Oudewater – Blauw Zwart 0 – 0

Eigenlijk werd het een wedstrijd om van te genieten, het stond bol van spanning en vaak goed voetbal. De bezoekers uit Wassenaar beschikten over een, vooral verdedigend, goed voetballende ploeg welke met name in de tweede helft knap overeind bleef tegen de prima voetballende thuisploeg. Het inbrengen van Job Anbergen, die dus debuteerde, door trainer Akkermans bleek een goede zet. Met Anbergen achterin straalde de Oudewaterse verdediging veel meer rust uit waardoor ook de jongelingen Kooman en Van der Zwart veel meer tot hun recht kwamen. Alleen tegen het einde van de wedstrijd leek rechtsachter Walter van der Neut behoorlijk uitgeblust en ging een paar maal in de fout, de wedstrijd werd wat dat betreft op tijd afgefloten. In tegenstelling tot vorige week haalde iedereen bij de Oudewaternaren deze keer een voldoende.

Binnen de eerste tien minuten toonde Oudewater al wat het wilde, namelijk aanvallen en scoren. Dat eerste lukte eigenlijk wel, maar om te scoren moet het je ook wel wat meer meezitten. Een kopbal van Nick van den IJssel werd al in de eerste minuut tot hoekschop verwerkt en hierop volgend was het doelman Van Zonneveld die Sjoerd Wiltenburg behoorlijk dwars zat, ook vloog een schot van Laurens de Vor rakelings over het Wassenaarse doel. Echt meezitten deed het dus weer niet vandaag, want ook een doelpunt in de elfde minuut van Wouter van Sprundel vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Hornes. Bij een razendsnelle en ook fraaie aanval van Oudewater was er helaas sprake van dubieus optreden van de Wassenaarse assistent-scheidsrechter. Aan de overzijde van het veld leek Bram Smit Blauw Zwart op voorsprong te brengen, maar door goed kopwerk van Jesper van der Zwart bleef het slechts een illusie voor de Wassenaarder. Iliass Assabban kreeg nog een (schiet)kans maar helaas hij verprutste het voor zichzelf en zijn ploeg door ruim naast te schieten. Nick van den IJssel poogde het doel van Blauw Zwart te doorboren met een harde kopbal, zijn vizier stond echter niet scherp genoeg ingesteld en de bal ging net naast.

Even leek het er op dat de Wassenaarse ploeg in de tweede helft uit een ander vaatje zou gaan tappen. Het was met name Xander Vredenbregt die bij een voorzet vanaf links net iets te laat kwam inglijden en een heuse mogelijkheid om te scoren aan zijn neus voorbij zag gaan. Dit offensiefje duurde echter maar heel kort en al snel waren de Oudewaternaren weer aan zet. Met goed aanvallend spel, vaak van achter uit opgezet door Jasper Kooman en Job Anbergen werd Blauw Zwart onder druk gezet. Het een en ander resulteerde in een oneindige reeks hoekschoppen waarbij echter de verdedigers van de gasten telkens weer als overwinnaars tevoorschijn kwamen, hoewel moet worden gezegd dat dit wel af en toe met het nodige geluk gepaard ging. Rond de 55ste minuut kwam Blauw Zwart heel goed weg toen een inzet vanuit een corner op miraculeuze wijze zijn beoogde doel niet haalde en de bal uit gevarenzone kon worden gewerkt. Een handsbal binnen de “zestien” werd tijdens deze scrimmage ook over het hoofd gezien, dit tot verdriet van alles en iedereen uit het Oudewaterse. Uit een van die vele hoekschoppen was het Ivo Anbergen die zijn wippertje over de voor hem verkeerde kant van de lat zag verdwijnen. Het inbrengen van Menno Venhof, nog altijd licht geblesseerd, en Sven Rietveld zo’n tien minuten voor tijd zorgde voor nog meer druk richting het doel van keeper Mike van Zonneveld, maar met gevaar voor eigen leven wisten hij en zijn verdedigers telkens weer een Oudewaters doelpunt te voorkomen. Dit tot groot verdriet van o.a. Sven Rietveld en aanvoerder Wouter van Sprundel, die hun pogingen tot scoren behoorlijk gedwarsboomd zagen. Noemenswaard was nog de “nuttige” overtreding van Venhof bij een poging tot uitbraak van de Blauwzwarters.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Job Anbergen, Jasper Kooman, Jesper van der Zwart, Ivo Anbergen, Wouter van Sprundel, Sjoerd Wiltenburg, Nick van den IJssel (Sven Rietveld), Bart Griffioen ( Menno Venhof), Laurens de Vor.

De wijze waarop onze pupil van de week Lars de Vries juichte voor zijn fraaie doelpunt was hartverwarmend!