LSVV’70 – FC Oudewater 1-3

De Leidenaren hoopten op een echt Leids ontzet, immers het vertoeven in de onderste regionen van de 3e klasse A gaf de (eeuwige)studenten niet bepaald een boost in de voorbije weken. Tegen Oudewater stroopten ze de mouwen dan ook flink op. En het moet gezegd, de Geelbuiken hadden het af en toe best wel moeilijk in deze wat stroeve wedstrijd. Uiteindelijk gingen de Oudewaternaren met de verdiende drie punten naar huis met in het achterhoofd dat, op SoccerBoys na, alle boven hun staande ploegen punten hebben laten liggen. Dit alles onder het toeziend oog van zo’n kleine dertig toeschouwers waarvan er zeker twintig uit Oudewater waren meegereisd. Van een rustig en kalm ogende tegenstander, als in de thuiswedstrijd, was in ieder geval geen sprake. Zie de gele kaarten score die ruim door de Leidenaren werd gewonnen (4-0).

Even lastig

De Leidenaren begonnen heel onstuimig aan de wedstrijd, al in de tweede minuut moest de Oudewaterse doelman Rietveld met een geweldige actie een doelpunt voorkomen, hij verwerkte een hard schot van Guus van Kessel prima tot hoekschop. Ook Ties van de Werf moest met inspanning van al zijn krachten Van Kessel van een doelpunt afhouden met een ultieme sliding. Tussendoor kon Milad Hesari tot twee keer toe gevaar stichten aan de overzijde, zijn inzet ging rakelings voorlangs het doel van keeper Waasdorp (39) en het lobje van Tim Goes, na aangeven van Hesari, was ook geen beter lot beschoren. Inmiddels begon TSVV in veler ogen met wat te serieus op de man te spelen en dit resulteerde o.a. in een aanslag op Martijn de Goey, de schade bleef vooralsnog beperkt voor de Oudewaterse middenvelder. De hierop volgende vrije trap werd feilloos ingeschoten door Joost Miltenburg, Waasdorp was kansloos ( 0-1, 17e min.). Pogingen van Hesari en Miltenburg, de laatste had het gewoon zelf moeten doen in plaats van afgeven, liepen op niets uit. Alsook een schot van Jochem van der Graaf, die probeerde om het Oudewaterse doel te doorboren, maar vrijstaand presteerde hij het om de bal huizenhoog over te knallen. Toch maakten de LSVV’ers het de bezoekers af en toe best lastig en bij een geweldige scrimmage voor het Oudewaterse domein kwam de ploeg van coach Akkermans dan ook heel goed weg. In tussen hadden Leidenaren Jiddo Doornenbal en Jos van Beuningen al een gele prent mogen ontvangen, waarbij vooral laatstgenoemde zich herhaaldelijk bezondigde aan te hard spel en irritant gedrag, het mag dan ook een wonder heten dat deze speler op het veld kon blijven staan, in zijn geval had hij zeker meer verdiend. Als slot van de eerste helft leek Simon la Lau de stand op te voeren met een stevig schot, maar Thomas Waasdorp voorkwam dit door gestrekt naar de hoek te gaan en er een hoekschop van te maken.

 

Rommelig

Met Bart Griffioen, na veel blessureleed, weer in de gelederen werd de tweede helft begonnen, maar het bleef in eerste instantie allemaal wat rommelig. Passes die net niet aankwamen en ballen die van de schoen(en) afsprongen bij aanname. Toch waren de eerste kansen weer voor Oudewater, een mooi schot van La Lau, na een goede aanval, zeilde net weg voor het beoogde doel langs en een schot van Griffioen ging maar net naast, ook het neerhalen van Tim Goes binnen de beruchte lijnen werd weggewuifd op het moment dat een strafschop terecht was geweest. Gelijk daarna gebeurde na een dik uur spelen dat waar velen een beetje bang voor waren, een onverwachte aanval van LSVV leverde in een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker op ( 1-1)

 

Veel getraind en frustratie

Het was spits Tim Goes die in de 73ste minuut de Oudewaternaren opgelucht adem liet halen. Aannemen, kappen en draaien, het schot dat volgde betekende de 1-2, naar verluidt was dit een veel getrainde uitvoering (73ste min.) Hierna stapelden de kansen zich op, maar de afronder wilde bij Oudewater maar niet opstaan. Miltenburg, invaller Marc Oosterwijk en Griffioen faalden of hadden geen geluk. Toch kon Bart Griffioen uiteindelijk de bevrijdende treffer laten noteren, een goede voorzet van Joost Miltenburg werd door hem keihard tegen het net geknald. Het inbrengen van trainer/coach Freek Jansen bracht voor LSVV ook geen oplossing en toen de Leidse vlaggenist uit frustratie het bijltje erbij neerlegde, hij gooide demonstatief zijn vlag weg, was het hoog tijd voor de scheidsrechter van dienst om af te fluiten.

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Ties van de Werf, Walter van der Neut, Bjorn Stalvord, David Blankenburgh, Martijn de Goey (Mike Rijsbergen), Simon la Lau, Joost Miltenburg, Menno Venhof, Tim Goes (Marc Oosterwijk), Milad Hesari ( Bart Griffioen).