Menno Venhof, Sven Rietveld en ook Bart Griffioen waren alle drie heel dicht bij een doelpunt na een onstuimig begin van de Oudewaterse elf. Zoals eigenlijk iedere week startten de gastheren met snel aanvallend voetbal. De Leidse bezoekers kregen het in eerste instantie behoorlijk voor hun kiezen. In de loop van de eerste helft kwam Sporting echter aardig onder de druk uit en scoorden ze zelfs de eerste treffer in de wedstrijd. Oudewater herstelde zich na de rust snel. Kort voor tijd sloeg de frustratie met name aan Leidse kant behoorlijk toe en daar de Oudewaternaren niet over zich heen lieten lopen was scheidsrechter De Leeuw genoodzaakt het duel voor een “coolingdown” te onderbreken.

Veel hoekschoppen

Zoals omschreven waren het de Oudewaterse aanvallers die verzuimden om het betere spel om te zetten in een voorsprong. Veel corners werden er genomen maar allemaal zonder resultaat. Toen na een minuutje of tien een Leids doelpunt, na de eerste echte aanval van de gasten, werd afgekeurd hadden de alarmbellen af moeten gaan. De Oudewaterse spelers bleven echter volharden in te korte combinaties welke door de tegenstander soms heel simpel of indien nodig met wat spierballenvertoon werden onderbroken. Nog meer hoekschoppen en een aantal gele kaarten verder gebeurde er waar langs de lijn voor werd gevreesd. De goed voetballende Rick Arnoldus bediende Soufiane Boukhidous die het leder achter doelman Meuleman werkte (0-1, 41ste min.). Niek Sluijs was wel, weer uit een corner, dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal verdween langs de voor hem verkeerde kant van de staander.

Nog meer hoekschoppen en een hoop trammelant

Binnen drie minuten betaalde het in de tweede helft ingezette offensief zich uit en stond de gelijkmaker op het scorebord. Een snelle aanval over de linker kant via diverse Oudewaterse spelers deed de bal voor de voeten van Nick van den IJssel belanden, het gevolg 1-1 in de 48ste minuut. Het aantal corners stapelde zich op, soms wel vier achter elkaar, en uiteindelijk kwam de beloning toch voor de Oudewaternaren. Met de linker slingerde Joost Miltenburg de bal voor het doel van de overigens goed keepende Andy van der Meulen, buiten diens bereik kopte Ivo Anbergen de 2-1 voorsprong tegen de touwen (73ste min.). Hierna liepen de gemoederen zo hoog op dat de dienstdoende leidsman zich genoodzaakt zag de wedstrijd voor tien minuten te onderbreken om de boel wat te laten kalmeren. In de uiteindelijk resterende tien minuten waren de Leidenaren één maal dicht bij de gelijkmaker, maar ook Oudewater kreeg de kans om meer afstand te nemen, invaller Sebastiaan Evers was er heel dicht bij. Ze moesten er bijna letterlijk voor knokken maar Oudewater hield dus de punten in eigen huis. Of Leiden door deze uitslag in last is zal de toekomst leren.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Walter van der Neut (Sjoerd Wiltenburg), Joost Miltenburg, Niek Sluijs, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Tim Goes), Nick van den IJssel (Sebastiaan Evers), Menno Venhof, Bart Griffioen.