Knotters schenkt FCO 5 zijn Carpaccio Challenge

Na de klinkende overwinning van vorige week mocht FCO 5 deze week aantreden tegen het altijd lastige Siveo.
Maar zoals jullie weten wordt de strijd niet alleen gestreden binnen de lijnen.. Want na de perfecte paëlla van vorige week van señor Marvin was het deze week de beurt aan maestro Guus om zich op te werpen als Chef van de Week en de hongerige magen te stillen van zijn ploeggenoten.

Dat Guus zijn taak serieus nam was duidelijk. Al na 20 minuten in de 2e helft liet Knotters de wedstrijd voor wat het was en spoedde zich richting kleedkamer. Waar zijn ploeggenoten met ouderwets catenaccio en veel kunt en vliegwerk de zege probeerde veilig te stellen, daar toverde onze meesterkok kleedkamer 5 om tot een Italiaanse taverna.

Geïnspireerd door de zogenaamde Carpaccio Challenge van een voetbalteam uit Hardinxveld-Giessendam (3,5 m2 carpaccio) had Guus er persoonlijk voor gezorgd dat geen enkele Oudewaternaar dit weekend thuis nog carpaccio zou eten – er was groot ingeslagen.

Onze capocuoco had het Italiaans recept, genoemd naar de schilder Vittore Carpaccio op traditionele wijze bereid. Het gerecht werd naast de rauwe runderlende voorzien van een verfijnde dressing van zelfgemaakte mayonaise, worcestersaus, citroensap, melk, zout en witte peper. Dit alles afgemaakt met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Dit gerecht, aangevuld met een aantal koude birra’s deed de 3-2 overwinning dan ook zeer goed smaken.

Volgende week is het de beurt aan Thimo op dit Italiaanse kunststukje te evenaren. Geïnspireerd door zijn voorgangers en met wat hulp in de keuken van zijn nieuwe vlam zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen!

Ciao!