Sporting Leiden – FC Oudewater 3 – 4

De wedstrijd begon voor de Oudewaternaren al met een tegenvaller, Ivo Anbergen haakte af in de warming-up met een knieblessure en moest vervangen worden door Sjoerd Wiltenburg. Met in het achterhoofd de rommelige pot voetbal tegen de Leidenaren thuis in Oudewater, besloten de bezoekers meteen orde op zaken te stellen door in de eerste minuten even flink uit te pakken. In de loop van de wedsstrijd kwamen ze bijna bedrogen uit. En wie wil er nu niet van de koploper winnen, een kwetsbare koploper die al weken een beetje tegen zichzelf speelt en ook nog af moet afrekenen met het feit dat er een aantal basisklanten geblesseerd langs de kant blijven. Met deze drie punten vandaag blijven de mannen van Redel & Co echter wel acht punten verwijderd van hun naaste belagers.

Snelle scores

De eerste Oudewaterse aanval binnen 30 seconden leverde al bijna een doelpunt op, de tweede ie nog binnen de minuut plaatsvond had wel een positief resultaat Sebastiaan Evers liet de 0-1 noteren. Luttele seconden later leverde een handsbal binnen de zestien een strafschop op, deze werd vakkundig benut door Simon La Lau en binnen twee minuten stond er dus al 2-0 op het Leidse scorebord. Kat-in-het-bakkie zou je denken maar niets was minder waar. In minuut zes maakte Sipan Khalid handig gebruik van een enorm misverstand in de Oudewaterse defensie en bracht het verschil terug tot één doelpunt (6e min. 1-2). En of het nog niet genoeg was in zo’n korte tijd ook de 2-2 kon worden genoteerd, gescoord door dezelfde maker Khalid, hij tikte de bal uit een hoekschop binnen. (10e min.). Veel doelpunten dus in een korte tijd, al met al spannend maar niet fraai vooral leuk voor de neutrale kijkers. Nog voor het rustsignaal zou er nog een doelpunt vallen, dit keer ging er een soloactie van Simon La Lau aan vooraf, genoemde speler kon ook de afronding voor zijn rekening nemen en met zijn ploeggenoten de kleedkamer opzoeken om even wat bij te komen (2-3, 37e min.).

Nog meer spanning

De spanning was echter al snel weer terug in de wedstrijd, de aanleiding een handsbal van Walter van der Neut binnen het daarvoor “verboden gebied”. Melvin Dieke verzilverde dit buitenkansje (3-3, 48e min.). Dieke overigens die samen met Jordy Heemskerk een stevig verdedigingsblok vormde achterin bij Sporting. Diverse pogingen verder van o.a. Tim Goes, probeerde een hoogstandje i.p.v. koel af te ronden en zijn collega aan de overkant Khalid die ook verzuimde om dat te doen waarvoor hij aangenomen was namelijk scoren. Een blunder van de Leidse goalie Van der Meulen werd, tot zijn grote genoegen, niet afgestraft. De Oudewaternaren drongen, met het eindsignaal steeds dichter bijkomend, toch weer iets meer aan en werden daarvoor uiteindelijk beloond. Invaller Willem La Lau schoot de bal, dwars door een mêlee van spelers tegen het Leidse net. (63e min. 3-4) Sporting stroopte de mouwen nog eens op, Khalid was weer erg dicht bij de volgende gelijkmaker maar met een uiterste inzet wist Jesper van der Zwart zijn vrije doorloop te voorkomen. Er was even sprake van een domino-effect, de Oudewaternaren vielen bij bosjes om na de vaak wat te stevige Leidse aanpak zo kort voor het einde.  Keeper Meuleman moest ook nog een keertje als de reddende eengel optreden bij een heel grote kans van Ronald Mink. Met veel inzet werden uiteindelijk de drie punten uit het vuur gesleepd.