Rond klokslag kwart over zes verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op sportpark Markveld. Deze woensdagavond stond er een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Montfoort op het programma. Vanwege een geblesseerde Zegert en Daan die op schoolkamp was, werden Boas Maijer en Vincent Vonk bereid gevonden om het team te versterken. Nadat iedereen de kleedkamer had gevonden kon eerst de kledingruilbeurs plaats vinden. In tegenstelling tot hun voetbalkwaliteiten, zijn de talenten niet geselecteerd voor de JO13-1, voor hun opruimkunde. Nadat de jassen, inloopshirts en trainingsbroeken weer bij de juiste personen aan gekomen waren, kon er omgekleed worden in ieders eigen kleding.

Na een tactische uitleg van de coach, kon er aan de warming up begonnen worden. Met Baoz en Vincent in de verdediging, werd met grote inzet begonnen. Na 2 minuten was het Moos, die op de rand van de zestien, de bal over de goalie van MSV probeerde te liften. Zijn poging was echter te hard en ging over het vijandelijke doel. Twee minuten later was het Wessel die op de linkerkant van de zestien het montfoortse doel onder vuur nam. Ook deze miste zijn precisie net en lande aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Na tien minuten kantelde de wedstrijd en werd de eerste goede aanval van MSV gelijk doeltreffend afgerond. Dwars door het midden werd er een groot gat gevonden en Colin was kansloos op de inzet.

Op het middenveld werden de talenten halverwege overlopen en moesten alle zeilen bijgezet worden. Net nadat de talenten weer wat meer vat op de wedstrijd hadden kregen, was er vijf minuten voor de rust een mooie combinatie bij MSV. De afronding was alleen in het voordeel van de geelbuiken, want de lat bracht redding. In de aanval die volgde, was het Finn K die wederom Wessel op links vond. Zij schot was nu beter gericht, maar ketste via de onderkant van de lat weer de zestien in. Finn D stond op de juiste plek, maar kon de bal niet juist raken en zag hem over het doel gaan.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft geanalyseerd. Het begon en eindigde goed was te horen, maar daar tussenin kon het beter. De jongens moesten elkaar op de juiste manieren bedienen en van de eigen kracht uitgaan. Aldo mocht, na zijn vlagcursus van afgelopen maandag, laten zien dat hij goed had opgelet.

Sem B kwam er bij op het middenveld en Fleur en Sem M achterin. Maar nog bezig met de besproken tactiek, vergaten de talenten te verdedigen. Binnen een minuut na de hervatting lag de 0-2 al in het doel. De geelbuiken probeerde de draad weer op te pakken en dat lukte. Na acht minuten lag de anschlusstreffer in het knopengeinse doel. Via, via, kwam de bal voor Giovanni’s voeten en deze faalde niet. Twee minuten later was bijna de gelijkmaker te aanschouwen. De inzet van Jacob ging alleen net voorlangs. Terwijl iedereen aan de zijlijn dacht dat de spirit er weer in kwam,  was het tegenovergestelde waar. Er werd zeer slordig gespeeld en het lukte vaak niet om de bal drie keer naar de zelfde kleur te spelen. Halverwege de tweede helft was er een schot, dat in eerste instantie nog gekeerd werd door Colin. Hij kon de bal echter niet gelijk onder controle krijgen en de spits van de gasten prikte de 1–3 op het bord. Het enige dat nog positief opviel, was een vrije trap van Sem M. De vrije trap op vijfentwintig à dertig meter van het doel belande spijtig op de lat. Verder waren het voornamelijk de knopendraaiers die de boventoom voerde. De vierde tegentreffer was dan ook niet onverwacht. De verdediging werd zoek gespeeld en de goed leidende Jan van Vliet vond dat na de 1-4, de eindstand bereikt was.

Teleurgesteld en met neergebogen hoofden werd er omgekleed. Toen bijna iedereen de kleedkamer had verlaten, zat de leiding weer met wat overgebleven kleding. Na een sprintje richting de fietsen en daarna een berichtje op de app , waren de 4 schoenen ook weer bij de juiste eigenaren. Zo kan er zaterdag ,de eerste competitiewedstrijd, begonnen worden zonder dat er eerste weer een kledingbeurs georganiseerd moet worden.

