FC Oudewater – Linschoten 10 – 2
Na het eerste kwartier dat nogal rommelig verliep kwam de thuisploeg een beetje in het ritme. Toch scoorde Bart Griffioen juist in die periode de 1-0. Direct na de aftrap was het VVL dat de gelijkmaker produceerde, verdediger Bram Elenbaas kapte zijn mannetje uit en liet keeper van den Heuvel Kansloos ( 1-1, 11e min.)Dit kunstje na de aftrap zouden de bezoekers nog een maal herhalen, dit tot ergernis van Oudewaterse technische staf langs de lijn.

Doormiddel van snel druk zetten werd het de Linschoters daarna moeilijk gemaakt. Het had weinig gescheeld of Tim Goes had juichend naar de middenstip kunnen lopen, zijn inzet werd echter op het laatste moment door Vincent van Eyk van de doellijn gehaald. Na een prachtige (zaal)voetbalcombinatie wist uiteindelijk Mike Rijsbergen de voorsprong aan te tekenen ( 2-1, 25ste min.)

Met regelmatig maakte Bart Griffioen zijn mannetje, John Severs, het leven zuur en creëerde telkens weer gevaar voor het Linschoter doel. De 3-1 kwam voort uit een vrije trap, genomen door Griffioen, welke werd binnengekopt door Roy de Jong (32ste min.) Een hard schot van Mike Rijsbergen werd op fraaie wijze door doelman Doornebal tot hoekschop verwerkt.
Met David Blankenburg voor Roy de Jong begonnen de Oudewaternaren aan de tweede helft en ze deden dit met veel elan. Rijsbergen had meer verdiend na een hoogstandje, maar het leverde slechts een corner op.

In de 56ste was het uiteindelijk weer raak, een gave steekpass van Menno Venhof werd in volle vaart door Bart Griffioen opgepikt en afgerond (4-1). Tekenend voor de onmacht van VVL was dat ze pas na 57 minuten voetbal de eerste hoekschop mochten nemen. Weer was het een mooie actie van Venhof die de 5-1 inluidde, hij liet zowel Severs als van Eyk zijn hielen zien en legde keurig op tijd af naar Griffioen (58ste min.) Prachtig om te zien was ook Oudewater’s zesde doelpunt. Een opzetje via (invaller) Joost Miltenburg, Bart Griffioen en Menno Venhof maakte het Wouter van Sprundel mogelijk te scoren (6-1, 70ste min.) Niet alleen goed voetballen maar ook hardwerken door weer Griffioen was er de oorzaak van dat het 7-1 werd, keeper Doornebal stond er slechts bij en keek ernaar ( 80ste min.). Kort daarna wederom een combinatie over veel schijven dit maal was de afronder Wouter van Sprundel ( 8-1, 83ste min.). Gelijk hierna kon Mike Rijsbergen de 9-1 noteren (84ste min.) Toen volgde het tweede kunstje van Linschoten: aftrappen en scoren in de 85ste minuut, de doelpuntenmaker was Gijs Mink, 9-2. Uiteindelijk kon Wouter van Sprundel de dubbele cijfers laten opschrijven, van afstand maakte hij de tiende (10-2, 86ste min.) Een hard schot op het doel van de bezoekers door Blankenburgh werd nog gestopt door keeper Doornebal, er werd hierna niet meer afgetrapt.

Was Linschoten nu zo slecht of Oudewater zo goed? Het antwoord hierop is waarschijnlijk dat beide het geval was.