De topper tegen koploper Jodan Boys JO17-2 werd vandaag met duidelijke cijfers (0-4) verloren. In de eerste helft kon de stand, soms met kunst- en vliegwerk, nog op 0-0 worden gehouden, maar in de tweede helft schakelde de technisch zeer vaardige ploeg uit Gouda een tandje bij en wist met een comfortabele en verdiende 0-4 overwinning huiswaarts te keren.

Een uur voor de wedstrijd bereikte de leiders een onaangenaam bericht. Vaste keeper Juran moest eerst met de JO17-1 meespelen uit tegen Olympia en zou na de wedstrijd door zijn vader (leider Gert) zo snel mogelijk naar Oudewater gebracht worden om vervolgens in zijn eigen team te keepen. Helaas raakte hij al vroeg in die wedstrijd na een botsing net een tegenstander geblesseerd en was een bezoek aan het ziekenhuis helaas noodzakelijk. Daar werden een zwaar gekneusde neus en een lichte hersenschudding geconstateerd. Beterschap, Juran! Maar daardoor zat de JO17-2 dus zonder keeper, gelukkig was talentvolle Bart Meuleman (JO15-1) zonder aarzelen bereid om ons uit de brand te helpen. Grote klasse!

Al in de eerste minuten maakten de bezoekers duidelijk dat ze gekomen waren om hun eerste plek op de ranglijst te verdedigen. Vanaf de aftrap speelden ze vol op de aanval. Al na 90 seconden het eerste gevaar voor FCO, de rebound na een vrije trap werd maar net naast de paal geschoten. De daaropvolgende achterbal werd knullig ingeleverd, maar het schot van een Goudse middenvelder ging dit keer ruim naast. Na 5 minuten spelen was Jodan Boys dicht bij een goal, maar Bart wist het afstandsschot met behulp van de lat te keren. De buitenspelers van Jodan Boys waren een constant gevaar, maar hun voorzetten konden door de FCO-verdediging onschadelijk gemaakt worden. De eerste goede aanval van Oudewater, pas na 10 minuten spelen, wist het doel niet te bereiken en leverde slechts een corner op. De hoekschop belandde op het hoofd van Jur, maar die kon er niet de goede richting aan geven en de bal verdween ruim naast het doel. Bart onderscheidde zich in deze fase steeds meer. Mede door een aantal afstandsschoten te pakken en voorzetten van de flanken te onderscheppen. FC Oudewater kroop halverwege de helft iets meer uit zijn schulp. In de 22e minuut was Haroune kansrijk, aangespeeld op links passeerde hij zijn tegenstander, maar schoot van dichtbij tegen de goed uitgekomen keeper. 3 minuten later werd Koen op rechts diep gestuurd, zijn voorzet werd door een verdediger gemist en Mike schoot uit de draai hard in. De supporters telden de goal al, maar de Goudse goalie wist de bal met een katachtige reflex nog uit de benedenhoek te drukken. Na deze goede, maar korte Oudewaterse periode was het weer Jodan Boys dat de wedstrijd naar zich toe trok. 9 minuten voor rust kon Bart een afstandsschot nog maar net met zijn knieën stoppen. Even later weer een hoofdrol voor onze jonge inval-doelman. De linksbuiten van JB werd na een vloeiende aanval alleen voor de keeper gezet, maar ditmaal was het ónze keeper, die een prachtige reflex uit de hoge hoed wist te toveren en zo een tegendoelpunt kon voorkomen. Voor rust nog een laatste kans voor Jodan Boys, de rechtsbuiten profiteerde van een slippertje aan Oudewaterse kant, maar zijn schot was onnauwkeurig en ging meters naast.

De 2e helft was 4 minuten oud toen de verdiende 0-1 viel. Na een aanval over rechts werd de bal terug gelegd op de kleinste man op het veld, en met een leep schot in de linkerbenedenhoek wist de kleine Goudse middenvelder Bart te verschalken. (0-1, 43.) Een minuut later was het bijna weer raak. Een voorzet van links werd door de Oudewaterse verdediging gemist en de spits kon inkoppen. Gelukkig stond zijn vizier niet op scherp en kopte hij geheel vrijstaand naast. Jodan Boys bleef druk zetten en de volgende kans liet niet lang op zich wachten. De sterke spits hield de bal in de zestien goed onder controle, maar schoot uit de draai voorlangs. Even later een pijnlijke ervaring voor Bart. Hij ging op een voorzet af, maar werd daarbij getorpedeerd door de Jodan Boys-spits. Hij kon gelukkig weer worden opgelapt en kon de wedstrijd vervolgen. In de 53e minuut werd de achterstand verdubbeld. Na een aanval over rechts werd de bal voorgegeven en weer was het de kleine Jodan Boys-middenvelder die het slimst was. Een handig kopballetje zorgde ervoor dat de bal in de linkerhoek hobbelde, achter de kansloze Bart. (0-2, 53.) Oudewater stelde hier pas 15 minuten na rust iets tegenover. Een veelbelovende aanval over links via Haroune werd gevolgd door een schot op doel, maar dat werd geblokt door een verdediger. In de 63e minuut leek Jodan Boys de voorsprong te vergroten, de spits schoot de bal goed in, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Even later mocht Oudewater over geluk niet klagen. Een vrije trap werd vanaf 25 meter hard op de lat geschoten en in de rebound kopte de spits net naast. In de 65e minuut was FCO weer eens gevaarlijk. Mike onderschepte de bal op het middenveld, stuurde Mees diep en diens voorzet was net te scherp voor de instormende Danny. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd lukte het Jodan Boys nog 2 maal te scoren. Een goede actie van de linksbuiten werd besloten met een hard schot dat via de handen van Bart op het hoofd van de ingelopen spits belandde. Die kon de bal, ondanks een verwoede poging van gelegenheidslinksback Koen, in de kruising koppen. (0-3, 75.) 3 minuten later viel de laatste treffer. De balvaste spits kreeg de bal in het zestienmetergebied aangespeeld en wist alle tackles te ontwijken en scoorde van dichtbij via de benen van Bart de 4e Goudse goal (0-4, 78.) Oudewater deed voor het affluiten nog éénmaal iets terug. Een voorzet van Mike werd met moeite weggewerkt door de verdediging en in de rebound zag Jur zijn schot door de keeper in 2 instanties gered worden. De resterende minuten veranderde er aan de score niets, al liet Oudewater zich niet van zijn beste kant zien. Eerst was het Danny, die te hard doorging op zijn tegenstander en hem daarbij zodanig blesseerde dat die het veld moest verlaten. 1 minuut voor tijd kon ook Tim dat doen, hij kreeg een gele kaart en de bijbehorende tijdsstraf wegens te hard ingrijpen. Zo eindigde deze wedstrijd met een terechte nederlaag tegen een team dat duidelijk een (flink) maatje te groot bleek te zijn voor FC Oudewater JO17-2.

Dit was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In de competitie staat ons team nog steeds op een mooie 4e plek, niet slecht voor een team dat vanuit de 4e naar de 2e klasse is gepromoveerd. Als we deze plek aan het eind van het seizoen nog innemen, zijn de leiders meer dan tevreden. De volgende wedstrijd staat gepland voor 14 januari 2017, om 14.30 uur op ons eigen sportpark aan de Waardsedijk.

De competitie mag dan een aantal weken stil liggen, volgende week mag de JO17-2 toch aan de bak. Dan staat de bekerwedstrijd tegen Olympia JO17-3 op het programma, weer thuis om 14.30 uur.