De kampioenen van JO9-2:
Achterste rij: Joël Voois, Henno Graveland, Julius Tesink, Mats Rietveld, Sami Karri
Voorste rij: Job Severs, Senna Veldhuijzen van Zanten, Nino Stiekema, Ross Boer

Wedstrijdverslag Olympia JO9-3 – FC Oudewater JO9-2

Een echte thriller aan het einde van de Zwaluwen jeugdbekercompetitie: Olympia staat bovenaan met 18 punten, FC Oudewater heeft 16 punten. De winnaar is kampioen in Groep 5 03…
De voorbereiding op deze wedstrijd is niet echt vlekkeloos: Ross moesten we al een tijdje missen door een sleutelbeenbreuk, Julius brak zijn been in de afgelopen week en Sami werd de avond voor de wedstrijd ziek. Gelukkig wilde Sam Voorbach ons komen helpen!

De wedstrijd begon en we konden goed zien waarom dit team bovenaan staat. Grote jongens die ook een balletje kunnen trappen, net als wij. We komen 1-0 achter, maar een mooie actie van Mats maakt dat we weer gelijk komen. Omdat we iets teveel respect hebben voor de tegenstander, geven we wat ruimte weg. Hiervan wordt geprofiteerd en met een heel mooi schot van afstand is Henno kansloos: 2-1.

Dat de mannen over veerkracht beschikken blijkt: Senna verovert de bal op het middenveld en via Job komt de bal bij Mats. Die twijfelt niet en schuift de bal heel behendig langs de keeper. De stand is weer gelijk! Langzaam beginnen we te geloven in ons eigen kunnen en worden er steeds meer duels gewonnen.
Nino pakt de bal achterin handig af, speelt naar Senna en die passt naar Mats. Een tegenstander wordt uitgekapt en daarna wordt de bal keurig overgespeeld naar de vrijstaande, die de aanval afrond. De scheids laat lang doorspelen maar met een 2-3 stand is het fijn limonade drinken voor FC Oudewater.

Een kleine peptalk en de jongens zijn klaar voor de tweede helft. Op het natte gras glippen ballen soms door en daardoor komt Olympia weer gelijk: 3-3. Wat een spanning! Maar dit team kan echt als team strijden: Henno pakt de ballen handig en op tijd op. Nino en Sam staan super te verdedigen, gesteund door middenvelders Job, Mats en Senna. Joël stond vandaag in de spits en werkte hard om de ballen te krijgen.

Na een overtreding op Sam wordt de vrije bal lekker hard naar voren gespeeld. Mats pikt deze op en passt de bal keurig in de loop van Joël. Die dribbelt naar het doel, blijft rustig en maakt de 3-4! Deze goal gaat even later bijna in de herhaling. Weer mag Joël richting het doel van Olympia lopen en opnieuw scoort hij: 3-5!! Niet alleen de jongens juichen, ook de meegereisde fans vieren een feestje.

Met elkaar wordt de voorsprong fel verdedigd. Olympia probeert het nog wel maar FC Oudewater geeft de overwinning niet meer uit handen. Gelukkig blaast de scheids af en met een 3-5 uitslag stappen de mannen van het veld! Kampioen!!! Daar hoort natuurlijk een feestje bij; dus met patat en een mooie medaille is het gezellig in de kantine van FC Oudewater.

Sam, Kaj, Marijn en Jurre: bedankt dat jullie meededen toen wij te weinig spelers hadden!

Eindstand: