FC Oudewater – Aarlanderveen 6–0

Als tweede subtitel kan ook Oudewater – Aarlanderveen 1 – 8 worden genoteerd, het betreft hier dan wel de eindstand van de door scheidsrechter Sturz uitgedeelde gele kaarten. Van die kaarten waren er maar liefst drie een zogenaamde “dubbele” voor de bezoekers, hetgeen inhield dat de Veners kort voor het eindsignaal de wedstrijd met slechts acht man kwamen te staan. Tel daar nog eens het rood voor trainer Arjen Linstra bij en de conclusie is dan dat de gasten wel hoog scoorden maar op de verkeerde manier.

Overwicht vanaf het begin

Na een eerste poging van Aarlanderveen spits Jorn Poelwijk om een vrije trap van afstand direct te verzilveren, zijn schot vloog hoog over, was het initiatief bijna volledig voor de thuisploeg. In de tiende minuut kreeg de actieve Menno Venhof een stevige duw in de rug binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Gijs Kautz zette zich achter de bal, maar invaller-doelman Vermeulen keerde de inzet van de Oudewaterse aanvoerder. Dit tot vreugde van de bezoekende club, deze vreugde was echter van korte duur, de doelman was te snel uit zijn doel gekomen en dus wees de leidsman opnieuw naar de witte punt in het strafschopgebied. Nu faalde Kautz niet en kon de 1-0 op het scorebord. Overigens ontving de doelman voor zijn actie de eerste gele prent van de wedstrijd. Een “lepeltje” van Nick van den IJssel verdween maar net over het doel van Vermeulen en een schot van Bart Griffioen eindigde in Niemandsland. Het neerleggen van Kautz binnen het 16-metergebied leverde wederom een strafschop op, Menno Venhof deed wat hij moest doen en scoorde (2-0, 18e min.) Remco Schimmel kon na zijn tweede gele kaart vertrekken en binnen een minuut leek de wedstrijd nu al gelopen, want na een snelle aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van Venhof en de 3-0 was een feit (27ste min.) Kort na een poging van Bart Griffioen om de score te verhogen was het Mike Snel die, na een combinatie met Kautz en van den IJssel, de 4-0 liet noteren ( 34ste min.)

Kansloos
Het balbezit percentage van zo’n 80% voor de FC gaf al wel duidelijk aan hoe kansloos de club uit Aarlanderveen was. Ze kwamen uiterst zelden over de middenlijn en die ene keer dat het gebeurde stonden de Oudewaternaren op hun post en verijdelden dat nobele streven van hun tegenstanders. Een uiterst fraaie steekbal van Jeffrey Brouwer zette Griffioen vrij voor het doel en de 5-0 was een feit (49ste min.) Die ene keer dus dat de bezoekers een mogelijkheid kregen was, zoals reeds vermeld, doelman van den Heuvel ze de baas. In dit geval kon invaller Youp Groenewegen de score een wat aantrekkelijker aanzicht geven, maar helaas voor hem dus ging dat feest niet door. Jammer dat de jonge Abdellziz Gharred zo snel door de Aarlanderveense trainer werd gewisseld, hij was een van de weinige spelers bij het uit-team die door woord en daad nog enigszins positief tevoorschijn kwam. Na ongeveer klein uurtje spelen was een droog schot van Laurens de Vor voldoende om de keeper te verschalken ( 6-0, 59ste min.)

Poging tot prijsschieten
De vele pogingen om de score op te voeren faalden uiteindelijk. Een regen van voorzetten, combinaties en schoten kwamen telkens weer niet daar terecht waar gewenst. Brouwer op de lat, de Vor kopbal net naast en nog een kopbal van Nick van den IJssel ook net naast, waren maar een paar van die momenten.
Intussen regende het wel kaarten, met als gevolg dat Aarlanderveen nog twee spelers het grasveld zag verlaten. Toen ook hun trainer een duit in het zakje deed was de maat eigenlijk allang vol en hoog tijd voor de scheidsrechter om het laatste fluitsignaal te laten klinken.

Opstelling Oudewater: Kay v.d. Heuvel, Simon la Lau (Walter v.d. Neut), Jeffrey Brouwer, Mike Snel (Joost Miltenburg), Djardo Boele, Mike Rijsbergen, Nick v.d. IJssel, Laurens de Vor (Martijn de Goey), Gijs Kautz, Menno Venhof, Bart Griffioen.

Ook de pupil van de week Sil Hoogendoorn passeerde doelman Sander Vermeulen via een fraaie strafschop!