Onze mannen stonden weer enthousiast in de startblokken. ARC had een aantal lange spitsen opgesteld en deze waren nog heel rap ook, dus dat was: oppassen voor de toonbank (counter). Thijs zette zijn beste beentje voor en met duizelingwekkende snelheid denderde hij –al na 3 minuten- naar het ARC-doel. In een zeer kansrijke positie zag hij kans om de bal over het doel te knallen op 2,87 meter afstand, een kunststuk op zich. Dat vond trainer Bas ook, want hij uitte zijn teleurstelling met de melding: “we moeten oefenen op makkelijke goals”. Allemaal niet zo erg, want dat soort zaken gebeurt bij Ajax ook, om maar een clubje te noemen.
Geschrokken en wakker geschud moesten we na enkele minuten constateren, dat ARC -ondanks het feit dat deze het 6e team vertegenwoordigde van de 15-jarigen- door hun uitblinker Lucas de voorsprong nam (0-1).

En wat de FC ook verder probeerde, steeds weer bleven we steken op te kort positiespel en onzuivere passes. Tom en Thijs vonden elkaar wel in de voorhoede.
Tycho dekte zijn tegenhanger goed af. Jeroen liet weer zien hoe degelijk hij in de achterhoede zijn werk doet.
Matthijs zwoegde zich een rondo en Wouter probeerde het zelf nog eens met een oerknal. Niels met een uitstekende traptechniek en Zep onvermoeibaar met veel spelinzicht deden de nodige duiten in het zakje. Tom probeerde nog een Sanchez-achtige omhaal, maar moet daarmee nog veel oefenen. Vlak voor rust nogmaals een tweede oerknal van Wouter, die niet mocht baten.

Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld; eigenlijk werd er teveel gespeeld naar het land van niemand, maar er kwam verandering in toen Wouter in het strafschopgebied werd gevloerd, dat kan ook niet anders want hij laat zich niet reglementair de bal ontfutselen! Tom mocht de pingel nemen en ja hoor –de keeper kwam nog net een nagel tekort- de gelijkmaker was een feit (1-1) en bevrijdde het team van de angst.

Alle energie werd toen aangewend om tot de 3 punten te komen. Dante en Otman zwoegden voort. Weer stond Wouter aan de basis van de 2-1; uit zijn voorzet wist Matthijs beheerst te scoren mede dankzij goed positiespel.

En als we Jari niet hadden met zijn voortreffelijke ingrepen, dan was deze score niet gehaald. Er werd hard gewerkt, loon naar verdienste. Leuke pot om te zien. Het wisselbeleid stond weer ter discussie maar het heeft goed uitgepakt.