Waarom een wereldmarktleider een lokale voetbalclub sponsort.

KIREMKO IS ALTIJD OP ZOEK NAAR TALENT

Directeur Paul Oosterlaken is rechtdoorzee: “Wij vinden het heel zinvol om de jeugd van FC Oudewater te sponsoren. Maar als het dan in je personeelsbestand ook nog wat oplevert, is dat mooi meegenomen. In de  afgelopen jaren is gebleken, dat met regelmaat FC Oudewater-talent ook het zakelijke team van Kiremko kwam versterken. Zijn wij op zoek naar een snelle linksbuiten? Of een centrale verdediger? Nee. Wij zoeken jong talent, met een gezonde interesse voor techniek. Jongens en meisjes die willen werken voor een bedrijf dat over de hele wereld actief is.  En om dat jonge talent te bereiken, werkt het om je naam op hun  shirt te hebben.” En mede daarom hebben we besloten om de jeugd van FC Oudewater opnieuw voor 9 jaar te ondersteunen als hoofdsponsor.

MAATSCHAPPELIJK BELANG BOVEN ZAKELIJK BELANG

Dat klinkt allemaal zakelijker dan bedoeld, want het maatschappelijk belang weegt minstens zo zwaar: “Sporten is gezond voor kinderen en samen plezier kunnen maken met je team is de eerste winst. Maar helaas zien we al jaren dat steeds minder jonge mensen kiezen voor techniek. Van werktuigbouwkundige tot lasser, we kunnen ze allemaal gebruiken, maar het begint met nieuwsgierigheid. En die hopen we op allerlei manieren aan te wakkeren bij jonge mensen. Door het sponsoren van de TechnoHub in Woerden, door het sponsoren van het jeugdvoetbal bij andere clubs. Hopelijk leidt dat tot stageopdrachten of sollicitaties op onze vacatures. Want we hebben jeugdig talent best wat te bieden bij Kiremko.”

DUURZAME RELATIE

Ook qua duurzaamheid vinden Kiremko en FC Oudewater elkaar. De club heeft fors geïnvesteerd in duurzame energie zoals zonnepanelen en heatpipes. Kiremko mag zich zelfs energieneutraal noemen, dankzij warmtepompen en een heel dak vol zonnepanelen: “Duurzaam ondernemen gaat veel verder en is belangrijk voor onze toekomst”. Maar soms zit de duurzaamheid ook in kleine dingen. Want Kiremko gaat dit jaar naar Zuid-Afrika.”

Een inwoonster van Oudewater is begin september n.l. voor 3 maanden vertrokken naar Zuid-Afrika om te gaan werken in z.g.n. ‘mamahuizen’. Hierin worden te vondeling gelegde jonge kinderen opgenomen en liefdevol opgevoed. Zij heeft 2 tassen met voetbalkleding meegenomen die men daar heel goed kan gebruiken. “Zo wordt er straks ook daar gevoetbald met Kiremko
op de borst.”

DE HELE WERELD OVER

Kiremko maakt machines, waarmee aardappelen verwerkt worden tot frites, chips en nog veel meer aardappelproducten. Maar dit zijn geen machines voor thuis in de keuken. “Onze machines zijn bedoeld om bijvoorbeeld 20.000 kilo frietjes te maken… Per uur.

En die frietjes eten jullie bij McDonald’s of in het eigen clubhuis van FC Oudewater. Of je koopt ze in de supermarkt. Kiremko-machines staan overal ter wereld, van Amerika tot Australië, China, Japan, India, Europa, daar waar aardappelen groeien zijn wij.”

ONVERWACHTE CARRIÈRE

Het sponsoren van FC Oudewater brengt jonge mensen in aanraking met onze naam. En hopelijk raken ze bij of via ons gegrepen door de techniek die nodig is om bijvoorbeeld onze machines te maken. Iedereen, jong en oud, kan op www.kiremkowerkt.nl zien welke vacatures en stageplekken we hebben. En zo leidt de naam op het shirt misschien wel tot een hele andere carrière, dan je als voetballer of voetbalster bij FC Oudewater zou verwachten.