Benschop – Oudewater 1 – 3

Tweedeklasser Benschop was op deze behoorlijk warme zaterdagmiddag de tweede sparringpartner van FC Oudewater in dit nieuwe seizoen. Benschop bleek een zeker niet slecht voetballende ploeg waartegen de Oudewaternaren in eerste instantie, vooral in de eerste minuten, niet echt opgewassen leek. Toch scoorden mannen van trainer Akkermans juist in die periode twee maal doormiddel van goed uitgevoerde uitvallen. Langzaam groeiend in de wedstrijd toonden de Oudewaternaren steeds meer zelfvertrouwen en legden de gastheren met prima aanvallen af en toe het vuur na aan de schenen. De 0 – 1 kwam tot stand na goed samenspel tussen Wouter van Sprundel en Sjoerd Wiltenburg ( 8ste min.). Na nog een fraaie aanval was het Bart Griffioen die voor de 0 – 2 tekende (14e min.). Hoewel Benschop zeker meer balbezit had konden ze bepaald geen vuist maken, vooral ook door het prima verdedigende werk van de “jonkies” in de Oudewaterse verdedigingslinie. Een zeer goede pass van Walter van der Neut belandde precies waar het de bedoeling was namelijk op de rechter “gouden” schoen van de Oudewaterse aanvoerder, welke met een zuiver geplaatst “Venhofje” vanaf zo’n meter of 35 zijn eigen naam eer aandeed (0-3, 37ste min.).

Kort na rust moest Thimo van der Mueren, voor het eerst als doelman onder de lat bij FC Oudewater, zijn kunnen tonen door een aanstormende aanvaller van Benschop het leer voor de schietgrage voeten weg te halen. Trainer Akkermans gebruikte overigens een doorwissel systeem om zodoende alle aanwezige spelers speelminuten te geven. Dit in tegenstelling tot de Benschoppers die de eerste wissels pas na de rust in het veld brachten. De thuisploeg onderging daardoor zeker een kwaliteitsinjectie en zette Oudewater af en toe behoorlijk onder druk. Oudewater kon wat minder vaak het doel van de tegenstander opzoeken, maar de keren dat dit gebeurde en vooral de manier waarop was uiterst aantrekkelijk om naar te kijken. Kort voor tijd wist Bob Appels met een ongewilde kopbal een tegendoelpunt te voorkomen, maar in de 83ste minuut wist Benschop toch tot een eretreffer te komen (1-3, 85ste min.).

Oudewater: Thimo van der Mueren, Bart Griffioen, Bob Appels, Ivo Anbergen, Jasper Kooman, Jesper van der Zwart, Joost Miltenburg, Menno Venhof, Misha Hulst, Mike Rijsbergen, Mike Snel, Sjoerd Wiltenburg, Tim Goes, Walter van der Neut, Wouter van Sprundel.