Nadat er vorige zaterdag met 6-5 uit bij Moerkapelle werd verloren (geen verslag beschikbaar, uw verslaggever bezocht toen de wedstrijd Manchester City – Manchester United – met ook een teleurstellende uitslag J), stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Cabauw JO19-1 op het programma. Dit team stond tot vandaag in de stand 1 puntje boven ons team, maar had vorige week verdienstelijk gelijk gespeeld tegen koploper Gouderak, het elftal was dus gewaarschuwd.

In de eerste minuut was er een kleine mogelijkheid voor de Oudewaternaren, een voorzet van Tim van Hoorn bereikte Jasper de Wit, maar die kon de bal niet controleren en voor meer gevaar zorgen. In de eerste de beste tegenaanval wist Cabauw wel te scoren, een schot van de rechtsbuiten werd in eerste instantie nog door Lars Stafleu gestopt, maar de meegelopen spits wist wel raad met de rebound (0-1, 2.)In de 10e minuut probeerde FCO iets aan de achterstand te doen, Mike Paulus veroverde de bal op het middenveld en stuurde Jasper de Wit diep op links. Diens voorzet was net te scherp voor Koen van Winden en de bal kon over de zijlijn worden geschoten. Een misverstand tussen de Cabauwse doelman en zijn defensie zorgde er een minuut later voor dat een verre bal van Jorn Slootjes in de voeten belandde van Jasper Kooman. Die aarzelde niet en schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen (1-1, 11.) Even later werd de naar rechts uitgeweken Jasper de W gevonden, die kapte zijn tegenstander uit, maar zijn te zachte schot was geen probleem voor de keeper. Na een kwartier spelen ontstond er een grote kans voor Oudewater. Een mooie aanval aan de linkerkant werd gevolgd door een mooie pass naar de tweede paal waar Jasper de W de bal in kon tikken. De keeper wist echter met een katachtige redding de bal nog uit de benedenhoek te slaan ten koste van een corner. Niet veel later moest onze eigen keeper ook aan de bak. Een afgeslagen schot van de linksbuiten kwam in de voeten van de rechterspits, maar Lars redde bekwaam, ook ten koste van een hoekschop, die verder niet opleverde. In de 25e minuut kroop FCO door het oog van de naald. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door een middenvelder hard ingeschoten, maar de bal ging net langs de voor FCO goede kant van de paal. De rest van de eerste helft golfde het spel op en neer zonder grote kansen voor beide teams.

Al na 5 minuten spelen in de tweede helft kwam Cabauw weer op voorsprong. Een mooie aanval werd afgesloten met een knappe voorzet op maat op de linksbuiten, die van dichtbij koppend kon scoren (1-2, 50.) Nadat Stef Heijen uit een corner van Stijn Slager naast had gekopt, was het Cabauw dat dicht bij een volgende treffer was. Een eerste schot werd door Lars gered en in 2e instantie wist Dave Schimmel met een sliding op de lijn redding te brengen. In de 56e minuut was Oudewater weer een keer gevaarlijk, de diep gestuurde Jasper de W produceerde een hard schot, maar dat was recht op de vuisten van de doelman. Oudewater probeerde de achterstand ongedaan te maken, maar vond telkens een goed verdedigend Cabauw op zijn pad. Maar de bezoekers lieten zich aanvallend ook niet onbetuigd, na een goed lopende aanval werd in de 60e minuut de spits gevonden, maar zijn schot spatte op de buitenkant van de paal uiteen. In de 63e minuut werd dan eindelijk een gaatje gevonden in de Cabauwse defensie. Stef onderschepte de bal, speelde Jasper K aan en die wist met een splijtende pass de op volle snelheid liggende Stijn aan de rechterkant te vinden. Die bleef koel en schoof de bal onder de uitkomende doelman door (2-2, 63.) Helaas duurde het maar 2 minuten, voordat het team weer op achterstand stond. Een scherpe pass van de rechtsbuiten vond de inkomende linkerspits, die van korte afstand het net wist te vinden (2-3, 65.) In de 72e minuut leidde een hoekschop van Mike bijna tot de gelijkmaker. De invliegende Jorn miste de bal ternauwernood en via wat omzwervingen kreeg Jasper K de bal in bezit. Zijn schot met rechts kon nog net van de doellijn worden gered, met een corner tot gevolg. Een kwartier voor tijd leek Cabauw de wedstrijd in het slot te gooien. De linksbuiten werd diep gestuurd, omspeelde zijn man en zag zijn schot langs de aan de grond genagelde Lars bij de tweede paal binnen vallen (2-4, 75.) 10 minuten voor tijd kreeg Tim van H nog een mooie kans, na een diepe bal van Jasper de W stond hij vrij voor de keeper, maar die wist het gevaar te keren. In de ‘dying seconds’ wist FCO de achterstand nog terug te brengen tot één goal. Diep op rechts werd Jasper de Wit gevonden, die omspeelde zijn tegenstander op de achterlijn en wist uit een moeilijke hoek te scoren (3-4, 90.)

Door dit verlies is het team gezakt naar de 8e plek op de ranglijst. Uit de resterende 4 wedstrijden (3 uit, 1 thuis) zullen nog wat punten gesprokkeld moeten worden om te kunnen stijgen. De eerstvolgende wedstrijd staat op het programma voor28 april, dan speelt de JO19-2 om 14.30 uur uit tegen ONA JO19-1.