FC Oegstgeest – FC Oudewater  1 – 1

Op het redelijk goede kunstgras van die andere fusieclub uit Oegstgeest kwamen de daden van de Oudewaterse spelers niet echt tot  een hoog niveau. Bij vlagen werd er wel aardig gespeeld maar om er nu lovend over naar huis te schrijven gaat iets te ver.

Het eerste echte gevaar voor het Oegstgeester doel ontstond na een minuutje of tien uit een vrije trap genomen door Yannick Otto, zijn aanvallende collega’s konden uiteindelijk binnen de zestien van de tegenstander geen potten breken. Na dit moment kwam er wel wat meer leven in de brouwerij, vooral de bezoekers zorgen voor wat meer onrust in de gelederen van de FC Oegstgeest. Tot tweemaal toe moest de Oegstgeester doelman de benen gebruiken om harde schoten van Bart Griffioen te blokkeren, daartegenover schoot een van de gastheren het leer diagonaal voorlangs het doel van Kaj van den Heuvel. Tussendoor werd Tim Goes met een glimlach op het gezicht behoorlijk in de maling genomen en moest Nick van den IJssel, geblesseerd, vervangen worden door youngster Luuk Beijman.  Hierna volgde “het” moment van de wedstrijd! Een strakke pass door het midden van Yannick Otto bereikte Dyron Maat, welke uiteindelijk de bal voor de voeten van Bart Griffioen deed belanden. De toen volgende actie was een lust voor het oog. Met diverse tegenstanders om zich heen dartelde de  gretige aanvaller richting het vijandige doel uiteindelijk diverse gepasseerde slachtoffers, het waren er drie of vier, achterlatend. Een van die slachtoffers was ook de doelman van Oegstgeest, ook hij had geen verweer. (0-1, 30ste min.). Het spel kabbelde nu langzaam door naar de rust.

De tweede helft begon met een schot van de ingevallen Wouter van Sprundel dat geen doel trof en een andere aardige aanval werd door linksback van FC Oegstgeest om zeep geholpen. Na een keihard schot van Kick van Zuijlen op de lat zakte het niveau zienderogen behoorlijk naar een niet aantrekkelijke hoogte. In de 75ste minuut moest de Oudewaterse keeper voor het eerst echt in actie komen en een paar minuten later werd hij terzijde gestaan door de houten staander links van hem. Dit had een waarschuwing moeten zijn, maar de Oudewaternaren waren in gedachten al bij een verkoelend drankje na de wedstrijd. Oegstgeest dacht daar anders over en deponeerde de 1-1 in het Oudewaterse doel. (89ste min.).