FC Oudewater – Foreholte 2 – 0

Als het verloop van deze wedstrijd een opmaat wordt voor de rest van de competitie in deze 2e klasse C dan kunnen trainers, spelers en publiek hun borst nat maken. Natuurlijk was de stand na slechts twee wedstrijden geen echt goede graatmeter, maar verwijzend naar het vorige seizoen waarin een koploper uiteindelijk degradeerde doet het vermoeden opkomen dat ons allen nog heel wat te wachten staat, de verschillen zullen wederom weer erg klein zijn. De bezoekers uit Voorhout beschikten vandaag in ieder geval over behoorlijk wat kwaliteit, de gastheren deden daar niet veel voor onder, maar compenseerden daar waar nodig heel veel door een tomeloze inzet en een (onverwachte) uitblinker.

Eerste helft cruciaal

De eerste tien minuten was het een en al Oudewater wat de klok sloeg, een vlagsignaal vanaf de zijkant voorkwam al een vroege voorsprong voor de thuisploeg na een goede aanval over links. Na een minuutje of tien stroopten de mannen uit Voorhout hun mouwen even op en zochten razendsnel de richting van het Oudewaterse doel, de wachter aldaar deed echter hetzelfde met zijn mouwen en weerhield zowel Jansze als Noordermeer op uitstekende wijze van scoren. Een waarschuwende vinger kwam vervolgens van de Oudewaterse aanvalsleider Willem La Lau, welke een afvallende bal tegen de staander aan deponeerde. Vervolgens miste de dienstdoende referee een heus doelpunt na ook een misser van Foreholte’s doelman Meeuwissen, de bal was volgens kenners echt de doellijn gepasseerd, de koploper kwam wederom met de schrik vrij. Toen kwam snel de kans op voorsprong voor de FCO namelijk een penalty vanwege een handsbal binnen de zestienmeter bij de Voorhouters. De Oudewaterse aanvoerder, die deze toch altijd weer lastige opgave op zich nam, faalde echter. Maar er werd niet lang getreurd, de gastheren gingen weer onverdroten verder en kregen snel loon naar werken. Een voorzet van Walter van der Neut werd vakkundig binnengekopt door Willem La Lau (1-0, 20ste min.). Zo’n minuut of tien later was het weer prijs na een volhardende actie van diezelfde La Lau, die het doelman Meeuwissen zo lastig maakte dat hij alle controle over het leder verloor, een subtiel tikje naar Sven Rietveld volgde, deze miste niet (2-0, 30ste min.). Aan de overkant van het veld moest vervolgens de uitblinker van de dag weer in actie komen, een hard schot van Joost Jansze werd met een katachtige reactie door Sen van Baren uit zijn domein gewerkt. Heel even was er ook een moment dat eenieder dacht dat nu het derde doelpunt zou gaan vallen, maar met een lange sprint en een tackle was het aanvaller (!) Gregor Zalewski die daar een stokje voor stak. Een kort offensiefje van Foreholte volgde nog voordat het tijd was voor de thee.

Beetje geel

Een pittige ingreep op Sven Rietveld was de ouverture van de tweede helft, de dader spelend met nummer 20** op zijn shirt kreeg slechts geel waar rood meer op zijn plaats was geweest. Oudewater’s Van der Neut deed niet veel onder voor deze Voorhouter door ook geel te scoren. Vervolgens kon de arbiter ook nog eens een kaart tevoorschijn toveren voor doelman Meeuwissen die maar bleef zeuren. Nick van den IJssel had, na een goede actie de 3-0 op zijn rechter, maar zijn veter zat wat los en daardoor vloog de bal net over het Voorhouter doel. Zijn punter hierna werd door Meeuwissen onklaar gemaakt en zijn daaropvolgende poging geblokt. Foreholte zette alles op alles om weer in de buurt te komen en het was zo nu en dan best wel “billenknijpen” voor de Oudewaterse ploeg. Een speler met 7** op zijn rug stormde alleen op Sem van Baren af, maar zoals een Man of the Match betaamd, voorkwam hij met veel elan de tegentreffer. Dat hierna Willem La Lau nog het aluminimum teisterde was nog voor de statistieken.

Note : ** = Zowel de nummer 20 als de nummer 7 stonden in ieder geval met deze nummers niet op het verkregen wedstrijdformulier vermeld, of het moet zijn dat dit later is aangepast.

Oudewater: Sem van Baren, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Walter van der Neut (Niek Sluijs), Sjoerd Wiltenburg, Willem La Lau, Sven Rietveld, Bart Griffioen (Thomas Hoogenboom), Kick van Zuijlen, Simon La Lau (Jesper van der Zwart), Ivo Anbergen.

Eigenlijk was de uitslag 3-0, maar scheidsrechter Joe Meuwse is vergeten om het fraaie doelpunt van onze weekpupil Finn Boere op het formulier te zetten! Klasse Finn !