Dying second (FC Oudewater JO13-1 – ARC JO13-2)

Net voordat de klok kwart over tien had geslagen, verzamelde de talenten deze mooie ochtend op de drieëntwintigste van september zich op sportpark Markveld. Deze zaterdag stond er de eerste competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Alphen aan de Rijn op het programma. Na de goede invalbeurt van afgelopen woensdag, mocht Vincent wederom de verdediging versterken. Nadat iedereen de kleedkamer had gevonden, kon er worden omgekleed. Hier kwam Jacob er achter, dat hij geen wedstrijdshirt bij zich had. Na het doorspitten van zijn tas kon hij ook geen broekje en sokken vinden. De leider ging op speurtocht en kwam terug met een outfit. Hier was hij erg blij mee, maar vertelde dat hij ook zijn scheenbeschermers thuis had laten leggen. Toen werd er maar contact gezocht met het thuisfront en was een wisselplaats een feit.

Na een tactische uitleg van de coach, kon er aan de warming up begonnen worden. De trainer had enkele dagen eerder een tippie gekregen en zette vandaag Diederik op de ´tien´. Er werd voortvarend begonnen. Al in de tweede minuut werd Moos door Daan aangespeeld. Zijn schot ging echter over. Vier minuten later was het Daan, die na een lange bal, alleen op de keeper af ging. Zijn schot ging alleen voorlangs. In de tiende minuut werd de spits opnieuw vrij aangespeeld, ditmaal door Moos, maar zag de keeper redding brengen op zijn schot. Finn K moest na een kwartier al geblesseerd de wedstrijd verlaten en werd vervangen door de inmiddels aangeklede Jacob. Zoals je zo vaak in het voetbal hoort : Als je niet scoort, valt ie aan de andere kant. Zo ook geschiedde deze zaterdagmiddag. Een vrije trap van vijfentwintig meter, onderweg aangeraakt, verdween in de linker onderhoek achter Colin. Toch lieten de talenten het er niet bij zitten. Max, Sem M, Vincent en Fleur hadden hun tegenstanders in de broekzak. Zo erg zelfs, dat een enkeling er sacherijnig van werd. Het middenveld met Wessel en Finn D achter Diederik, zorgde voor de aanvoer naar voren. Via Moos kreeg Daan de bal. Hij speelde deze breed op Jacob. Via een kluts met de keeper schoot hij in tweede instantie de bal achter de ARC goalie. Zo stond vier minuten voor rust de één – één op het scorebord. De goed leidende scheidsrechter vond het tijd voor de rust en floot af.

Nadat de limonade was opgedronken, werd de eerste helft geanalyseerd. De inzet was goed en er moest wel een doelpunt extra kunnen vallen. De ruimte lag achter de verdediging, dus er mochten best lange ballen gegeven worden op de snelle voorhoede. De puntjes werden nog op de spreekwoordelijke ï gezet en nadat Finn D zijn koekjes had uitgedeeld kon de tweede helft beginnen.

Gio kwam op de linksbuiten te staan en Jacob op Finn D zijn plaats. Met de nog hete koffie in de hand, kon de grens constateren dat de talenten nu beter oplette dan afgelopen woensdag. Ze gaven de gasten weinig kans en hadden het overwicht. Het bleef zeer spannend want een goal viel er niet. Er was een schot van Gio die door de keeper gevangen kon worden. De tegenstander wilde meer druk zetten en ging achterin één op één spelen. Hierdoor kwam er voor de talenten meer ruimte voorin. Tien minuten voor tijd was er een verre bal op Daan. Met grote passen ging hij op vijandelijk doel af. Op links hoorde hij Gio roepen dat ie vrij stond en paste op hem. Hij was echter minder ver als gedacht en zijn inzet kon nog door de terug spurtende verdediger geblokt worden. Teleurgestelde gezichten aan de volle zijlijn, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. De boys streden tot de dying second en dat was maar goed ook. In de slot minuut was er nog een mogelijkheid voor de geelbuiken. Na goed doorzetten kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Giovanni. Hij faalde niet en bracht de talenten op voorsprong. De scheidsrechter vond geen tijd meer om af te trappen en floot direct af.

In de veldbespreking na afloop, werden de doorzetting en inzet van de talenten geprezen. Tevreden werd de kleedkamer opgezocht en nadat de kledingstukken weer bij de juiste personen waren terugbezorgd, werden de  jongens door Jan nog getrakteerd op een zakkie chips. Woensdag  mogen de jongens hun talenten wederom laten zien. Dan is om 19.00 uur de inhaal bekerwedstrijd tegen Haastrecht op sportpark Markveld. Zaterdag spelen ze om 9.45 uur uit tegen Befair in Waddinxveen.