FC Oudewater – SVS 2 – 1

Je kunnen tonen tegen SVS (staat in de middenmoot van de tweede klasse) was een uitdaging. Het vertoonde spel was tweeledig, Oudewater was in de eerste helft aanvallend de betere ploeg en in de tweede helft speelden ze meer verdedigend tegen de toen wat beter spelende bezoekers uit Capelle. Hoopgevend was het feit dat er ondanks het gemis van een aantal sterkhouders bij FCO er toch prima gevoetbald werd.

Het begon ook allemaal heel veel belovend, met in de eerste tien minuten een serie aan kansen c.q. kansjes voor de ploeg van trainer Akkermans. Sven Rietveld drukte vooral in de beginfase zijn stempel op de wedstrijd. Een schot op de lat van Bart Griffioen en een op de vuisten van de doelman van SVS werden voorbereid door Rietveld die zelf een keer rakelings naast schoot. Slechts een keer moest de Oudewaterse verdediging toen alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen, Mike Rijsbergen haalde de bal van de doellijn bij een scrimmage voor het doel. Een assist van diezelfde speler bood Rietveld een kans die hij ook verzilverde! Tweemaal kappen en schieten, de doelman verbouwereerd achterlatend (1-0, 20ste min.). Na een paar pogingen van SVS, schoten voorlangs het domein van Arnold de Ruyter, was het weer raak. Uit een hoekschop produceerde centrale verdediger Job Anbergen een “hakkie achterlangs” waar hij zelf van schrok, de 2-0 was een feit (32ste min.). Vlak voor rust werd het toch nog 2-1 na eerst een redding van de Oudewaterse keeper moest hij toch buigen voor een schot vanaf rechts (44ste min.).

Nick van den IJssel had inmiddels de in de kleedkamer achtergebleven en goed spelende Sjoerd Wiltenburg vervangen. Veel aanvallender was de instelling van de Capelse ploeg in de tweede helft. Een mooi schot belandde op de paal en diverse keren moesten de Oudewaternaren in defensief opzicht handelend optreden om erger te voorkomen. Met nog een half uurtje te gaan verving A-junior Kel Morsink Bart Griffioen en een paar minuutjes later kwamen ook zijn leeftijdgenoten Fons ter Burg en Lars Janmaat in het veld voor respectievelijk Job en Ivo Anbergen. Het optreden van genoemde “jonkies” was overigens heel verdienstelijk.