Ministars

Iedere zaterdagochtend van 10.00-11.00 komen de jongste spelers van FC Oudewater, de ministars, naar de vereniging om lekker met elkaar te voetballen! Onder leiding van Bert Hollart en met hulp van Gert Koffeman en Huib Zuidam zijn de 4 en 5 jarigen jongens en meisjes hard bezig om hun voetbal skills te ontwikkelen. Er wordt gestart met een ware warming up, daarna allerlei oefeningen om te leren hoe je de bal onder controle kan houden!! Na al dat trainen is er natuurlijk een rust momentje en drinken de kinderen gezamenlijk iets. Als afsluiting spelen ze een onderling wedstrijdje!! De kinderen komen aan het einde van de training super enthousiast van het veld. Inmiddels hebben we al ruim 20 jongens en meisjes die wekelijks lekker meespelen!! Mocht je hier ook eens willen kijken ben je altijd welkom om lekker met ons mee te komen trainen!!!!

Boterhammers

Ook dit seizoen is er bij FC Oudewater weer training voor onze ‘BHC’ers’. (Boterhammen Competitie) Dit is voetbal voor kinderen van 6 jaar. Voor zowel jongens als meisjes is er de mogelijkheid om te komen wekelijks 2 keer te voetballen bij FC Oudewater. Op woensdagmidag van 14 tot 15 uur wordt er spelenderwijs getraind.  Op zaterdagochtend worden er onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Deze wedstrijdjes worden gespeeld in de tenues van europese landen. Zo zijn zomaar bijvoorbeeld Spanje – Ierland en Nederland – Duitsland te zien op de Oudewaterse velden. Het is fantastisch om te zien wat een plezier de kids hebben met het voetbalspelletje. Heel bijzonder is dat FC Oudewater één van de weinige clubs die een betaalde trainer op deze leeftijdscategorie “heeft staan”. Daarmee onderscheid de club zich met andere clubs uit de regio. Het belang om deskundige begeleiding te hebben bij deze leeftijdsgroep wordt duidelijk ingezeien. Er wordt getraind op woensdag van 14.00u tot 15.00u en de “(internationale landen)”wedstrijdjes op zaterdagochtend zijn van 9.00u tot 10.00u. Iedereen mag een paar keer vrijblijvend meedoen, al is het maar om eens te proberen of voetbal leuk is!

Als de kinderen er aan toe zijn (± 7 jaar) stromen ze door naar een ‘onder 8’ team. In die leeftijdscategorie gaan ze spelen in een officiële competitie.  De BHC staat onder leiding van Lars van Halteren. Hij verzorgd de trainingen op woensdag en verzorgd de wedstrijden op zaterdag. Linda van der Vlist is coördinator van de BHC.
Mochten er vragen zijn kunt u haar bereiken via
Tel.: 0623580075 of op de mail lindavdvlist@hotmail.com