Onder een lekker temperatuurtje kwam ons team tegen Nieuwkoop goed uit de verf. De Nieuwkopers speelden als torpedojagers en menig FCO’er moest in het gras bijten na een forse tackle. Aanvankelijk ging de wedstrijd op en neer met Mark als heerser in de defensie en Bob uiterst attent in de aanval. En ja hoor, na 25 minuten brak hij door en scoorde een schitterend doelpunt a la Ronaldo. Raymond werkte keihard, maar dat konden we dit keer niet helemaal zeggen van Diederick en Nick H….oorzaak: bekend.

In de laatste minuten van de 1e helft kreeg het FCO-spel een slapende voortgang; het duurde dan ook niet lang of de gretigheid van de torpedo’s werd beloond met een vrije schop en dan het liefst 2x en iedere Oudewaternaar had het nakijken.

De scheids was streng, maar rechtvaardig en  zeker geen thuisfluiter. Maar hij was  mild tegen de doelwachter van Nieuwkoop, die Bob op onfatsoenlijke wijze bijna uit de wedstrijd werkte. De doelman mocht blijven staan en BoB haalde zijn sportieve  revanche door de penalty feilloos in te knallen. Met 2-2 dus naar de 2e helft.

Na de pauze: de 2 feestneuzen werden vervangen, grote werklust bij de FC, balbezit 60-40, en Jasper knalde de bal na 6 minuten de 3-2 in de touwen. Jesse werkte als een paard; dat gold zeker ook voor Nick W. en ook Dax liet zich niet onbetuigd. Mark ging wat meer mee naar voren met alle gevaren van dien, want Nieuwkoop bleef loeren en met name nr 11 slalomde af en toe door de verdediging van de onzen. Na een half uur had Jasper de kans van zijn leven, maar haalde te onbesuisd uit.

Volgens Hans moet er veel meer getraind worden op de timing van kopballen, want op dat front ging er nogal wat verkeerd.

De laatste minuten werden nog spannend, de Nieuwkopers hielden echter het hoofd niet koel in tegenstelling tot ons team. Nochtans 3 punten in de knip en dat is knap, maar ook verdiend. Menigeen uit het publiek vond het een saaie wedstrijd; dat kan schrijver dezes niet beamen. Zagen we een technisch zeer vaardig Nieuwkoop met veelal goed samenspel, bij FCO was dat iets minder verzorgd, maar de gedrevenheid van FCO gaf de doorslag en de boys deden dat op sportieve wijze. Alle lof!