Ook deze week moest er een inhaalwedstrijd gespeeld worden. En net als vorige week stond er weer een gehavend elftal aan de aftrap. 4 spelers waren op vakantie en 2 speelden mee met JO17-1 (gelukkig wel een 7-2 overwinning). 3 spelers van JO15-1 waren bereid gevonden om mee te spelen: Bram Noordman, Luuk Bijman en Kick van Zuijlen. Hoewel zij het zwaar hadden tegen hun grotere tegenstanders speelden ze alle drie een goede wedstrijd. Pechvogel van de week was Mike, in de eerste helft viel hij al na 5 minuten uit met een pijnlijke knie en zijn 2e helft duurde maar 3 minuten. Na een harde tackle moest hij het veld verlaten met een flink ‘eitje’ op zijn linkerenkel.

In de commissiekamer van Jodan Boys was er wat verwarring over welk Oudewaters team nu waar moest voetballen (er speelde 3 Oudewaterse teams tegelijkertijd!). De leiders werd verteld dat het team ‘aan de overkant’ zou moeten spelen, op het oude GSV-veld. Maar ter plekke aangekomen bleek ook Oudewater 4 daar hun warming-up te houden. Na een sprint van Gert richting de commissiekamer werd het misverstand opgelost en met wat oponthoud verkaste ons team weer terug naar de andere kant van de weg om op veld 4 te spelen, waar de tegenstander al op ons stond te wachten………………

Koploper Jodan Boys kwam sterk uit de startblokken, al in de eerste minuut gaven zijn hun visitekaartje af middels een afstandsschot, dat geen probleem voor Juran was. Maar dit bleek een voorbode te zijn voor hetgeen zou komen. De Goudse aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op, maar de FCO-defensie gaf geen krimp. Als er al een goede voorzet kwam, werd die goed verwerkt door de mannen achterin. Na nog een aantal pogingen van afstand, die ver naast, over of in de handen van onzen keeper belandden, kreeg Jodan Boys in de 15e minuut zijn beste kans. Een Oudewaterse verdediger miste de bal en de spits kon alleen op Juran af, die echter voortreffelijk redde, ten koste van een hoekschop. Langzamerhand leek de aanvalsdrang van Jodan Boys iets te verflauwen en kon Oudewater heel voorzichtig aan aanvallen gaan denken. In de 19e minuut bereikte een goede voorzet van Tim bijna Mees, maar de keeper kon de bal weg werken voor onze inglijdende spits. De Gouwenaren bleven duidelijke de sterkere partij. Na een goede aanval over rechts werd de spits bereikt, maar zijn schot kon door Juran nog met de voeten worden gekeerd. Een afgeslagen Oudewaterse aanval leidde in de 30e minuut tot de openingstreffer van JB. De keeper was net voor Haroune bij de bal en lanceerde zijn spits met een verre uittrap. Juran aarzelde bij het uitlopen en dat werd hem fataal. De spits kon daardoor makkelijk aannemen en de bal langs onze doelman schieten (1-0, 30.) Jodan Boys probeerde nu de voorsprong uit te bouwen, maar vergat de aanvallen goed af te ronden. Een kopbal van dichtbij ging over en een afstandsschot evenzo. 1 minuut voor rust nog een klein kansje voor Oudewater. Een lange bal van Carlo leek in de voeten van Kick te belanden, maar hij kwam een teentje te kort om de bal te raken.

De tweede helft begon met een stormachtig aanvallend Jodan Boys. Binnen 15 minuten wisten zij de score tot 4-0 op te voeren. In de 43e minuut werd een mooie aanval beloond. De voorzet van rechts werd door de geheel vrijstaande spits bij de 2e paal koeltjes ingetikt (2-0, 43.) 2 minuten later weer een grote kans voor de Goudse club. De linksbuiten passeerde zijn verdediger en legde de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende rechterspits, maar die faalde jammerlijk in de afwerking en schoot van 2 meter huizenhoog over. Even later wist Juran een volgende tegengoal te voorkomen, hij wist het schot van dichtbij van de spits te stoppen. Even later was het wel raak. De verdediging wist de bal niet weg te werken in het zestienmetergebied, een scrimmage volgde en na een carambolage via de nodige Goudse en Oudewaterse voeten kon de behendige spits scoren (3-0, 49.) De volgende goal liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van links leek in eerste instantie weggewerkt te worden, maar kon in de rebound alsnog tot doelpunt worden gepromoveerd (4-0, 53). Na deze doelpunten werd Jodan Boys ietwat overmoedig en bezondigde het zich soms aan ‘gallery play’. In plaats van de makkelijkste oplossing te kiezen zochten veel spelers het duel. De Oudewaterse verdediging wist de meeste van die aanvallen in de kiem te smoren, en als het toch tot een kans kwam, vonden de aanvallers de uitblinkende Juran op hun weg. Zo ranselde hij in de 61e minuut een mooi genomen vrije trap minstens even fraai onder de lat vandaan. In de 68e minuut kwam Oudewater nog wel een keer goed weg. Na een aanval over rechts schoot de inkomende linksbuiten hard op de buitenkant van de paal. In de 70e minuut eigenlijk de eerste echte aanval van FCO-kant in de tweede helft. Haroune werd in stelling gebracht, maar zijn schot verdween recht in de handen van de keeper. 4 minuten voor tijd kreeg Oudewater dan een echt goede kans om een tegendoelpunt te maken. Een verre uittrap van Juran werd door de laatste man helemaal gemist, waardoor Mees alleen op het doel af kon gaan. Helaas schoot hij de bal tegen de goed uitgelopen keeper aan. De laatste kans was weer voor Jodan Boys, een voorzet van de rechterspits werd bij de eerste paal hard ingeschoten, maar Juran stond weer op zijn post en wist de bal te stoppen.

Ondanks deze (eigenlijk vooraf wel ingecalculeerde) nederlaag staat het team nog steeds op de 4e plaats, al wordt het verschil met de achtervolgers steeds kleiner. Voor volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dan spelen we om 11.00 uur uit tegen Stolwijk JO17-1.