Voor de 3e keer dit seizoen stonden beide teams tegenover elkaar. De eerste twee ontmoetingen (1 oefenwedstrijd en 1 competitieduel) eindigden in een Oudewaterse overwinning, maar dat leek vandaag een moeilijke klus te gaan worden. Ten eerste omdat Stolwijk de laatste 5 wedstrijden allemaal winnend wist af te sluiten, met onder andere winst op de nummers 1 en 2, Jodan Boys en Floreant. Ten tweede omdat ons team weer enigszins gehandicapt aan de aftrap verscheen. Mike en Jur zijn allebei langdurig uitgeschakeld, de eerste met een scheurtje in zijn enkelband en Jur heeft afgelopen week zijn enkel op 2 plaatsen gebroken. De kans is groot dat beide spelers dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Ook deze week speelden Kel en Danny weer met de JO17-1 mee, zodat we nog maar 12 spelers over hadden. Gelukkig kon Boudewijn Velt (JO17-3) ons uit de brand helpen, zodat we toch met 2 reservespelers konden beginnen.

FC Oudewater begon goed aan het duel, een vrije trap van Carlo belandde in de zestien op de voet van Mitchell. Zijn schot op doel zorgde voor de nodige problemen bij de doelman, maar de kans werd uiteindelijk afgefloten wegens buitenspel. Stolwijk liet er geen twijfel over bestaan dat zijn hun 6e overwinning op rij wilden behalen en viel stormachtig aan. In de 3e minuut leidde dat tot een corner, die kort werd genomen. Het schot dat volgde werd door Juran gestopt en ook de rebound kon onze keeper met een mooie reflex stoppen. Stolwijk bleef aanvallen, maar de voorzetten werden vakkundig door de verdediging geneutraliseerd. De vandaag in het groen geklede Stolwijkers vonden hier geen antwoord op en zochten hun heil steeds vaker in afstandsschoten. Meestal gingen die ver naast of over en anders had Juran er goed het oog in. FCO kwam er uit als zich de gelegenheid aanbood. Haroune was in een tegenaanval bijna succesvol, zijn schot ging een meter langs de kruising. Ook Carlo probeerde het met een vrije trap in een keer op het doel, maar de bal vloog ver naast. Halverwege de eerste helft kreeg Stolwijk weer een goede kans. Uit een alweer kort genomen corner werd de bal bij de eerste paal net naast geschoten. 2 minuten later was Mees gevaarlijk, hij schoot de verre pass van Dave ineens op goal, helaas recht in de handen van de doelman. Even later was onze spits weer kansrijk, aangespeeld door Haroune kapte hij zich vrij, maar zag zijn schot door een Stolwijks hoofd van richting veranderd worden. De daaropvolgende corner werd door Tijs bij de eerste paal geraakt, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Stolwijk was optisch de beter ploeg, maar wist niet tot een goede aanval te komen en bleef het, zonder noemenswaardig succes, van afstand proberen. In de 28e minuut weer een klein kansje voor Oudewater. Tijs werd op rechts diep gestuurd, maar zijn schot op goal werd gekraakt. In de 33e minuut was een geweldige redding van Juran nodig om een Stolwijks doelpunt te voorkomen. Uit een vrije trap even buiten het strafschopgebied werd de bal knalhard ingeschoten, maar onze doelman kreeg er nog een handje tegen en wist zo een tegengoal te voorkomen.

