Foreholte – FC Oudewater  4 – 1

Op Sportpark Elstgeest, zaterdagmiddag 2 maart om 15.00u. stonden de Oudewaternaren in het oranje gehuld, tegenover een behoorlijk gemotiveerde tegenstander. Oudewater genoot tot dan van een lichte “overwinningsroes”. Immers een stijgende lijn was ingezet. Foreholte zinde op wraak voor de eerdere nederlaag dit seizoen. Of Oudewater het zou redden zonder een aantal afwezige aanvallers was de grote vraag. De arbiter van dienst was er de oorzaak van dat er een uur lang tegen tien man moest worden gespeeld en dat brak ze uiteindelijk na een toch felle strijd op. De wedstrijd werd wel pas in de slotminuten beslist. 4-1 was overigens geflatteerd te noemen.

Elf tegen tien

Foreholte kwam in de eerste minuten heel goed weg, een 100% kans werd door de actieve Bart Griffioen om zeep geholpen. Ook in die eerste minuten vertrok Olle Roffelsen geblesseerd het veld en pasten de Voorhouters de eerste wissel toe. Er ontwikkelde zich een goed en spannend voetbalgevecht waarbij Oudewater het eerste half uur de boventoon voerde. Meerdere kansen en kansjes werden echter niet benut, maar dit gold ook voor Foreholte waar Winkelmolen en Slobbe niet het geluk hadden waar op gehoopt werd. Het noodlot sloeg toe toen de dienstdoende referee tot echt ieders verbazing een rode kaart tevoorschijn toverde voor Oudewaternaar Walter van der Neut. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit echt een behoorlijke overtreding was, die volkomen onnodig gemaakt werd! Maar rood was te veel van het kwade! De scheidsrechter drukte hiermee een stempel op de wedstrijd. Hierdoor moest trainer Redel een gedwongen tactische wissel toepassen waarvan Tim Goes het slachtoffer werd. En uiteraard kwam het initiatief nu bij Foreholte te liggen en maakte het slachtoffer van het =geweld=  uitblinker Gregor Zalewski vlak voor rust de 1-0.

Pijp leeg

Onmiddellijk na de thee rolde Oudewater even flink de spreekwoordelijke mouwen op en kon de Voorhoutse doelman Meeuwissen even flink aan de bak. Bij paniek binnen de zestien van Foreholte kwamen Sven Rietveld en Lars Janmaat echter steeds net iets te kort. Toch was het Rietveld op heel goed aangeven van Nick van den IJssel die voor de gelijkmaker zorgde. (52ste min. 1-1). Vijf minuten later lag slecht uitverdedigen van Oudewater aan de basis van een nieuwe achterstand, Joost Jansze profiteerde hiervan (57e min.) Met wat toegepaste wissels  wist Oudewater de tegenstander met z’n tienen toch nog onder druk te zetten en probeerden ze ook met snelle uitbraken de gelijkmaker te forceren. Toen de pijp leeg was scoorden respectievelijk Peer Ligtvoet (90ste min, 3-1) en Ties Veenhof (90+2 min. 4-1)

Oudewater: Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel, Ties van de Werf (Wouter van Sprundel), Jesper van der Zwart, Walter van der Neut, Simon La Lau  (Kick van Zuijlen), Lars Janmaat, Sjoerd Wiltenburg (Bram Noordman), Tim Goes ( Ivo Anbergen), Sven Rietveld, Bart Griffioen.