Oudewater – Koudekerk  6 – 1

Wat er nieuw was op deze avond even in vogelvlucht.  Allereerst de trainer Alex Redel, bruisend van enthousiasme om met deze groep spelers aan de slag te gaan.

Een aantal jonge spelers o.a. komend vanuit de jeugd, ook enthousiast natuurlijk.

Last but not least de eigenlijk onverwachte rentree van Bjorn Stalvord na bijna twee jaar blessureleed. Wat enorm fijn voor deze speler om weer gezond te zijn en te kunnen voetballen!

Negentien spelers waren er aanwezig en ze kwamen allemaal minimaal een halve wedstrijd aan de bak op deze mooie voetbalavond met onverwacht meer bezoekers, wel op gepaste afstand natuurlijk, dan verwacht.

Het is allemaal nog te vroeg om een oordeel te vellen over deze toch weer jonge groep, maar verdienstelijk was het vertoonde spel zeker wel, het was leuk om ze weer eens te zien voetballen.

Hoewel er bij Koudekerk best wel een aantal leuke voetballers rondliepen was het toch hoofdzakelijk Oudewater dat de boventoon voerde in zowel de eerste als de tweede helft ( na acht wissels!).

Het eerste doelpunt kwam voor rekening van Wouter van Sprundel, hij knikte een voorzet van Joost Miltenburg beheerst binnen (1-0). Kort hierop tekende de eerst doelpuntenmaker voor zijn tweede, uit strafschop en werd het 2-0. Tussendoor moest doelman Van der Mueren even een keer de mouwen opstropen bij een Koudekerkse uitval. De 3-0 kwam voor rekening van Nick van den IJssel na goed voorbereidend werk van Mike Rijsbergen. De volgende Oudewaterse treffer kwam op naam van Sven Rietveld op aangeven van Miltenburg.

Na de te hete thee werd dus een aantal wissels doorgevoerd, ook bij de bezoekers. In eerste instantie leken de Koudekerkers uit een ander vaatje te gaan tappen en moest de jonge  Oudewaterse goalie Bart Meuleman een inzet tot corner verwerken. Maar al snel stelde de Oudewaternaren orde op zaken, Niek Sluijs kopte een vrije trap (Sven Rietveld) foutloos binnen (5-0). Kort daarna kon dezelfde speler weer scoren en werd het 6-0. Op de valreep kreeg Koudekerk nog zijn eretreffer en was de einduitslag  6 – 1.