In de tweede helft zette Stolwijk nog een extra tandje bij. Waar Oudewater in het eerste bedrijf nog redelijk kon meekomen, liet de tweede helft een ware vloedgolf aan Stolwijk-aanvallen zien. Toch was het eerste kleine kansje nog voor FCO. Een mooie paas van Mees bracht Koen in balbezit en zijn voorzet kwam in de kluts voor de voeten van Casper. Hij kon de bal helaas niet de goede richting geven, waardoor het schot ver over ging. In de 46e minuut leek Stolwijk te gaan scoren. Een vrije trap bracht de Stolwijkse rechtsbuiten in stelling, zijn schot ging onder Juran door, maar Casper bracht nog net voor de doellijn redding. 5 minuten later de volgende grote kans voor Stolwijk. De dominante middenvelder, met Feyenoord-en Spartaverleden, controleerde een voorzet en schoot hard in. Carlo redde in eerste instantie en in de rebound schoot dezelfde speler op de vuisten van Juran. Een minuut later weer een hachelijk moment voor het Oudewaterse doel. Een corner werd bij de tweede paal ineens op de slof genomen, maar weer stond onze doelman op de juiste plek om de bal onder de lat vandaan te ranselen. Bij een ‘Stollukse’ vrije trap even daarna hoefde Juran niet in te grijpen, de bij de eerste paal ingetikte bal hobbelde ongevaarlijk naast de paal. Een kwartier voor tijd claimde Stolwijk een strafschop. De mee opgekomen laatste man wurmde zich de zestien in, werd daar van de bal gezet en kwam daarbij ten val. De scheidsrechter zag er terecht geen penalty in en liet door spelen. De aanvallen van FC Oudewater waren zeer spaarzaam in deze fase van de wedstrijd. Tijs kwam nog een keer goed door over de rechterkant, maar zijn voorzet bereikte alleen een Stolwijkse voet, wat een corner opleverde, die door de keeper makkelijk uit de lucht kon worden geplukt. Zijn uittrap bereikte de linksbuiten van Stolwijk, die weer een afstandsschot waagde, maar dat naast zag gaan. Niet veel later waagde een middenvelder weer een ver schot, hij zag Juran iets te ver voor zijn doel staan, maar ook dat schot ging ver naast. Door de vele blessurebehandelingen aan beide kanten werd de wedstrijd met maar liefst 8 minuten verlengd. In de 81e minuut werd een hoekschop van Stolwijk bij de 2e paal goed ingekopt, maar weer wist onze keeper Juran met een katachtige reactie de bal nog te stoppen, met een corner als gevolg. Deze hoekschop leverde weer gevaar op, maar de ingekopte bal ging langs de paal. In de 85e minuut leverde een overtreding van Tim Stolwijk een vrije trap op, even buiten de zestien. De bal werd weliswaar langs de muur geschoten, maar recht in de handen van de goed opgestelde Juran. En toen de meegereisde Oudewaterse supporters al blij waren met een zwaar bevochten punt, gebeurde het ongelooflijke. In de 86e minuut gaf Koen een voorzet vanaf rechts, die over alles en iedereen heen vloog en bij de helemaal vrij staande Lars belandde. Onze kleine man bleef ijzig koel, legde de bal nog even goed en schoot hem onder de vallende doelman door (0-1, 86.) Het team werd gek van geluk en zelfs de reserves stormden het veld in om dit niet meer verwachte doelpunt te vieren. De doelpuntmaker werd bedolven na zijn eerste doelpunt van dit seizoen en zijn lach van oor tot oor was voor iedereen zichtbaar. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij, even later was FCO dicht bij een tweede treffer. Koen liep zijn tegenstander er op de rechterkant uit en trok de bal goed terug op Mees, maar zijn schot werd geblokt. In de resterende 2 minuten werd Stolwijk nog tweemaal gevaarlijk. Een corner werd over gekopt en een laatste schot belandde recht in de handen van Juran.

Gezien vooral het spel in de tweede helft kan dit een ‘gestolen’ overwinning worden genoemd, maar dat zijn soms de mooiste. Door deze 3 behaalde punten is ons team gestegen naar de 3e plek op de ranglijst. Een derde plek die wel iets vertekend is, de meeste teams onder ons moeten nog wedstrijden inhalen.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma en op 25 maart spelen we om 14.30 thuis tegen Floreant JO17-2.