KNVB denkt alleen in gunstigste scenario amateurseizoen te kunnen afmaken

De KNVB denkt dat alleen in het gunstigste scenario het seizoen in het amateurvoetbal op normale wijze kan worden afgerond. De bond heeft verschillende scenario’s uitgewerkt, nadat het kabinet dinsdag tijdens een persconferentie bekendmaakte dat de ‘gedeeltelijke lockdown’ nog tot minimaal medio december zal aanhouden.

In het meest positieve scenario worden de amateurcompetities hervat in het weekend van 16 en 17 januari. Er wordt in dat geval tot eind juni doorgespeeld en de bekercompetitie in het amateurvoetbal en de promotie/degradatiewedstrijden komen te vervallen. De bond zal de promotieregeling in dit scenario moeten herzien.

Half december zal de KNVB bepalen of dit gunstigste scenario haalbaar is. Als dat niet het geval is, zullen de competities op een later moment worden hervat in aangepaste vorm.

“Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer veilig wedstrijden voetballen, dat is waarom je lid wordt van een voetbalvereniging”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

KNVB hoopt dat toegestane groepsgrootte snel weer omhoog gaat

Nu de competities nog minimaal tot januari stilliggen, vraagt de bond verenigingen om “passende (voetbal)activiteiten” te organiseren, die passen binnen de bestaande coronaregels. Hiervoor stelt de KNVB een budget beschikbaar, waar amateurclubs aanspraak op kunnen maken.

“We moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als om de verenigingen in leven te houden”, aldus Van der Zee. “Het kabinet kan hierbij helpen door bij het afschalen van maatregelen bijvoorbeeld de groepsgrootte aan te passen voor teamsporten.”

Dinsdag werd aangekondigd dat de maximale groepsgrootte voor buitenactiviteiten wordt teruggeschroefd naar twee personen. Van der Zee hoopt dat deze grens spoedig weer omhoog gaat. “Een teamsport beoefenen is niet mogelijk in groepjes van twee of vier. Maar je kunt prima op 1,5 meter afstand veilig in de buitenlucht en in de zaal trainen met dertig man op een groot voetbalveld.”

Deel FC Oudewater:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant