Haderslev, 3-6 Juni

Vrijdag 3 juni, het feest kon beginnen. Om 13.30 vertrok de bus naar Haderslev, Denemarken. Op naar de Haderslev Cup 2022!

 

Met 2 teams: MO-15 & MO-17 , 8 begeleiders, buschauffeur Luuk en 1 auto die achter ons aan reedt met Oscar & Edwin erin, deden we er 11 uur over.

Het was een flinke reis, maar met een paar stops, lunch met knakworsten (20 blikken), van de weg gehaald door de politie (standaard controle, waar Anne-Marie van de Weide vrienden maakte met de politie) , kwamen we om half 1 ’s nachts aan in ons hotel.

Zaterdag ochtend hoefden we niet vroeg op te staan…Eerste wedstrijd was namelijk pas om           half 4. Dus op ons gemak het stadje Kolding verkend… alhoewel, dat was de leiding, de meiden bleven in hun hotel hangen. Voorbespreking over de komende wedstrijden natuurlijk.

Maar op de velden in Haderslev aangekomen veroverden we een mooi plekje aan de rand van de voetbalvelden. Al was het in Nederland geen lekker weer, hier scheen het zonnetje uitbundig, was het warm en met partytenten hadden we een heerlijk plekje met schaduw.  Als voorbereiding weer op onze portable BBQ broodjes hamburgers gemaakt en toen aan de bak: MO-15 speelde 2 wedstrijden en de MO-17 speelde 3 wedstrijden. Het was er een drukte van jewelste… wat wil je met 200 teams & op 2 locaties en in totaal 22 velden.

Maar wat was het superleuk om tegen al die andere landen te spelen: Noren, Denen, Spanjaarden, Duitsers & Nederlanders.

’s Avonds terug in ons hotel hadden we een heerlijke BBQ voorbereid en zijn we daarna even naar de stad gelopen voor een drankje in de Pub…. Maar de meeste meiden vonden datmaar een oude lullen pub, dus weer snel terug naar het hotel. Want DAAR zaten heel veel andere teams.  De gezelligheid was in het hotel….  Tot in de late uurtjes werd er gekletst.

Zondag waren de wedstrijden wat beter verdeeld over de dag, alleen zat de MO-15 op een andere locatie dan de MO-17, dus hebben we ons opgesplitst. Maar rond 16 uur kwam de MO-17, die al klaar was en een mooie 2de plek heeft bemachtigd, de MO-15 aanmoedigen.

De laatste wedstrijd van de MO-15 was rete-spannend. Het eindigde in gelijk spel, dus penalty’s.

Echt, we schreeuwden het uit: Yin, onze keepster hield er 1 tegen en onze 5 meiden schoten ze er bij de tegenstander alle 5 in…. Het voelde of we kampioen waren!!! Maar van de 10 teams, behaalden ze een mooie 5de plaats.

’s Avonds gingen we pizza & pasta eten…. Wilden we meer pizza’s… bleek het pizzadeeg op.  Tjonge jonge….. toen nog maar een snack gehaald bij de Mc Donalds. Met de auto van Oscar voor de deur en de disco die uit zijn boxen knalde maakten we ook daar weer een feestje op de stoep.

De volgende ochtend brak alweer veel te vroeg aan… sommige versliepen zich bijna, dus dat werd een snel ontbijtje en vertrok de bus naar huis.  Na de eerste bocht sliep de helft van de bus al, maar naar een paar uur ging de muziek weer hard aan het werd er flink karaoke gedaan. De gekste liedjes kwamen voorbij, maar de reis naar huis was des te sneller voorbij.

Dank jullie wel allemaal  dat dit mogelijk werd gemaakt en vooral dank aan Harold & Annemarie.

En niet te vergeten al onze andere sponsoren inclusief FC Oudewater dat dit een onvergetelijk weekend is geworden voor onze voetbalmeiden.

Verslag door José Stalvord