FC Oudewater – RCL  2 – 0

Wederom moest Oudewater improviseren in de veldbezetting, een schorsing, blessures of vakantie waren hiervoor de aanleiding. De Oudewaternaren waren na regelmatig goed spel maar geen punten toe aan meer dan alleen maar een schouderklopje van de tegenstander. De mannen uit Leiderdorp daarentegen draaien mee in de top vier en moesten om bij te blijven geen punten morsen.  Andrew Bontje van Dijk de Leiderdorpse doelman voorkwam al binnen twee minuten na aanvang tot tweemaal toe dat de thuisploeg een voorsprong nam. Was dit een opmaat naar meer? Onder leiding van de dienstdoende leidsman, die heel veel toeliet, ontspon zich een spannende maar niet geweldige pot voetbal.

100%-kansen

Na de eerste reddingen van de Leiderdorpse goalie moest hij toch zo’n vijf minuten later het hoofd buigen. Bij een Oudewaterse ingooi profiteerde Sven Rietveld na een ‘doorkoppertje ’ van Ties van de Werf (1-0, 8ste min.). Hierna ging RCL over tot een meer aanvallende modus door met name Jake van Heusden die met regelmaat zijn Oudewaterse opponent Jesper van der Zwart zijn hielen liet zien. Dezelfde Van Heusden kon zich trouwens tot twee keer toe wel voor z’n eigen kop slaan door twee meer dan 100% kansen, aangeboden door doelman en verdedigers van Oudewater, niet in dank aan te nemen. Pech ook voor RCL, toen Jelmer Vijlbrief met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger Mohammed Gasamma overigens zou geen rol van betekenis spelen gedurende het verdere verloop van de wedstrijd. Ook na een klein half uurtje kregen de Leiderdorpers wederom een heel dikke kans aangeboden door weer slordig werk achterin bij Oudewater, maar ook deze mogelijkheid werd niet aanvaard. Goed voorbereidend werk van Sven Rietveld en de deze keer de hele wedstrijd goed spelende Lars Janmaat stelde Bart Griffioen, immer actief, in de gelegenheid de 2-0 het RCL-doel in te werken (40ste min.).

Standvastig

RCL kwam onstuimig uit de starblokken in het begin van de tweede helft. Robin Brasker pakte Bartje Griffioen wel wat erg stevig aan en Micha Hulst incasseerde als enige in deze wedstrijd een gele kaart. Hulst zou overigens Jake van Heusden behoorlijk aan banden leggen, hetgeen de Leiderdorpse trainer Van Heek deed besluiten zijn aanvaller maar te wisselen. FCO werd vooralsnog wel wat teruggedrongen maar de Oudewaterse aanvallen waren ook zeker niet ongevaarlijk. Tim Goes schoot nog een keer net naast het vijandelijke doel voordat hij gewisseld werd voor Thomas Hoogeboom welke speler kort na zijn start effectief naar het gras werd gewerkt. Na wat wissels over en weer bleek dat juist nu de Oudewaterse defensie geen steken meer liet vallen, er was nu geen doorkomen meer aan voor de RCL’ers. Ook invaller Willem La Lau werd wat onheus bejegend, maar het moet gezegd ook aan de overzijde lieten de Oudewaternaren zich niet onbetuigd, maar ook hier liet de scheidsrechter het spel lekker doorlopen. Kort voor het eindsignaal sprintte Bart Griffioen een paar Leiderdorpers voorbij, maar toen was zijn energie opgebruikt. Invaller Marc Oosterwijk kwam ook nog een teentje te kort om de uitslag nog meer cachet te geven. Het resultaat was uiteindelijk een verdiende overwinning voor Redel & Co., en hierdoor nam de thuisploeg iets meer afstand van de onderste twee plaatsen.

Oudewater: Kaj van den Heuvel, Kick van Zuijlen, Ties van de Werf, Jesper van der Zwart (Micha Hulst), Lars Janmaat, Simon La Lau, Sjoerd Miltenburg (Bram Noordman), Ivo Anbergen (Marc Oosterwijk). Tim Goes (Thomas Hoogenboom), Sven Rietveld (Willem La Lau), Bart Griffioen.