Zaterdag 17 september stond voor de 3e keer op rij een tegenstander uit Gouda op het programma. De JO9- 1 van de gelijknamige club kwam op bezoek. De oudewaterse jongens speelden wederom een leuke, goede en sportieve wedstrijd. En ondanks dat de keepster van Gouda diverse goede reddingen had stond uiteindelijk een keurige 7-2 uitslag op het (op veld 6A niet aanwezige) scorebord. Dit allemaal onder prima leiding van Ivan Hoogendoorn. Dank je wel voor het fluiten.

Een week later, op 24 september dus, mochten we op bezoek bij het woerdense VEP. Ditmaal haalden de boys helaas niet echt van het gewenste nivo. Over de redenen liepen de meningen uiteen. Een verjaardag de avond ervoor, een 2e wedstrijd op 1 dag, gewoon weinig zin en te lekker weer werden genoemd. Ondanks dat het allemaal niet zo goed was als ze eigenlijk kunnen werd er toch gewonnen met 2-1. Nog steeds ongeslagen en 13 punten uit 5 wedstrijden.

Met als bedoeling om eens te kijken wat de kracht van het team nu echt is werd de JO9-1 van het “grote” Jodan Boys benaderd voor een oefenwedstrijd. Op woensdag 28 september kwamen de talenten van de Goudse hoofdklasser op bezoek. Wederom was veld 6A de plaats van handeling. Het was te zien dat de Jodan Boys één groep hoger, namelijk de 1e klasse, spelen. Technisch en taktisch iets vaardiger. Maar op de gebieden teamgeest, fysiek en hard werken scoorden de geelbuiken ruime voldoendes. De JB kregen behoorlijk wat kansen maar lat, paal en een goede oudewaterse (inval)keeper zorgden ervoor dat ze slechts 1 keer konden scoren. Daartegenover stonden drie identieke doelpunten van FC Oudewater JO9 – 1. Een splijtende pass vanuit de verdediging door het centrum naar de op scherp staande spitsen die telkens keurig afrondde. Een toch wel geflatteerde en misschien niet helemaal terechte 3-1 overwinning leerde de begeleiding dat de 1e klasse toch wel van een ander nivo is, temeer Jodan Boys in die klasse niet echt een hoogvlieger is tot nu toe.

Zaterdag 1 oktober. de 1e Super Saturday voor FC Oudewater. Ook voor de talenten van FC Oudewater JO9–1. De topper tegen Esto JO9–1 wat nog zonder puntverlies was. Wat kan voetbal toch leuk zijn. Prachtige individuele acties, mooi teamspel, goede keepers, knappe verdedigende acties. Het publiek was in grote getalen opgekomen en genoot ervan. Onder deze toeschouwers bleek later ook een scout van Feyenoord gestaan te hebben……
Esto is niet voor niets koploper en eigenlijk wel terecht wonnen de bodegravers uiteindelijk nipt met 3-4. Terwijl her en der teleurgestelde roodwitten op het veld lagen, vierden ze bij Esto alvast de 1e plaats in de bekercompetitie. Maar de teleurstelling was terecht als snel verdwenen want voor het vertoonde spel en het harde werken kregen de jongens terecht een zakje chips van de leiders. Enig minpuntje was misschien wel dat wederom het toch wel vooral smalle veld 6A plaats van handeling was. De ruimte om nog meer te kunnen samenspelen is toch wel aanmerkelijk minder dan op een half “gewoon” veld.

De laatste wedstrijd van de bekercompetitie alweer. Zaterdag 8 oktober, weer lekker thuis tegen cvc Reeuwijk JO9-1. Deze ploeg had de week daarvoor pas de 1e punten in de wacht gesleept. Onderschatting lag dan ook op de loer. Mede dankzij het heerlijke herfstzonnetje waren vele enthousiaste moeders, vaders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms en tantes getuige van een superleuke wedstrijd. Vol inzet werd er op het dauwnatte veld 2A gestreden. Al snel werd de score geopend en via een keurige 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-1 voor de jonge geelbuiken. Maar de dubbele cijfers hadden makkelijk gehaald kunnen worden, maar bij Reeuwijk stond een keeperstalent onder de lat en tussen de palen.

Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot een keurige 2e plaats in groep 2 van de bekerompetitie. Complimenten! Er wordt met spanning uitgekeken naar de competitie-indeling. Ongetwijfeld zal het nodig zijn dat de getoonde vooruitgang van de spelers zelf maar ook zeker als team zich voortzet. Lekker blijven trainen en je best blijven doen boys!!

Eindstand bekercompetitie: