VUC – Oudewater 3 – 2

Tegen de verwachting in werd het een uitermate aantrekkelijke pot voetbal, waarbij het laag geklasseerde Oudewater aan het kortste eind trok ondanks het veel betere spel van de Oudewaterse elf. Een greintje meer geluk was wel op zijn plaats geweest, hoewel ook het prima spel en het geluk van de Haagse doelman Hasper de nodige invloed had op de uitslag. De Oudewaternaren hadden absoluut meer verdiend, op basis van de inzet en het vertoonde spel viel de thuisploeg niets te verwijten.”

Zo begon het verslag van de eerder dit seizoen gespeelde thuiswedstrijd van FCO wat de oud(e)-Hagenezen ook wel Vee U See noemen. Vervang het dikgedrukte door respectievelijk lager, Ruesen en bezoekers en het totaalbeeld van deze wedstrijd is weer compleet. Het werd wel weer een heus voetbalgevecht.

De Harder en Redel

Het eens zo roemruchte en wat elitaire VUC, met ooit international Bertus de Harder in de gelederen, had ook vandaag dus zijn handen vol aan het team van de binnenkort afscheidnemende trainer Redel, welke toch immer weer zijn mannen weet te inspireren. In de eerste helft grossierden de Oudewaternaren in afgekeurde doelpunten waarbij de neutrale toeschouwer hier en daar weleens wat vraagtekens had, de invloed van de twaalfde man was hierbij jammer genoeg te veel aanwezig. Na een dik half uur spelen viel toch het eerste Haagse doelpunt. Bij zijn tweede poging schoot Brent Biesheuvel raak, maar ook aan dit doelpunt zat een “luchtje” (1-0). Het leek een nog grotere stimulans voor de Geelbuiken, nog massaler werd het doel van de jonge doelman Axel Ruesen gezocht en gevonden. Na een scrimmage en goed voorbereidend werk van Thomas Hoogenboom en Sven Rietveld was het verdediger Ties van de Werf die kort voor rust voor de 1-1 tekende.

Haags bakkie

Na het inmiddels ook beroemde Haagse bakkie pleur begonnen beide elftallen aan de tweede helft zonder wissels, meestal een teken dat de trainers niet ontevreden zijn. Een botsing tussen doelman Kaj van der Heuvel en een van de Haagse spelers deed het ergste vermoeden, gevreesd werd er voor kaarten en blessures, maar gelukkig voor iedereen liep dit met een sisser af. Oudewater pakte trouwens gewoon de draad weer op en zette VUC met de rug tegen de muur. Toch probeerde Biesheuvel het nog eens met een schot aan de overzijde en soleerde Andani Ollie een paar keer gevaarlijk door de Oudewaterse verdediging. Er moest weer geknoei achterin bij FCO aan te pas komen om VUC weer aan een doelpunt te helpen, doorzetten van Quinten v.d. Kraaij Willem La Lau zorgde voor de 2-1 (+/- 65ste min.) En weer moesten de Oudewaterse mouwen worden opgestroopt. O.a. een kopbal van aanvoerder Anbergen verdween langs de verkeerde kant van de paal en ook Willem La Lau had niet het geluk wat hem toekwam. En dan zie je ook dat het geluk de verkeerde kant opvalt. Jeffrey van Roon zag tot zijn verbazing zijn vrije trap vanaf zo’n 30 meter hopeloos stuiterend het Oudewaterse doel ingaan en dit terwijl diverse verdedigers inclusief de doelman dit had kunnen voorkomen (3-1, 72ste. Min.). Een klein kwartiertje later bracht Willem La Lau de stand op 3-2 uit een goed genomen vrije trap van Sven Rietveld. Een gelijkspel leek er toch aan te komen, maar referee en linesman gooiden bij een scrimmage voor het Vuc-doel om een onduidelijke reden roet in het eten. Oudewater kreeg niet wat het verdiende.