ons hadden niet de macht om de dubbele-metershoge verdedigers van Lekkerkerk te verschalken. Ze stonden vaak op een eiland om elkaar te kunnen bereiken. EN…onze verdediging gaf hun spitsen geen kans.

Zo kwam de theepauze –net als vorige week- met de brilstand (en bij A1 met 4-0!)
Van een duidelijk offensief van de FCO-zijde kwam niet veel terecht. En het aantal reddingen van Jari en zijn makkers was groot! Tom dacht op een gegeven moment kreatief te zijn en ging een staaltje zitvoetbal laten zien. Het leek wel of beide partijen met 0-0 vrede hadden.
FCO kan terugzien op een goede partij, elke week een stapje beter en de komende week naar de nr 1 van de ranglijst, Alphense boys. Als het samenspel beter klopt dan tot nu toe, dan zijn  er dikke kansen. Het zal er knallen! (A1 stond toen al op 6-0 met een doelpunt van invaller Nick H. en dat bleek de eindstand te zijn)

Opa Leo