Rond klokslag kwart over tien verzamelde de talenten van de JO13-1 zich wederom op sportpark Markveld. Deze zaterdag moest er in de tiende competitiewedstrijd gestreden worden tegen de leeftijdsgenoten uit Nieuwerkerk. Sem de Bil was er ook weer bij en dus kon er met een voltallige selectie de strijd worden aangegaan. De leider sloot ook nu weer als laatste aan en trof de talenten,na goed speurwerk, dit keer aan in de spreekkamer. Na vorige week de bestuurskamer, zou misschien deze ambiance indruk maken op hen, zo was de gedachten, om zo de negatieve spiraal te doorbreken. Tevens was het de D4, die op dit tijdstip de thee verorberde, in dezelfde kleedkamer en zo een rustige bespreking dwarsboomde.

Tijdens het bespreken van de uit te voeren tactiek, liet Jacob bij de eerste vraag duidelijk merken dat hij liever Sem had geheten. Het positiespel, met als middelpunt, hoe te staan in de as, werd nog even aangekaart. Toen de tactische uitleg van de coach was besproken, kon iedereen de kleedkamer opzoeken. Hierna kon er op veld drie door de talenten aan de warming up begonnen worden. Nadat de spelers zich hierna, iets te laat, in het wedstrijdtenue hadden gehesen, kon scheidsrechter Zuidam de wedstrijd met iets vertraging laten beginnen. Al vroeg in de eerste helft was er een combinatie van Daan en Moos. De eerstgenoemde werd diep gestuurd en ging op de keeper af. Finn K was meegelopen en Daan probeerde hem te bereiken, maar er zat helaas en vijandelijk been uit Nieuwerkerk tussen. Niet veel later waren er een paar corners voor de spelers uit Nieuwerkerk die voor verwarring bij de talenten zorgde. De gastheren verzamelde zich met een man of vijf op de rand van de zestien, om hierna met z’n allen op Oudewaters doel in te lopen. Dit liep voor de talenten allemaal goed af. In de twaalfde minuut werd op links Finn K weggestuurd. Met een mooie voorzet werd getracht Moos te bereiken. Zijn schoen was echter een maatje te klein waardoor de bal, via zijn grote teen, net naast het doel belande. De talenten hadden de smaak te pakken en niet veel later werd Moos op rechts weg gestuurd. Hij probeerde met een mooie actie zijn directe tegenstander kwijt te raken. Dit leek te lukken, alleen was de achterlijn al te dicht bij en een doeltrap volgde. De talenten zette goed druk en hadden de tegenstander onder bedwang. Dit kwam mede door het goede spel in de as. Vijfhonderd tellen voor rust was de mooiste actie van de eerste helft te zien. Via de rechterkant kwam na een goede actie van Finn K de bal via Zegert, Jacob en Daan bij Finn D. Zijn schot had echter te weinig vaart en was bovendien recht in de handen van de Nieuwerkerkse keeper. Twee minuten later was het wederom Moos die op rechts op doel af stevende. Hij had goed naar Finn’s vorige schot gekeken en wilde het beter doen. Het schot was zeker harder alleen ook nu recht op de keeper.

Terwijl de limonade werd opgedronken, ging Finn rond met de chocoladekoekjes. Ook was de analyse van de eerste helft te horen. Er werd goed gespeeld, maar in de afwerking kon het beter. Van de vijf grote kansen moeten er wel een paar verzilverd worden, viel er uit de mond van de trainer te vernemen. Nadat de nodige puntjes op de ï gezet waren, met name over de in te nemen posities bij een corner tegen, is Aldo met de gebruikelijke doping langs gegaan en zo kon er weer te laat aan de tweede helft begonnen worden.

Bij Nieuwerkerk waren er ook tactische aanwijzingen geweest. De tegenstanders zette de talenten onder druk. In de eerste minuten waren de verdedigers goed op hun hoede en kwamen zo goed weg. Max kwam ook een keer goed weg na zijn vliegende teckel. Als een echte Budoka maakte hij een combinatie van een Kansetsu geri en een Mawashi hiza. Iets wat hem bij het Kyokushinkai karate een Hansoku-maké zou opleveren. Dit in combinatie met de waza-ari uit een eerder duel, mocht hij toch niet klagen dat hij nog aan het duel kon blijven deelnemen. Nadat eerdere corners, door middel van de in de rust besproken tactiek, onschadelijk waren gemaakt, trapte de geelbuiken er bij de derde hoekschop toch weer in. De defensie liet zich verrassen en de Nieuwerkerkse Lange Jan schoot de bal, bij de tweede paal, achter de verslagen Colin. De talenten pakte de draad weer op, maar het duurde tot de zesenvijftigste minuut voor de eerste grote kans zich voordeed. Het was Giovanni die er met de bal op rechts vandoor ging. Zijn voorzet bereikte, de op de zestien vrijstaande, Daan. De bal, iets onder hem, werd meteen op het doel geschoten. Ook hij had in de eerste helft Finn D en Moos zien schieten. Het leek wel of ze er op geoefend hadden op de trainingen in de week voorafgaand. Ook deze kwam keurig in de handen van de keeper. Dit was de laatste kans op een verdiende gelijkmaker. Het was genoeg geweest en de uitstekend leidende scheidsrechter Zuidam floot af.

In de veldbespreking na afloop vielen de teleurgestelde gezichten op. De trainer sprak over een goede eerste helft maar dat de tweede veel beter moest . Er was wel goed gestreden en dat geeft hoop. Volgende week zaterdag zal er uit tegen VEP vervolg aan deze strijd gegeven moeten worden, om zo het jaar goed af te kunnen sluiten.