Om door te kunnen gaan in de beker, moest er vandaag met meer dan 5 doelpunten verschil van Dilettant JO19-1 gewonnen worden. Een op voorhand al moeilijke missie, maar op grond van de eerste uitslag in deze poule leek het tot de mogelijkheden te behoren. Na 90 minuten voetbal bleek het een illusie. Sterker nog, er werd met maar liefst 6-2 verloren. Qua veldspel waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar de tegenstander was op beslissende momenten veel doortastender dan de JO19-2.

Mitchell Streng kon nog niet spelen vanwege zijn enkelblessure en Tim Alles was op vakantie, dus werden Dyron Maat en Jur Anbergen (beiden JO19-1) bereid gevonden om ons te helpen. Zij wisten allebei het net te vinden, maar dat was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van FCO-kant, maar Tim van Hoorn’s schot was geen probleem voor de Krimpense goalie en een poging van Jasper Kooman een paar minuten later ging een meter naast. In de 7e minuut kwam Dilettant op voorsprong, een lange pass bereikte de spits, die kapte zijn man uit en schoof de bal buiten het bereik van Lars Stafleu in de verre hoek (1-0, 7.) 5 minuten later een volgend kansje voor Oudewater. Dave Schimmel begon aan een lange rush en zag Koen van Winden diep gaan. Zijn pass was net te hard voor Koen en de keeper kon redding brengen. Even later ging Dyron goed door op een diepe bal, trok de bal voor en Jasper de Wit schoot van dichtbij op de doelman. Ook de rebound van Tim was een prooi voor de keeper. In de 22e minuut stuurde Jasper K Stijn Slager diep. Die waagde een afstandsschot, maar dat verdween recht in de handen van de doelman. Een paar minuten later was de tegenstander dicht bij een tweede doelpunt. Een voorzet van de rechtsbuiten ging over alles en iedereen heen en belandde bij de linkerspits, werd opnieuw in gebracht en vanaf de rand van het strafschopgebied kogelde een middenvelder de bal hard op de lat. Na een half uur spelen kreeg Oudewater de grootste kans tot dan toe. Jasper K veroverde de bal op het middenveld en schoot op doel. De keeper kon ternauwernood redden en de ingelopen Jasper de Wit knalde in de rebound hard over. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft scoorde Dilettant een 2e doelpunt. Na een uitbraak over links kreeg de spits de bal rond de penaltystip en wist Lars te passeren (2-0, 35.) in de 40e minuut ontsnapte FCO aan een grotere achterstand, de behendige rechterspits wurmde zich langs zijn tegenstander en schoot van dichtbij in, maar de rechterknie van Lars bracht redding. Vlak voor rust was er een mooie kans om de achterstand te verkleinen. Een verre vrije trap van Jorn Slootjes vond bij de tweede paal bij Mike Paulus, maar zijn volley belandde in het zijnet. Voor rust viel nog één kans te noteren, Jasper K kwam op het middenveld in balbezit en waagde een heel ver afstandsschot, dat maar rakelings lang de kruising vloog.

5 minuten waren er gespeeld in de tweede helft toen FCO de aansluitingstreffer wist te scoren. Dyron liet zijn tegenstanders zijn hielen zien, toen hij diep werd gestuurd. In de kluts met de doelman kreeg hij de bal ietwat gelukkig mee, en toen was het een koud kunstje om te scoren (2-1, 50.) Dilettant reageerde bijna meteen. Een corner werd bij de eerste paal door een inkomende speler met de knie tegen op de lat verlengd en de terug stuiterende val werd van korte afstand ingeschoten (3-1, 52.)  FC Oudewater kwam er in deze fase van de wedstrijd niet aan te pas. Er werd onzorgvuldig gepasst en de spelers lieten zich vaak de spreekwoordelijke kaas van het brood eten. In de 59e minuut bereikte een uittrap van de keeper, gedragen door de stormachtige wind, de spits. Lars aarzelde bij het uitlopen en de spits kon achterwaarts koppend scoren (4-1, 59.) Even later kon Lars zich wel onderscheiden. Balverlies in de defensie leidde tot een afstandsschot, dat hij knap onder de lat vandaan wist te tikken, ten koste van een corner. Een minuut later de tweede serieuze aanval van Oudewater in de tweede helft. Een aanval over rechts bracht Jasper K in de ‘zestien’ in balbezit, die legde terug op Jur en diens schot werd door de andere Jasper van richting veranderd, maar de keeper kon de bal met de grootste moeite keren. In de 66e minuut een nieuwe mooie aanval van FCO. Jasper de W stuurde Dyron de diepte in, die wist de keeper te omspelen, maar belandde op de achterlijn. Zijn voorzet kwam op de borst van de inlopende Jur, maar die kon de bal niet de juiste richting meegeven en de keeper kon ingrijpen. In de 72e minuut wist Dilettant de voorsprong verder uit te bouwen. De linkerspits snelde langs zijn verdediger en gaf een puntgave voorzet, die bij de tweede paal tegen de touwen werd gekopt (5-1, 72.) En het leed was nog niet geleden. Een paar minuten later bereikte een snel genomen vrije trap weer de Krimpense linksbuiten en diens voorzet werd simpel bij de 2e paal binnen getikt (6-1, 77.) Met nog 7 minuten op de klok, wist Oudewater de stand een iets draaglijker aanzien te geven. Jasper de W lukte het op links de achterlijn te halen en zijn voorzet werd door Jur langs de keeper geschoten (6-2, 83.) In de resterende minuten veranderde er niets meer aan de uitslag, waardoor het bekertoernooi voor JO19-2 ten einde is gekomen en het team zich kan richten op de competitie.

Voor volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Doordat zich een team heeft terug getrokken zijn er nog maar 11 teams in onze competitie vertegenwoordigd. Daardoor heeft er iedere week 1 team rust en volgende week zijn wij aan de beurt.

Voor 4 november staat er een thuiswedstrijd gepland, thuis om 15.00 uur tegen nummer 2 op de ranglijst, Woubrugge JO19-1.