Net nadat de klok kwart voor twaalven had geslagen, verzamelde de talenten zich op het parkeerterrein van sportpark Markveld. Wederom stond de uitwedstrijd tegen Esto op het programma. Zesentwintig november van het vorige jaar was de eerste keer dat deze wedstrijd op de speelkalender stond. Na twee keer uitstel en evenzoveel aflastingen was de ontmoeting nu op 15 april vastgesteld. In de twee eerdere ontmoetingen trokken de talenten aan het goede eind, dus dat zag er op voorhand goed uit. Iedereen was gebrand op een goed wedstrijd vanwege de zepert van twee weken geleden. In het voorbij gaan van de fietsende spelers, viel ook een wit gezicht op. Nadat de speler zijn fiets had gestald, haastte hij zich met grote spoed richting het groene struikgewas. Nadat er het een en ander geledigd was, meldde Sem M zich af bij de trainers. Onder begeleiding van zijn ouders, zocht hij snel de warme dekens van zijn bed weer op. De trainer startte snel zijn mobiel en trachtte op dit late tijdstip nog een vervanger te regelen. Fleur Meuleman werd bereid gevonden de jongens te vergezellen naar Borft en werd thuis onder de douche vandaan getrokken. Ondertussen was de uitslag van de nummer één Woerden ook al binnen gekomen. Dit was een ongunstige voor de geelbuiken. Waar de talenten twee weken geleden met twee tegen één onderuitgingen tegen de Schoonhovenaren, namen de concurrenten wel de volle buit mee uit de zilverstad. Al werd er bij de één –acht wel grote vraagtekens gezet. Het enige antwoord hierop was om zelf ook te winnen. Nadat Fleur bij de rotonde was opgepikt vertok de stoet naar Bodegraven.

Met een ferme tegenwind werd er met goede inzet gestart. Dit was door de leiding op het hart gedrukt, om zo de tegenstander van vandaag geen illusies te laten maken. Na acht minuten was het Daan die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien. Bij het dreigen van het ook passeren van de laatste man, stak deze er echter een beentje voor. Aangezien de bal er al voorbij was en Daan door dit been getackeld werd, floot de jonge scheidsrechter voor een strafschop. Thomas nam plaats achter de bal en knalde deze hard achter de Esto goalie. Er werd verder druk gezet en verder dan een lange bal naar voren kwamen de gastheren in het begin niet. Corné paste van achteruit op Lucas, via Lucas werd Thomas diep gestuurd. De spits schudde zijn directe tegenstander af en scoorde na twaalf minuten de tweede Oudewaterse treffer. Onbewust werd er gas terug genomen door de spelers. Er werd onzorgvuldig gespeeld en er kwamen geen grote kansen meer. Gelukkig voor de jongens bakte Esto er ook niet veel van en hoefde Sem B de eerste helft maar drie keer een bal op te rapen.

In de rust werd er gewaarschuwd voor onachtzaamheid. Er moest beter gevoetbald worden.

Met de wind in de rug werd de tweede helft aangevangen. Na een aantal niet gevaarlijke ballen en een Esto overtreding kreeg Jeffrey,vanwege een aanmerking op de leiding, zijn laatste waarschuwing. Anders kon hij naar de kantine vertrekken, werd hem verteld. Het bleef rommelig in het veld en Jelmar werd halverwege de tweede helft op 25 meter van het vijandelijke doel neergehaald. De scheidsrechter liet doorspelen en Esto ging in de aanval. Matisse onderschepte echter handig en had een open veld richting het doel van Esto. Nadat hij net op weg was floot de scheidsrechter af, omdat Jelmar nog op de grond lag. De Oudewaterse grensrechter reageerde echter met de mededeling dat hij daarvoor eerder had moeten fluiten en niet nu het gevaarlijk voor de thuisclub zou worden. De plaatselijke scheids was hier echter niet van gediend en stuurde de assistent van het veld. Later werd er vernomen dat dit zijn eerste keer was in zijn veertigjarige voetbalcarrière. Terwijl Jeffrey de verzorging van Jelmar op zich nam, kreeg hij zijn laatste waarschuwing vanwege een aanmerking op de leiding. Vader Kemp had ondertussen zonder het iemand te melden de vlag ter hand genomen en werd de tweede helft verder geworsteld. Veel meer kon er over de tweede helft niet gemeld worden en gingen de talenten met de drie punten terug naar Oudewater.

Met nog twee wedstrijden te gaan ligt de titelstrijd nog open. Er moet dan wel op een misser van de Woerdenaren gehoopt worden. Aanstaande donderdagavond is er de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Er word dan gespeeld tegen Olympia in Gouda.