FC Oudewater – Zevenhoven  4 – 2

Met de zeer jeugdige Bart Meuleman onder de lat begonnen de Oudewaternaren aan de klus tegen Zevenhoven, genoemde club had de vorige week met 9-0 het Haagse HDV opgerold dus Redel en consorten waren gewaarschuwd. Met het geboortejaar 2002 achter zijn naam stond Meuleman dus op het digitale wedstrijdformulier, hij deed het zeker niet slecht gedurende de wedstrijd.

Het begin was, zoals bijna iedere wedstrijd voor de thuisploeg. Kansjes voor Bart Griffioen en Sven Rietveld werden echter om zeep geholpen door de alerte Zevenhovense doelman Aartman. Ook een schot van Nick van den IJssel werd door de bezoekende doelman gestopt. Echter tegen de kopbal van Niek Sluijs, na een goed genomen corner, had hij geen verweer (1-0, 12e min.). Een paar minuten later promoveerde Bart Griffioen een uiterst strakke voorzet van Nick van den IJssel met het hoofd tot doelpunt (2-0, 19e min.). Pogingen van Zevenhoven om hun spitsen te bereiken liepen constant op niets uit. Na twee gemiste penalty’s, voor FCO Simon La Lau en voor Zevenhoven Maurits Splinter, viel toch onverwacht de 2-1, het buiten(spel)kansje werd uiteindelijk benut door Nick Mooren ((40ste min.). Pogingen tot scoren van Rietveld en van den IJssel werden verhinderd door “sta-in-de-weg” Jordy Aartman.

Begin tweede helft gaf hetzelfde beeld, een aanvallend Oudewater dat telkens weer net niet dat laatste stukje mazzel tot scoren had. De opzet van de aanvallen zag er best goed uit, alleen dus dat laatste “tikkie” ontbrak even. Na een beetje vreemde situatie, met wat blessures op het veld (Joost Miltenburg vervangen door Bjorn Stalvord)) waarbij al dan niet vrijwillig werd gestopt viel toch ook de gelijkmaker vrij snel (2-2). Dit geheel tegen de verhouding in. Rond het uur spelen stelde de Oudewaternaren orde op zaken, een voorzet van Tim Goes werd keurig binnen gewerkt door Sven Rietveld (3-2). Na weer een strakke voorzet van Nick van den IJssel, wat speelde hij prima, waren er geen collega’s meegelopen om de zaak af te ronden. Dat gebeurde wel kort voor tijd, een lange rush van Griffioen werd echter niet door een medespeler afgerond maar Sjoerd Zuijderveld zorgde daar voor (o.g. 4-2)

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Jesper van der Zwart (Walter van der Neut), Niek Sluijs, Joost Miltenburg (Bjorn Stalvord), Djardo Boele, Simon La Lau, Tim Goes (Mike Rijsbergen), Ivo Anbergen (Laurens de Vor), Nick van den IJssel, Sven Rietveld, Bart Griffioen.