In een kleine chaos verzamelde de talenten zich net nadat the klok half negen had geslagen. Iedereen was zoekende want de kermis was in de stad. Er kon dus niet verzameld worden op de grote parkeerplaats en dus werd er naar het voormalig OVS bolwerk uitgeweken. Echter waren er meer met dit idee en was het lekker vol met auto’s op en langs de Waardsedijk. Bij de leider had naast de coach en hemzelf één ouder zich bereid gevonden om te rijden naar Schoonhoven. Dit moest net passen omdat afdeling Polsbroek rechtstreeks zou gaan. Aangekomen op het oude bolwerk bleek dat Danny zijn krukken van stal gehaald had en zijn invalide karretje thuis. Hier had de oude leider geen rekening mee gehouden en verzocht de vader van Sem Middelman zijn auto te halen. Nadat de spelerskaarten in de commissiekamer opgehaald waren en hij terugkeerde bij de afgesproken verzamelplek bleek dat de familiebus van de familie van Baren ook de tocht naar Schoonhoven zou rijden. Ook had de moeder van Sem gedacht om met de auto mee te gaan. Moeder Noordman wilde niet achter blijven en startte het voertuig ook. Nu brak Cor M zijn klomp, parkeerde zijn auto in de berm en nam plaats op de ineens vele open plekken. Wat heerlijk toch dat het altijd zo lekker is als er voldoende rijders zijn, werd gehoord in de omgeving van de leider. Inmiddels vloog de tijd ook voorbij en de trainers begonnen zenuwachtig te worden. Met lichtte spoed werd de rit naar de zilverstad gereden. Daar was het ook lekker vol op de parkeerplek en werden de jongens afgezet bij de poort. Deze wedstrijd kon wel eens een sleutelrol om het kampioenschap zijn. Als er van de nummer drie gewonnen zou worden waren er nog maar zeven punten nodig in de komende drie wedstrijden. Na het omkleden kon er een toch goede voorbereiding plaatsvinden want de voorgaande wedstrijd liep een kwartiertje uit.

Met Lucas, ik ben mijn scheenbeschermers vergeten, op de bank werd de wedstrijd met goede inzet aangevangen. In de tweede minuut stuurde Thomas, Daan weg op rechts. Deze sprintte met de bal op de keeper af en de voorsprong was een feit. Het thuisfront dacht nog aan een 1 april grap maar dit werd snel tegengesproken. Na vier minuten was er een voorzet van Sem M die Matisse net naast werkte. Luttele minuten werd een te korte terugspeelbal onderschept door Thomas. Hij omspeelde de keeper en schoot helaas te zacht op het doel waardoor deze weggewerkt kon worden. In de zevende minuut schoot hij wederom op het doel maar nu kon de keeper deze vangen. Het overwicht moest in doelpunten uitgedrukt worden was de mening langs de kant. Schoonhoven had totaal niets in te brengen en het was eigenlijk wachten op de tweede treffer. Halverwege de eerste helft was er een kopbal van Matisse die door de keeper gevangen kon worden. Vijf minuten voor de rust was het Daan op rechts die Zegert in het centrum vond. Hij passeerde zij tegenstander en paste de bal op Jelmar. Hij vond met zijn schot de keeper op zijn pad.

Sem B had tot dan toe zich alleen bezig gehouden met een drietal achterballen. Dit kwam mede doordat Wessel, Mark en Sem B hun directe tegenstander geen enkele kans gunde. Hierdoor had zelfs Corné een makkelijke taak en wilde af en toe mee naar voren. Net voor rust schoot Daan eindelijk een keer met links en ging de bal via de keeper over de achterlijn. De lange laatste man maakte al aanstalten om naar voren te gaan maar werd in eerste instantie door de coach achter gehouden. Nadat Lukas een stapje terug deed schoof de laatste man in. De corner van Jelmar plofte precies op zijn hoofd en werd helaas bij de tweede paal van de lijn weggewerkt. Met een schamele 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er door de trainers met lof gesproken. Dit zou alleen in de herinnering blijven als de drie punten mee zouden gaan naar Oudewater. De gastheren uit Schoonhoven zouden vast een andere toespraak krijgen en gezien de magere achterstand nog kansen ruiken. De jongens waren hier ook van bewust en met goede moed werd de tweede helft ingezet.

Na vijf minuten was er het eerst schot van Schoonhoven op het doel van Sem. Het was een simpele vangbal en geen probleem voor onze keeper. Vijf minuten later moet hij wel vol aan de bak. De doorgebroken spits kwam rechtstreeks op hem af verwerkte hij de inzet tot corner. Die minuten later was hij echter kansloos en kwam de 1-1 op het scorebord. Het spel van de oudewaternaren leek totaal niet meer op dat van de eerste heft en de gastheren roken bloed. Wellicht zaten de talenten met de kermis in het hoofd of waren ze al zenuwachtig voor vanavond. Toch kregen de geelbuiken ook kansen. Tien minuten voor tijd was het Jelmar die zijn poging voorlangs zag gaan. In de blessure tijd werd Jelmar ,volgens Oudewaters ogen, onterecht onderuit gehaald op de rand van de zestien. Volgens de plaatselijke van Swieten echter geen overtreding en de zilverstedelingen zette een tegenaanval op. Na een poging van Schoonhoven kwam de bal voor de voeten van een voorhoede speler die de 2-1- binnenschoot. Wat een domper. In de laatste aan van kregen de talenten nog een vrije trap op 22 meter. Matisse nam plaats achter de bal maar schoot net naast. Hij moet toch minstens tussen de palen zijn, was de opmerking van de toen nog vrolijke veteraan Boreel. De scheids floot af en de nederlaag was een feit. Met grote teleurstelling op de vele gezichten en bij een aantal vele tranen dropen de jongens af naar de kleedkamer.

De talenten hebben het nu helaas niet meer in de hand. Het is te hopen dat de gastheren van vandaag tegen Woerden hun sportieve plicht doen en hun volgende thuiswedstrijd punten zullen afsnoepen van de grootste titelkandidaat. Volgende week wordt eer zeer waarschijnlijk geoefend tegen een 3e divisionist. Daarna zal de competitie weer hervat worden met een uitwedstrijd tegen Esto. Nu gauw de shirts opfrissen want vanavond moet er worden opgetreden in de Galgenwaard.